Дигитален гараж - уроци на Гугъл?

SoloContraTutti

Well-Known Member
Отскоро ми се появява реклама във фейсбук и днес реших да кликна да видя за какво иде реч.

Добре изглеждащ на пръв поглед сайт. След кратка анкета - тип проучване допускат до заключени клипове в YT, клипове във връзка с това какво е отбелязано в самата анкета. След всяко видео има и няколко въпроса, а след цялото обучение в дадена област се попълва тест на база всичките клипове, който ако бъде взет правилно дава значка с която можеш да се продължи обучението. Един от двата клипа, които попаднаха при моите интереси е обяснение за CEO-то и алгоритмите на гугъл.

По-хубаво обяснение може да се намери на сайта им: ЦЪК, а доколко полезни биха били всичките уроци ще кажат хората, които се занимават по-навътре с това. :)
 
От: Дигитален гараж - уроци на Гугъл?

Аз сега го карам курса. Дотук общо взето познати неща показват, на чиито тестове лично аз мога да отговоря и без да гледам самите уроци. Все пак мисля, че уроците са много добри за начинаещи, а и има някои неща, които и по-напредналите могат да научат, така че се назорвам да ги изглеждам дори да виждам познати нещица. Хубавото е, че дават практически съвети.

Не знам обаче дали от мнителност или действително е така, но според мен покрай обучението си рекламират и AdWords програмата и колко полезно е да се рекламира в нея. Така или иначе, мисля че като цяло дори и да се саморекламират тук-таме, има какво да се научи и си заслужава да се отдели време.

Това, което на мен ми допада е, че уроците са представени текстово и чрез видеа, освен това са кратки и съдържателни, а не 1-часови лекции, от които да ти се приспи. И хубавото е, че след всеки урок има кратко тестче, с което да се изтренират получените знания през изминалите 5 мин. примерно. :)

Това е мнение на база 50% от обучението, което съм минала де.
 
От: Дигитален гараж - уроци на Гугъл?

Да, самите клипчета са максимално синтезирани. Анимациите също така са представени доста добре и ако не знаеш за какво става въпрос от тях веднага разбираш. Българските субтитри също са голямо удобство.

И аз го почнах, както каза - повечето неща са познати, но ще го и довърша. :)
 
От: Дигитален гараж - уроци на Гугъл?

Изкарарах курса преди около 2 месеца. В интерес на истината не научих кой знае какво но и не съм гледал подробно клипчетата. Минах го с познания от обща култура. Иначе има и интересни неща, които могат да се научат. Може да се препоръча за SEO не специалисти. За без пари толкова дет се вика. Ако искате задълбочени познания, ще си плащате за частни уроци и семинари :D
 
Като цяло не е лоша платформа. Уроците също са добре синтезирани. Основната им насоченост обаче е към начинаещи. Общо взето, минах всичко без да гледам всички клипчета. Препоръчвам на тези, които искат да разберат основните принципи на дигиталния маркетинг.
 

Горе