Да помогнем на Вени

donsavage

Active Member
Да помогнем на Венелин Иванов

21-годишният плевенчанин Венелин Веселинов Иванов страда от Сарком на Юинг (тумор на костите) и се нуждае от помощ, пишат в писмото си до БНТ негови приятели.


Всичко започнало миналото лято. Венелин имал болки в коляното, за които му били назначени рехабилитация и нагревки. В началото на 2013 година болките се засилват и след по-сериозни изследвания и биопсия е поставена диагнозата Сарком на Юинг. През април Вени, както го наричат неговите приятели, заминава за клиника в Истанбул, където са му направени пълни изследвания и му е назначена химиотерапия като начало на лечението - 14 процедури на 21 дена в продължение на една година.

Със собствени средства Венелин успява да покрие разходите за изследванията в турската клиника и с това се изчерпват финансовите му възможности - за самото лечение пари няма. Стойността на всяка процедура е 3 500 евро. Сумата, която към момента трябва да бъде събрана, е 50 000 евро.

В момента Венелин е подложен на химиотерапия в болница "Токуда", защото туморът продължава да расте, а има и разсейки. Лекарите го насочват към специализирана френска клиника, но едва след като минат първите процедури.

Приятелите на Вени са решени да го подкрепят всячески в борбата му с болестта независимо от прогнозата за неблагоприятен изход. "Ние заедно с него ще се борим за този 1 процент живот, защото всичко в името на живота си струва - всяко усилие, всеки опит, всяка надежда", пишат те в писмото си до БНТ и добавят: "От сърце Ви молим и се надяваме на Вашето съдействие."


Младежите са подели кампания във Фейсбук - групата "Да помогнем на Венелин Иванов", и са открили и дарителска сметка:

IBAN BG 35BPBI 7940 4072 530 101 (в лева)
BIC: BPBIBGSF ПОЩЕНСКА БАНКА


Телефон за контакти:

0883 491 799 - Нора Владимирова
 

Горе