Дистрибутор на козметика?

bodyrock89

Active Member
Здравейте,

някой има ли наблюдения за така наречените дистрибутори, било то на козметика или нещо друго?

Ето един сайт, представители на който са офертирали мой роднина, с обещанията за допълнителни доходи, "уж" без никакъв риск. Казвам "уж" понеже за да започнеш трябва да закупиш някакъв стартов пакет, за който има три варианта - 240лв, 380лв или 480лв. Според моя роднина, човекът, който му е изнасял презентацията е бил доста убедителен. Обяснавал му е как ако си изгради мрежа от сътрудници щял да прави добри пари (някаква бабичка правила по 3000 на месец). Раздавали различни награди като видео камери, I-pod, ако си бил много добър дори ти плащали половината вноска ако си купиш лека кола (някакво поло).

На мен ми звучи като чиста пирамида.
Някой занимавал ли се е с подобни фирми? Ако наистина печелят хората от тях, сключват ли договор, осигуровки плащат ли се? Въобще легални ли са?
 
От: Дистрибутор на козметика?

Теми за MLM у форума бол. Пусни един сърч всичко ще ти се изясни.
 
От: Дистрибутор на козметика?

Това е като да печелиш от avon, oriflame и тем подобни. Единствената разлика е, че въпросната козметика е доста скъпичка. Баба да печели по 3000??!? Освен ако не е някаква отракана мадам с елитни компаньонки, няма как да ги заработи.
Имам позната, която предлага тези продукти и знам, че някакъв регионален мениджър ли кво има служебна кола, ама докато стигнеш до неговото ниво ще трябва бая хорица да прилъжеш. Инък са стабилна фирма, некви семинари редовно изнасят из страната. Легални са, но ти не си на трудов договор при тях...все едно дистрибутор на avon, ама на по-високо ниво.
 
От: Дистрибутор на козметика?

Няма какво да се занимавате с глупости и на тези им мина времето. Ако сте сред първите да, но те са на БГ пазара вече от поне 3 години.
 
От: Дистрибутор на козметика?

Според мен по-добре изобщо да не се занимавате с подобна "куфарна търговия". Ако им беше много хубава козметиката щеше да се продава в козметичните магазини, а нямаше да търсят "балъци". Имам един познат, който е на Орифлейм и имаше поръчки само през първия месец. Сега се чуди от къде да намери хора, които да станат консултанти, за да може да припечелва повече, че вече няма никакви поръчки.
 
От: Дистрибутор на козметика?

За ЛР във форума е писано до несвяст.Не се занимавай с тези неща.Това общо казано е на принципа на пирамидите от 90'те,но си развиват бизнеса по законен начин.Честно казано системата е хитро измислена-печалбата от балъците(членската им вноска) носи солидни печалби.За останалите като твоята въпросна роднина-един по топъл трибуквен.
 
От: Дистрибутор на козметика?

Могат да се изкарват пари така, но трябва да продаваш (да продават за теб). Ключово тук е изграждането от теб на добра мрежа от хора, от чиити продажби да взимаш процент
 
От: Дистрибутор на козметика?

Благодаря за отговорите! Общо взето тая работа не е за мен, нито за моя роднина (братовчед ми). По-скоро е за някоя фризъорка, козметичка или друга подобна длъжност, която борави с козметики и има клиентела, която да зарибява.
 

Горе