Добре заварили а.к.а. Моля за съдействие Онлайн Магазин

Dizzle

New Member
Здрасти на всички и ви благодаря за хубавия форум. Доста безсънни нощи изкарах напоследък с него (и доста дни). Много въпроси започнаха да ми се изясняват,но и много се появиха. Предварително моля за извинение, щото не съм първия и последния с подобни въпроси и е разбираемо ако ви подразня. Преди да ми скочи някой, че чакам на готово искам да ви уверя,че не е така - дори записки си водих, четейки някои от темите. Приключвам с интрото и започвам по въпроса(въпросите) и ви моля да ме посъветвате.

Накратко (ще видим дали е така):
Имам вариант за евтина доставка от Китай - избирам и ми го докарват дето се вика до вкъщи. Става въпрос за познат,който се занимава с доставки на едро и има офис там. Стоката към която съм се насочил е интересна и атрактивна, като в България не се предлагат съответните модели, а само най-евтините и грозни подобия. Мисля да започна с около или < 300 бройки, първо от несигурност и второ заради възможностите ми.Тези 300 бройки ще струват най-малко 5000лв, което за мен са много пари, особено като са назаем.
Първоначалната ми идея беше магазин, но се отказах заради големите разходи, които и да искам не мога да поема. След това идеята ми беше продажба през Facebook, но след като попаднах на вашия сайт започнах да осъзнавам,че не става така лесно, както съм го мислел (или по-скоро не съм). В крайна сметка реших да отворя интернет магазин ,като тези 300 бройки ще ме ориентират дали и на какви цени би се продавала стоката най-добре. Не мисля да регистрирам фирма,докато не се продадат и разбера дали си заслужава да се захващам с това (при всички случаи ако се получи всичко добре с тези 300 бройки минавам напълно легално). Надценката, която мисля да сложа е около 250% и пак цената ще е добра, като си имам идея,че в един "реален" магазин този продукт може да се продава и с 350-500%.
Сега след като ви запознах прекалено обстойно :shock::p, моля посъветвайте ме за най-евтиния и добър вариант за сайт и последващите стъпки за реализацията му. Не искам и нямам средства за влагане в създаването на сайт - затова мислех да ползвам някой интересен темплейт,дори намерих перфектния за мен вариант (понеже нищо не разбирам ) - онлайн създаване и съответен пакет услуги към него (около 12-3$ на месец). Дано не се приеме за реклама,но друг начин да ви го покажа няма - www . wix.com/flash-templates/fashionista Горе долу така искам да изглежда сайта, продуктите ще са не повече от 8-9, като някои от тях ще се предлагат в различни цветове. Семпло, без излишни глупави текстове и убеждавания. Лошото е,че този сайт не поддържа БГ език, а ще продавам само в БГ.. Искам да изгежда по този начин, с такива фонтове (в нета повечето кирилизирани са големи дървета, да не казвам всички) и такива ефекти.

1.Бихте ли ми препоръчали друг вариант,също толкова лесен и добре изглеждащ?

2.Какъв домейн ще ми трябва (има ли значение) - .bg, .com ..?

3. Колко би ми струвала една мини рекламна кампания, която да има някакъв ефект? (в посочения сайт например към пакета имаше включени ваучери за 50$ Facebook и 75$ Google)

4. Занимавал съм се с реклама, макар и малко, както и със създаването на реклами. Мислех си за една стратегия - да пусна сайта и рекламите известно време преди да започна да продавам - т.е. да зарибя хората и да има очакване и събрали се вече потенциални клиенти ( а със стоката, която надявам се ще предлагам такива ще има) . Според вас добра идея ли е за нашия пазар?

5.Какво мога да направя сам (като абсолютен профан) за позицията ми в търсачките и разпространението на сайта?

Сигурен съм и нещо друго ще се сетя след малко, но е 5:35ам и почнах да затъпявам :cool:

Ще съм много благодарен ако някой все пак прочете романа ми и реши да ми отговори. Благодаря предварително!!!
 
Последно редактирано:
От: Добре заварили а.к.а. Моля за съдействие

Може би аз съм първия, който ще пише по темата. Така, че както се казва "Добре дошъл".

Раздели си малко първата част от мнението. Трудно четимо е така.

Направо минавам към отговорите.

1. Препродавай я на готови онлайн магазини, офлайн търговци и т.н. Друг вариант е пускаш тема в раздел "Пазар" и някои ще ти предложи да ти пригоди готова система за твоите нужди.

2. Моят съвет е като за начало .com домейн. Ако развиеш бизнеса, купуваш .bg и пренасочваш стария адрес към новия.

3. Няма точен отговор. Обяснявам. За да е успешна една рекламна кампания, трябва да си познаваш потребителите. Пол, възраст, населено място. Интереси, доходи. Може да помислиш да си купиш платени постове във фейсбук, сайт на сходна тематика и т.н като начало.

4. Добра е. Преди време се сещам, че Иво Апостолов и Минко( SPY) ползваха подобни стратегии за свои проекти.

5. Първо намери отговорите на предходните въпроси. Когато имаш готов сайт, онлайн магазин и т.н. ще питаш пак за точка 5.

Хайде толкова от мен. Дойде моето време за сън. :)
 
От: Добре заварили а.к.а. Моля за съдействие

И аз ще опитам да ти дам насоки:
1. За 300 бройки най - лесно и евтино ще бъде да направиш сайта си в blogger Предимства: (безплатен хост, безплатен домейн и безплатни темплейти, оптимизира се малко по-лесно, можеш да го преместиш на собствен хост и домейн, ако потръгнат нещата) Недостатъци: (не получаваш почти никаква функционалност, трудно е да направиш горе долу добра галерия с продуктите)
2. Зависи на какъв език ще бъде сайта ти. Ако е на български език по - добрия (но, доста по - скъп) е .bg във всички останали случаи .com
3. Маркетинга и рекламата са непрекъснат процес. Ще трябва да прецениш колко от 250-те % надценка да са за реклама (основната разлика в цената на шише лимонада и шише кока - кола е точно калкулирането на рекламата в крайната цена на продукта). Определи таргет групата, към която е насочен продукта ти (така ще бъде по-ефективно и по-евтино да рекламираш)
4. Грешно! Потребител дошъл веднъж в празен сайт, рядко се връща отново сам, ще се наложи пак да го търсиш и пак да го увещаваш по-късно. Искам да кажа напразно ще похарчиш куп пари.
5. Можеш за пишеш всеки ден уникални статии. Да добавяш сайта си в директории за статии, да направиш група във фейсбук, да проучваш пазара и конкуренцията и да пренасочваш потребители към своя сайт, да помолиш приятели, близки, роднини, които да помолят техни приятели да помогнат в популяризирането на продукта ти. Да пишеш коментари във форуми, блогове, сайтове със сходна тематика до твоя продукт и тн..
Успех и добре дошъл!
 
От: Добре заварили а.к.а. Моля за съдействие

Би ли споделил каква е стоката от Китай ? Стига да не е тайна де.
Питам защото може пък да се окаже нещо интересно, нещо в което има пари :)
 
Здрвей и добре дошшъл винаги се радвам като някои като първи пост напише нещо смислено :)

1.най лесния вриянт за магазин с голям избор от безплатни дизайни е да го направиш на Wordpress с някои от плъгините за магазин...

2. Значението на домейна е минимално особено като в гугъл уебмастър тулс зададеш че магазина е за България по бюджетно решение е да започнеш с .ком

3. мини рекламните кампании обикновено са за тест може да вземеш даже задължително е да вземеш ваучър щом е нов проект и си нов в облата ...ако нямаш опит със създаването и менажирането на кампании вучъррите ги брои като пари за обучение... защо казвам така някои думички продават повече от други въпреки че докарват по малко посетители като цяло въпроса е да направиш и оптимизираш така кампанията че да се избива обичаиния подход е отначало смело да вакраш трафик а след това с данните аналитикса да анализираш къде какво и как работи и да опитмизираш така кампанията че да носи печалба... в тази гледна точка нямам идея колко ще е достатъчно но това не значи че няма да стигнат ваучърите винаги има и щипка късмнет в ппц рекалмата

защо не поръчаш по малко броики и да имаш повече бюджет за другите реклама и развитие на сайта а като ги поразпродадеш ще поръчаш още (при положение че продукта върви)

4. какво става ако изкликаш бюджета без поръчка или веднага след няколко клика имаш такава ще му кажеш да чака две седмиция или във вариянт едно ще се откажеш понеже не се получило може пък да стане със сео трафик нищо че с реклама не става..... иначе да има такива кампании но имаи минимално количество борики... китаиците както вика едно приятелче което внася (не съм внасял никога) винаги гонят сделката и за 20 броики ще се навият ако им ги посикаш като мостри... 300 броики казваш че са 5к значи са към 20 лева броиката пишиим и поискаи мостри дори и да е малко по висока цената преговаряи ако стане и продадеш мострите виакаи повечете броики...

5 може да попрочетеш за сео и тогава да решиш... Иначе урдпреса които препоръчвам в точка много лесно му се прави онпейдж сеото със съответните плугини дори и от начинаещи а за офпейджа може да използваш фрилансъри от форума които да ти посъбмитнат насам натам сайта, да ти понапишат съдържание .... да купиш някои силен линк ако ти се играе така... опции много
 
От: Re: Добре заварили а.к.а. Моля за съдействие Онлайн Магазин

Благодаря за бързите отговори. Изтеглих Wordpress,но всичко ми е като на индийски език - нищо не вдявам. Свързах се с един познат, който е web designer и програмист, за да проверя какво може да ми предложи. Офертата, която ми даде е - 1000лв за:
1.сайт, като този от 1-вия ми пост (но не flash, за да е ефективен при търсачките и по-лесен за редактиране- така ми каза)
2.оптимизация
3. хостинга за 1 година (след това по 30лв/година)
4. кредитни карти и PayPal разплащане
5. "...100-150 линка от външни сайтове,което ти е най-важното SEO"
иначе казано за сайта 700лв и за тези линкове -300лв. Как ви се струва това? На мен естествено ми се струва скъпо, при положение,че на сайта ще има около 7-9 продукта..
Ще се възползвам от съвета на колегата Coolice за по-малкото количество (може би около 150 бройки) това наистина е доста по-разумно начало. Също така моля да ми обясниш следния откъс от коментара си:
"...а за офпейджа може да използваш фрилансъри от форума които да ти посъбмитнат насам натам сайта, да ти понапишат съдържание .... да купиш някои силен линк ако ти се играе така..."
1. какво ще рече да го събмитнат и да ми пишат съдържание, и колко би струвало подобно удоволствие, за да е ефективно?
2. би ли ми дал пример и разяснение за силен линк, както и приблизителния му $ облик?

Отново се извинявам за некомпетентността си и за да не бъде едностранчив процеса (само да искам :) ) мога да ви предложа помощ и съдействие в случай,че ви трябва авторска музика,sound ефекти (всичко напълно професионално) и т.н. за бизнеса ви - безплатно за простите неща и евтино за по-сложните. Също така големи отстъпки за производството на рекламни клипове,заснемане, монтаж и т.н. -цялостно аудио-визуално представяне.
Благадаря предварително за отговорите
 
От: Добре заварили а.к.а. Моля за съдействие Онлайн Магазин

Не исакм да те обезнадеждавам, но виж ми подписа - имам практика от избързването :p

1.во тествай пазара: Има ли интерес, няма ли... Това може да стане по 2 начина:

Първи: Ако толкова държиш да имаш онлайн магазин пусни го преди да купиш стоката и започни да го рекламираш сякаш вече си го направила, и виш колко време ще мине докато дойде първата поръчка - не е етично, но по добре да кажеш на 1 клиент, че в момента очаквате зареждане, отколкото да се вкараш със 5000
СЪЩО ТАКА: Има хиляди сайтове за обяви, пусни няколко обяви, че го продаваш този артикул и виж дали ще има обаждания.

Втория вариант: Ако има възможност земи колкото се може по малко бройки, нали е от познат. Вземи 10 бройки и напрваи или магазин или ги пусни в aukro.bg за да си направиш сама сметка.


НЕ СЕ ХВЪРЛЯЙ С главата надолу във водата, първо си цопни крака, казвам ти го от личен опит защото от 1 година си гледам няколко хиляди лева във кашони НО ОТКРИХ ЧЕ НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА С ТОВА и нещо ме помръзва да си рекламирам и магазина дори, а много труд хвърлих по него. Поне парите не са ми на заем а съм ги изкарал от други сайтове.

УСПЕХ, и не те обезкуражавам, а просто се опитвам да те предпазя от някои мои грешки.

Тестовете може да ги започнеш още ДНЕС, ако има търсене поръчваш стоката и така.
 
От: Добре заварили а.к.а. Моля за съдействие Онлайн Магазин

Предвид че нямаш опит, а продукта които смяташ да продаваш не е утвърден на пазара и не се знае дали ще има интерес към него, бих те посъветвал да съкратиш първоначалните разходи колкото е възможно. Поръчай 20-50 продукта, купи си някакъв .com домейн и евтин хостинг. За самия магазин ползвай както казаха колегите някой безплатен вариант- WP плюс модул или готов скрипт за онлайн магазин като rexcart или нещо подобно, с малко четене не би трябвало да ти е проблем да го пуснеш онлайн и да качиш продуктите. За маркетинга влизаш в секцията пазар на форума и грабиш квото ти видят очите - ваучари, линкове, банери, статии и сателити :)
 
От: Добре заварили а.к.а. Моля за съдействие Онлайн Магазин

Ако питаш мен имаш някаква идея и хъс, но все още въпросителните в главата ти са прекалено много. Казваш, че нямаш пари за изграждане и разпространение на сайта => обречен на провал
Опитай се да си намериш колега, който е на ти в тези неща и делете фифти, фифти.
Успех
 
От: Добре заварили а.к.а. Моля за съдействие Онлайн Магазин

Съгласен съм вас колеги (за STOP- незнам защо реши,че съм жена). Ще започна с малка бройка и съм съгласен да работя с някой от вас, който е достатъчно навътре за да гарантира продажби. Само че 50/50 е прекалено оптимистично, колега Twis7 - не мислиш ли? 15% е много по-реално, като имаш предвид, че 15% от печалбата от 1 бройка продукт е около 5,50лв. Това ако ти се вижда малко - здраве му кажи. Продуктите са в нишата на аксесоарите и часовниците - т.е. нещо, което постоянно се търси. Мисля да се възползвам от идеята на Twis7 ако се намери някой, който е навит за този вид сътрудничество - да направи сайта/магазина/рекламата и да ги подържа, докарвайки продажби с/у 15 или повече % от печалбата (зависи от отговорностите). Това прави средно по 550лв (за топ артикулите, и около 300лв за обикновените) за 100 продадени бройки, което не е никак малко. Как мислите?
 
От: Добре заварили а.к.а. Моля за съдействие Онлайн Магазин

Например аз бих се съгласил на подобен вид съдрудничество в изграждането на магазина и сео оптимизацията. За съжаление досега винаги съм работил за себе си без съдрудничество, така че и двамата знаем, че с устна уговорка няма да стане.
Нека и колегите се изкажат, мисля че много от тях са работили по-този начин
 
От: Добре заварили а.к.а. Моля за съдействие Онлайн Магазин

Съгласен съм вас колеги (за STOP- незнам защо реши,че съм жена). Ще започна с малка бройка и съм съгласен да работя с някой от вас, който е достатъчно навътре за да гарантира продажби. Само че 50/50 е прекалено оптимистично, колега Twis7 - не мислиш ли? 15% е много по-реално, като имаш предвид, че 15% от печалбата от 1 бройка продукт е около 5,50лв. Това ако ти се вижда малко - здраве му кажи. Продуктите са в нишата на аксесоарите и часовниците - т.е. нещо, което постоянно се търси. Мисля да се възползвам от идеята на Twis7 ако се намери някой, който е навит за този вид сътрудничество - да направи сайта/магазина/рекламата и да ги подържа, докарвайки продажби с/у 15 или повече % от печалбата (зависи от отговорностите). Това прави средно по 550лв (за топ артикулите, и около 300лв за обикновените) за 100 продадени бройки, което не е никак малко. Как мислите?
С тия проценти ... Ще се скарате по някое време (с когото и да е) и гледай к'ви селянии могат да станат.
 
От: Добре заварили а.к.а. Моля за съдействие Онлайн Магазин

Затова питам, как се процедира в такива случаи ?
 
От: Добре заварили а.к.а. Моля за съдействие Онлайн Магазин

... и съм съгласен да работя с някой от вас, който е достатъчно навътре за да гарантира продажби...
Като намерите тоя дето гарантира продажби, айде го кажи, че аз и още бая народ ще искаме да работим с него :D
Иначе ти го казах преди, казвам ти го пак - с толкова малко продукти и без голям бюджет за реклама, пробвай в аукционите или в груповите пазарувания, както можеш да разгледаш и първия линк в подписа ми.
 
От: Добре заварили а.к.а. Моля за съдействие Онлайн Магазин

Съжалявам предварително, ако това което ти пиша, може те отчае, но искаш съвет. Моя съвет ще е бизнес съвет, това което не обърщат повечетото колеги внимание.

1. Нямаш абсолютно никаква представа за пазара. Знаем какво ще продаваш, как ще го продаваш (маркетираш) сам не знаеш, за кого (имаш само няква бегла представа).
Трябва ти сериозно проучване, кои е таргета ти, да направиш сегментаризираш - пол, години, какви са предпочитанията му, платежеспособност (като гледам продукта, ще го продаваш за ~41 лв) и тн.

2. Абсолютно НИКОГА не трябва се гледа само единствено продукта. Като гледам, че не разполагаш с лични финанси, а заемаш чужди ми става ясно, че първо и основно трудно ще можеш да конторлираш емоците си, ако и най-малко нещо стане и размие плановете ти с реалността. Липсата на финанси е пагубна, липса на ликвидност=застой.

3. Хубаво, не искаш фирма ама аз като съм клиент искам сигурност - искам гаранции, искам политка по рекламцията и т.н. Ако не видя, аз такива неща закакво да купувам от теб? Потребителите не са прости. При разплащане с кредитни карти, ще ти трябва лиценз за защита на лични данни и т.н. Нещата не са толкова лесни.

4. Няма защо да чакаш тези 300 бр. да ги изкупят на 122 си връщаш капитала, спрямо % надецнка който си написал.

5. Всеки бизнес е толкова голям колкото е реклмата му. Така че те съветвам, увеличи бюджета по реклама, намали бройката на продукцията. Трябва да създадеш добър имиджов бранд. Не е важно да реализираш голяма печалба сега, а да продължиш в бъдещето. Така, че от тук ти трябва и правилна ценова политика. Спокойно можеш да намалиш първата бройка и парите ги вложиш в реклама, най-лесното е продукцията а в твоя случай доставката.

6. Трябват ти и обортни пари да издържиш 3-6 месеца, така че тези пробни неща не минват дето мислиш.

Като цяло ти трябва сериозно проучване на пазара, виж конкуренцията, виж по кви канали ще промотираш, сметни потенциални приходи и реални разходи в следствие си направи финасовия план. И не на последно място имай обективно виждане над решенията си колкто и да е субективен фактора.

Ако не успееш да отговориш на всички въпроси, те съветвам да не подемаш нищо.
 
Последно редактирано:
От: От: Добре заварили а.к.а. Моля за съдействие Онлайн Магазин

blackout:
Не съм описал всичко,само защото не виждам причина да го правя.

1. Таргет групата е от 15 до около 40 години. Продуктите са Унисекс.

2. Финансите ще ги взема от нашите, като дори не трябва да ги връщам. Освен това може да са в няколко пъти по-голям размер. Просто не искам да се оливам, а и искам да върна каквото съм взел - затова го нарекох заем.

3. За рекламации съм решил - ако продукта покаже дефект (производствен естествено) до 1 месец след покупката се подменя с нов.Ще се ползва наложен платеж, като евентуално доставката ще е включена в цената.

4. -----

5. Както вече казах в предния си пост ще намаля началната бройка наполовина. Честно казано предпочитам (голяма) печалба сега - нали знаеш - "я камилата, я камиларя" :D. Не мисля цял живот да се занимавам с това, а просто да се възползвам от възможността, която сега имам - ами ако след няколко месеца нещо стане и вече не мога да внасям при тези условия (без които се обезсмисля начинанието)? Какво става с хилядите, похарчени за реклама? Никой не иска налива пари в несигурно нещо (по-скоро независещо от него).

6. Мисля,че си прекалено черноглед. Мога да ти дам един пример - потърси във FBook "silikonovi chasovnici" и "cvetni silokonovi chasovnici" . По броя на like-овете може да се гадае какви продажби се реализират - например моята приятелка си взе 2 часовника оттам. Топ моделите, които мисля да предлагам ще струват около 4 пъти повече, но външния им вид и качество са просто несравними с тези боклуци на килограм. (на единия часовник му трябваше малко помощ за да работи още на 3-тия ден, да не говорим,че на няколко дена трябва да се сверява..) Гаранция няма, фирма няма, политика няма :) . Това обаче не спира хората да си купуват. Продуктите които продават за 15 лв на тях им идват около 5лв бройката. При тея 102 000 like-a съм сигурен,че имат минимум 30 000 продажби досега. 30 000 х 10 - това е печалбата и то само от facebook страница, скоро ако не се лъжа пуснаха и в аукро. Този вариант за бърза печалба според теб е неправилен, защото не е инвестирано в бъдещо развитие, но за мен тези 300 бона са повече от добра инвестиция в какъвто и да е бъдещ бизнес. Разплащането - наложен платеж. Аз не се надявам на такива продажби, дори на 1/10 от тях.

6. Естествено , като всеки пишман бизнесмен и аз искам да намаля разходите до минимум - разбираемо е. Защо да дам хиляди за банер в замунда например, като мога да работя с някой колега от тук и то така,че всички да сме щастливи, а не да пълним джобовете на мутрите? Мисля,че е по-добре да плащам процент на 2-3-4 човека, които знаят, че колкото повече продават, толкова повече ще получат (една средна заплата за 100 бройки!)? Колкото повече продажби ми докарат - толкова по добре и за тях и за мен- каква по-добра гаранция успешно сътрудничество има? Варианти за да се гарантира коректността на плащанията има много. Обмислям дори твърда цена, на която да продавам на търговци, като след това са свободни да си сложат каквато искат надценка (виждал съм например един и същ продукт, да се продава в кварталния магазин за 45лв, а в мола - 120лв). Продуктите са high end (ако мога така да го нарека, братята китайци могат и 5 пъти по-евтини да ги направят за сметка на качеството) реплики, т.е. 1 към 1 с оригинала на външен вид и качество, като цената на оригинала е около 240 USD. Рано или късно и тук ще се появят и се надявам да съм първия,който ги вкара. Ако биха се появили първо по магазините, мисля че цената им би била не по-ниска от 100лв. С това искам да кажа, че има голяма свобода при определянето на цената от всеки търговец. Който мисли,че може да се спрвави и му се занимава естествено може да се свърже с мен да го обсъдим (на л.с. все още не мога да отговарям) затова - скайп: dhalsim33 .
 
От: Добре заварили а.к.а. Моля за съдействие Онлайн Магазин

Доскоро и аз се занимавах с търговия с часовници внос от Китай.
1. Има много "фалшиви " поръчки, едно 30% да не кажа и повече. Някой си цъква поръчка, потвърждава по тел., но куриера не може да го открие не вдига тел. и т.н --> транспорт в двете посоки = 10 лв минимум по Еконт
2. Голяма част от стока е дефект. Давам пример с часовници - надраскано стъкло, петно по стъклото, обелена каишка.
3. Аукро вече не е алтернатива нито за продаване, нито за купуване. От Аукро сами съсипаха името и бизнеса си с новите си правила.
4.За рекламациите- мисля, че имаше изискване за поне 2 год. гаранция на такъв тип стоки /не съм сигурна /
 
От: Добре заварили а.к.а. Моля за съдействие Онлайн Магазин

Dizzle аз това не ти го казвам просто щото искам те дразня или ти спирам инициативата.

Ако беше прочел малко повече бизнес книги щеше да разбереш, че това са важни неща.

Това, че си виждал лайкове и т.н не от никакво значение. Тези 30к продажби са силно пресилени, я има 1-2% я не. С тези гадаяние няма стингеш далеко. Без фирма и политка спрямо потребителите също. Къде видя, че съм против бърза и голяма печалба - за да има такова нещо ти трябва сериозен маркетинг, агресивни подходи и ясен и точен бизнес план и най-вече да знаеш дали хората, търсят този продукт. Твоя продукт ще му искаш 41 кинта и още 5-6 кинта доставка, значи ти трябват платежоспособни хора. Реклмата може да е силно таргетирана, отделно има нестандртна реклама, така че няма заминат хиляди.

Просто ти казвам, че трябва проучиш пазара и да имаш бизнес план. Ако тръгваш проба грешка, тези пари само ще ги закопаееш някъде. Не казвам, че не е добра идеята, просто идея без опит за материализиране е лошо. А щом можеш да вземеш още и още пари, тогава голяма част от това което ти пиша се обезсмисля, мислих че имаш органичен капитал. Друго нешо е че ще наливаш пари в среда в която до сега не си бил. Щом мислиш, че оборните пари не са важни, добре. А щом имаш толкова пари спокойно си отоври фирма, защото комисии за защита на потребители и тн комисии не спят, а най-малкото ако някой ти пусне донус и ти правят проверка ще гориш. Относно сътрдничество с договори е трудно, а устни вазимоотношения както мислиш е несериозно. Има доста неща да се прегледат. Просто от това, което пишеш мисля че не си подготвен, и реших ти дам насоки, но ти си знаеш. За мен подход я виж къв продукт имам ще го пордавам на хората и толкова + субектвно да гледам нещата, кое как + заеми = това е обречен модел.

Успех в начинанието.

П.С Това да се явяваш екслузивен дистрибутор за БГ е най-добрата, но не знам дали ще можеш да вземеш екслузвиност. Така става wholesaler и вече можеш си определяш доста политики. Но за това ти трябва фирма, връзки и тн.
 
Последно редактирано:
От: Добре заварили а.к.а. Моля за съдействие Онлайн Магазин

blackout0826 :
благодаря ти,че ми охлаждаш ентусиазма - наистина имам нужда от това, за да мога да премисля всичко внимателно. Всичко, което си написал е абсолютно вярно, само за бизнес книгите и големия бюджет за реклами не съм съгласен много. За фирмата си прав, но за начало ме спират разходите към държавата..Ако не потъваха в джобовете на няколко "избрани" бих ги внасял с удоволствие и да си отглеждам легалния бизнес, но всички знаем кво е положението тук. Данък печалба, ддс, мито, счетоводство и кво ли още не - това ще стане след като разбера има ли смисъл (в крайна сметка реших да поръчам 100 бройки и с помощта на някой колега от тук да видя за колко време и на каква цена ще се продадат). След "теста" ще се работи с договор,разбира се. Досега само мен са ме прецаквали, аз подобно нещо не бих направил. Винаги идеята ми за бизнес е била по американския модел - всички с които работя да са облагодетелствани, за да си вършат работата качествено и с хъс и бизнеса да се развива. Достатъчно съм работил за хора с високи изисквания, които или плащат смешни суми или пък изобщо не плащат. Тея кокошкарски истории съм ги намразил не знаеш колко.. Затова бих заложил на модела с % за продавача - дали ще има 5 или 500 продажби, във всички случаи получава каквото е заработил. Не мисля,че ще е трудно за някой, който е навътре с i-net търговията да си докарва приличен допълнителен , дори основен доход. Сега обаче изникнаха 2 нови въпроса и моля някой ако се е сблъсквал с тези проблеми да сподели разрешението:

1. Гаранцията - стоките идват от Китай, с една година гаранция, но е невъзможно при проблем да ги връщам там за ремонт (прекалено скъпо и бавно). Как мога да дам 1 година гаранция, като ремонта (в БГ) в най-добрия случай ще струва колкото самия продукт?

2. Сигурен начин за разплащане (за да няма фалшиви поръчки,както каза колежката по-горе) - при положение,че много малко българи ползват и-нет разплащане?

Отново благодаря за отговорите
 
От: Добре заварили а.к.а. Моля за съдействие Онлайн Магазин

Радвам се, че поемаш критика.

Не знам кое не си съгласен за книгите, и аз преди бях като теб докато не се опарих. След като разбрах къде съм сгрешил доста наблегнах над грешките и те бяга добри учители, всички отоговри намерих в книгите. Както преотркивам редица възможности и алтернативи пак там. И целия ми опит е основан от знанията придобито от книтие. Идеята е практика без теория не става. Относно рекламата не съм казал, че трябва да е много, нужно да е концентрирана - това писах по горе, че може да е силно таргетирана и пак да се спестят хиляди.

Относно това което питаш 1во сложи си процент за брак и този процент го извади от потенциалните приходи, просто ще е нерентабилно в БГ се поправя, а за да ги връщаш в Китай трябва да имаш големи доставки, за да договориш добри условия.

Най-доброто разплащане, което масово се изпизлва са наложитените платежи.

Разхода към държавата, ще ти е 108 кинта на месец за осигоровки, отделно 50-100 лв на месец счетовдсвто като максимум, ддс и мита те са ти калукулирани в разхода, тряба ти и един касов апарат и това е. Разбира се ако видиж начин както казвашм, тестово давай. Просто аз като купувам онлайн искам да чета условията и да видя гаранции, политка за рекламации и т.н. Моя подход е всичко да е ясно и прозрачно за клеиента. Ти това което търсиш е пубери дето няма да гледат това. Аз също съм малък е не толкова малък, но доста неща искам да знам преди да купя. Все пак това е интерент, имам време да проуча доста неща и да избера когато искам каквото искам. Та и за това ти казвам, че са важни тези неща, ако смяташ че ще успееш, по другия начин супер.

Ето ти една лесна реклмана стратегия

За замунда 516 кинта без ддс за 10% ротация на страничните централни банери на месец. Отдлено взимаш ваучери за адуоурд и фейс-а и го заркили до 1к. Все пак бюджета за промотриане трябва да е 50 процента от общия. Ти ще пробиваш на пазара и ще ти трябва голям обхват, този вариант е доста оптимизиран, който ти казвам
 
Последно редактирано:

Горе