Днес довърших първата си приказка :)

darkenergy_

Active Member
От няколко дни се занимавам с един текст. Считам го за завършен (концептуално), но ще изчакам 2-3 седмици да отлежи, след което ще му нанеса технически и стилистични редакции.

Любопитно ми е - вие какво мислите? :)

Братче
 
От: Днес довърших първата си приказка :)

Аууууууу че лигавоооооооо. Типично в стил фейсбук кристмас! Ама то няма и как да е иначе де....такива приказки бол, с една повече или по-малко - се тая.
 
От: Днес довърших първата си приказка :)

Верно е малко възлигаво...

но пък за такъв сорт писания се вписва в общия пейзаж

няколко препоръки по мое мнение:

в началото сравненията ми дойдоха възмножко, чак по едно време се усетих че чета без да сващам смисъла и се връщах. Съвета ми е вместо сравнения вкарай реализъм в описанието. Сравненията са хубаво нещо ама с мярка - не можеш да сложиш на тортата десет пакетчета ванилия за да стане по-хубава, трябват брашно, яйца, набухвател, крем, украса и т.н.

в историята липсва реалистичност - тваТони малко кат цигане го докарах. С туй "како" направо си го представих един малък сач, дето проси по вратите докат мазния му баща се налива в кръчмата. Що така ли? Ами щото липсва реализъм на предварителното описание. Ако Анито беше поставено в средата на Андерсенова приказка или поне в българска Възрожденска къща - да, ама за мен до последно Анито живееше в конвенционална панелка.

Трето - образите на майката и бащата хич ги няма. Начи просто влизат от нищото и се радват на картината? Нереалистично е. Просто оттам идва твърде сладникавия мирис на историята, за сметка на киселия привкус (като торта с десет пакетчета ванилия). Не става ясно де са били майката и бащата и са изоставили малко момиченце само в къщи. Да ти кажа в един момент си мислех, че ще се върнат от родилния дом и това ще бъде подаръка - братче. Някак си по се вписваше в реализма на картината като цяло. Пак щеше да е коледно-лигаво, но доста по-обяснимо.

Кат за първи опит не е зле - докарал си го на вид и на цвят ама на вкус има още да се работи, най-вече - повечко съставки и по-умерено с ванилията.
 
От: Днес довърших първата си приказка :)

Да де, ама за тийн възраст и за деца е трудно да се пишат по-сериозни неща.

Виж тва не го отчетох, така нещата си идват на мястото. А за да е перфектно ей човеко ^ го е разяснил как требва да е. Айде успехи.
П.С: Според мен натрапника си е баш цигане.
 
От: Днес довърших първата си приказка :)

Благодаря за коментарите. Ще става все по-добре! :) А и това не е крайният вариант, ще го преработя леко и ще го оставя да отлежи. След което пак ще го преработя :)

Благодаря и за оценките.
Моля не ме сравнявайте с Андерсен. Казвам се Кирил Йовев. Аз имам свой почерк и свой начин на работа. Не се стремя да наподобявам работата на колегата :)

Критичните бележки много ме зарадваха, изключително полезни са. Мерси отново :) Именно те ми помагат да се развивам!!!! :)
Пак ще пиша в темата с ъпдейти.

Имайте предвид, че трябва да го разбере дете, което няма психологическа подготовка. Затова съм избягвал сложните сюжети и дълбокомислието.

А дали е циганче - може и да е :) Не държа всички герои да са от един етнос :p
 

Горе