Добро решение ли е смяната на домейн на добре познат сайт?

Atis

Active Member
Първо искам да се извиня ако съм объркал раздела на темата, но съм нов и макар да ползвах търсачката, все още не мога да се ориентирам много добре.
(Ако темата бъде преместена, моля да бъда уведомен с лично съобщение)

Имам страница, която поради една или друга причина е с домейн "име-българия.нет". Доста лош избор биха казали мнозина специалисти, но страницата вече е на 2 години и нещо, сред водещите за това, за което се отнася, следователно добре позната сред таргет аудиторията, която е свикнала с това име.

Проблемът е, че мен постоянно ме жегва желанието, дали да не сменя домейна с нов, от "име-българия.нет" на "име.бг"? Още повече, че "име.бг" към момента е свободно, но пък преди 2 години, когато започвах моята страница, "име.бг" бе заето от друга страница на тази тематика, тоест притеснява ме тези, които помнят по-добре, да не правят връзка между мен и старата страница с този домейн, която не бе никак добра.

Какви са вашите съвети? Имайте предвид, че не желая да разкривам точното име на домейна.
Благодаря предварително.

(извън темата, има ли начин да си сменя ника? Регнах се със съкращение на нещо, което щях да продавам, но ми хареса форумът и искам нещо по-различно)
 
От: Добро решение ли е смяната на домейн на добре познат сайт?

Има едно правило, нещо като върви не го пипай. ;)
 
От: Добро решение ли е смяната на домейн на добре познат сайт?

Може да редиректнеш единия домейн към другия. Така няма да има значение дали потребителя напише име-българия или само име - все ще отива в твоя сайт.
Може би е по добре да не го сменяш само на име - щом така или иначе е водещ в нишата си. Просто вземи другия свободен домейн и го редиректни към сегашния.
 
От: Добро решение ли е смяната на домейн на добре познат сайт?

BurnX, май и така ще направя. Благодаря за мненията.
 

Горе