Да създадеш представителство на фирма в България ?

colF

Member
Здравейте, колеги! Не съм запознат с тази материя, за това и заглавието ми не е написано добре. Хрумна ми идея да направя българско представителство на фирма, която е добре позната в Европа (Британска е), НО изобщо не съм запознат, дали изобщо е възможно това, както и дори да е възможно, предполагам ще е супер скъпо. Идеята ми е да съм нещо като представител или дистрибутор на фирмата, но официален такъв, не целя да правя измами или нещо подобно. Конкурентна фирма, има представителство в България, та се замислих, защо да не опитам аз да създам такова. Моля за малко разяснения и изобщо мога ли да направя подобно нещо, предполагам трябва да направя запитване към самата компания. Благодаря предварително за отговорите ви, поздрави! :)
 
Пишеш на фирмата, не на нас :D

Сигурно ще имат условия за дистрибуция, на които трябва да отговаряш.
 
Изпрати запитване към фирмата, тук само ще развиваме ментални гимнастики
 
Благодаря ви, за бързите отговори! Някакви съвети относно запитването, какво да включа в мейла, освен инфо за мен, държавата и намеренията ми, знам, че когато ми отговорят ще ми стане по-ясно, но просто искам да направя добро първо впечатление.
 
Опит в сферата в която работи компанията и визия за развитие на нейните продукти/услуги в България. Това би имало значение.
https://www.capital.bg/politika_i_i...2/16/3130709_pazarnite_muskuli_na_multisport/
Тази статия може да ти помогне. Става въпрос за зараждането на Мулти Спорт в България, което се случва след проявен интерес на българин към компанията-майка, която се намира в Полша. :)
 
Според мен няма да имат нищо против, но такива представителства, особено с някакъв тип екслузивност вървят с доста обвързващи договори, най-вече от гледна точка на гарантирани обороти. ;)

Трябва да се свържеш с фирмата, да си намериш някой читав адвокат по корпоративно право и след това да действаш. Проучи също така въпроса дали не могат да ти продадат системата, или имат някакъв вид франчайз.

Сега като се замисля, имаме доста успешно внесени такива фирми, Доминост, МакДоналдс, КФС, Съмуей, Бъргар Кинг и т.н. са такива, ако не се лъжа. И вчера докато се рових се сетих, абе дали няма да е оферта някой да вкара най-яките пици Papa John's Pizza. :) Не знам дали точно те бяха с това, че ако до 20 мин. ако пицата ти не дойде и не е топла, ти е фри. :) Мисля, че бяха те. С това ще се избие пазара. Естествено цените също трябва да бъдат съобразени с нашите възможности.
 
Естествено цените също трябва да бъдат съобразени с нашите възможности
Общо взето тук е проблемът :). След като си платиш комисионните или по-скоро таксите им за ползването на бранда и всичко останало ще трябва да спестиш от качеството на продуктите. Пица с кашкавал вместо моцарела се получава накрая..
 

Горе