Доверието в "доброволците"

po_taka

New Member
Здравейте,

имам една малко странна тема,
да кажем имам форум за мотори.
Форумът расте, съответно аз не мога да поема цялото модераторство и кавгите, спамът и т.н. набира сила.
Появяват се и доброволци, които искат модераторски права за да поддържат реда.
Ето тук ми е проблемът - виждаш го уж свестен потребител, но как да му довериш форума си ? Ти си го градил години, а както знаете грешка на модератор прави изключително лошо впечатление.
Как преодолявате този "страх" да пуснеш "непознат" вкъщи и да му се довериш ?
Знаете ли фирми които предлагат такава услуга ?
 
От: Доверието в "доброволците"

Ти по принцип би трябвало да можеш да следиш действията на всички потребители, включително и модераторите. Най-сигурно е да наемеш човек срещу заплащане.
 
От: Доверието в "доброволците"

Ако следиш нещата във форума и се запознаеш с хората които са най-активни ще разбереш на кого може да вярваш до някаде и на кого не - ама си трябва f2f общуване малко :)
 
От: Доверието в "доброволците"

Ако някой много иска да е модератор това е сигурен признак, че в никакъв случай не трябва да му се дават такива права. Освен това, ако наистина създадеш голям форум, докато стане нужда да се назначават модератори отговорите на всички въпроси отдавна ще са ти станали ясни.
 
От: Доверието в "доброволците"

изобщо не трябва да се вярва,ако доверяваш пари или ценни неща
 
Ако си го развил до там, вече имаш няколко имена / никове на ум за читави модератори. Аз лично бих ти препоръчал да си потърсиш измежду свестните и помагащи потребители.

Може да им дадеш малки бонусчета за това, че ще се заемат с това. Естествено всяка самоинициатива, която ще доразвие форума ще бъде наградена допълнително. ;)
 
Благодаря за отговорите на всички :)
Някой знае ли конкретна фирма/човек който да се занимава с това ? Сайтът е на български.
Ако продължим с примера за форум, аз действам повече по следния начин:
Казвам на потребител, добре, модератор ще си, давам ти парава за подраздела, на подкатегорията, на пофорума "блабла", след две седмици ще ти дам права за подраздела, на подкатегорията. Така нещата стават г/д постепенно :)

@ediz точно това следя, но сайтът трябва да се развива с нови функционалности, а не да отделям време за решаване на кавги. А да дам някой да ми пише кода ми се струва много страшно.

@Boris Kozhuharov така е, но не ми изглежда добре да бия стотици км път, за да се видя с някой. Виж сега чак се сетих че може да направим видео разговор :rolleyes:

@Test прав си, 90% от случайте е така. Но има и изключения, аз имам такова :)

@Justt StaNn и на себе си не вярвам даже :D

@Blinky това с наградите е яко.
 

Горе