Доставка с отстъпка чрез Еконт- от къде?

Sevi

Member
Привет. :)

В bazar.bg спряха реалното изплащане на суми (тихомълком, от днес за вчера) и малко се обезсмисля подготовката на пратки през тяхната система (даже го вземем лично, щото имах да вземам и не искам да им помагам финансово повече! :).

Някакви други алтернативи освен olx и bazar?

Друг въпрос: Колко е минимума пратки месечно, за да ти предложат директна отстъпка от Еконт? (пробвах по телефона да получа информация директно от тях, но не ме вземат на сериозно и чакам от умрял писмо :D )

(п.п. Моля да ме извините ако темата не е за тук и при необходимост да бъде преместена.)
 
в базара може да си ползваш парите от портфейла за промо обяви, иначе беше към 10 бона оборот на месец за да ти дадат от еконта отстъпки
 
Аз до колкото разбрах базара на 09.05 спряха да плащат а на 10.05 ОЛХ пуснаха тази услуга ...

Мен друго ме учудва защо няма тема в форума и никой не се бунтува срещу едноличното решение на Базара да спрат услугата.
Доста хора изгоряха с пари там и никакъв отзвук и никакво действие срещу това.

Сигурен съм че доста хора имаха натрупани пари по сметките си там средно по 150-170 лв. и така изведнъж им ги подариха.
 
Напълно съм съгласна с поста на СТАН. И аз очаквах вече да е повдигнат въпросът тук.
В OLX доколкото разбирам нещата са временни, вземайки информация от тук: http://blog.olx.bg/wp-content/uploads/2017/05/olx_pratka_bonus_05.html т.е. до 18.06.17г. ще вземат бонус потребителите, после пак си е само за OLX.

Относно протеста срещу едноличното решение на bazar.bg- в правото са си да сменят условията, разбира се. Но не и по този начин.
Вариантите да се жалва някой в случая са два:
Ако си подготвял пратки като физическо лице- подаваш жалба в КЗП. На сайта им липсва толкова много информация и е пълен с толкова недомислици, че дори да не удовлетворят искането на физическото лице за изплащане на сумата, ще ги одрусат с поне 3-4000лв. актове. Лошото е, че повечето физически лица, които са натрупали суми там съвсем не са легални търговци и се опитват да не бият на очи- може би и за това никой нищо не казва. :)
Ако си юридическо лице- жалбата трябва да отиде до съда. И започвате да се съдите за парите. Не е лош вариант- въпрос на сума, ценностна система и читав адвокат.
 
Според мен всички засегнати които четат това трябва да пуснат една жалба в КЗП с копие до Господари на Ефира...
Щото едно е да се рекламираш че даваш пари https://www.24chasa.bg/Article/4034865 друго е без да уведомиш потребителите си да сложиш на не много видно място в сайта си инфото че еднолично им прибираш паричките.

И друго ми е интересно, след справка в Търговския регистър, съдружника с най-голям дял е държава България ?!?!?
 
По-големия проблем е, че тея пари като ги инвестираш в промо обяви, все едно да ги хвърлиш през прозореца. Пълна греда е рекламирането на продукти в базара. Поредните алчни гъзове, които ще си изгубят потребителите от ламтеж за повече пари. Ако на някой не му е ясно каква е схемата ще му разясня - Базара са на 30% отстъпка в ЕКОНТ от транспортните разходи, като се разпределяха по следния начин 10% за базара, 10% за получателя, 10% за изпращача. Сега стана 20% за базара, 10% за получателя, изпращачите го издухаха :) Крайно некоректно да променят условията тихомълком, без никакво уведомление преди това. Пълни мишки!

Възможно е и от еконт да са ги натиснали, защото с тяхната схема се обезсмисля да си правиш акаун в еконт, особено за по-малките търговци, които не могат да се класират за добър процент. И така да е, пак е супер некоректно да не предупредят официално поне 10-15 дена преди това.
 
Според мен ще им паднат посещенията драстично, аз не виждам какво да правя в тоя сайт повече. Продажба много трудно се прави от там и това като махнаха, няма голям смисъл да им обръщам внимание вее... Хората гледат нещо там и ходят го търсят по евтино в продавалника :)

  1. Напълно възможно е инициативата да е продиктувана от действия на Еконт. Но пък клиентите са на Базара а те не са лоялни към клиентите и остава кофти вкус от действията им.
 
Верно ли има дискусия за продавалници и базари?
 
Очевидно няма алтернатива, освен груповите отстъпки.
Следователно: ТЪРСЯ да се присъединя към група, която има нужда от още членове за по- висок процент отстъпка или другия вариант е да си сформираме нова такава. Коментари може и на Лични съобщения. :)
 
Ако пускаш прилично количество пратки от един офис и те познават, говори с шефа на офиса, той би трябвало да може да ти направи договор за някаква отстъпка / ако си му добър клиент/. Може и ти да поемеш част от куриерската / например 50 стотинки и с двете заедно да докараш доставка офис-офис 3.20лв. Ако на теб така ти е изгодно, може да го направят. Накрая на всеки месец ще ти пускат фактура от офиса според броя на пратките за твоята част, която дължиш. Така не се занимаваш с X, Y, Z сайтове а си действаш директно с франчайза на този офис, който ти е удобен.
 
Работещ е този вариант но предпочитам да не поемам аз част от доставката- това е и идеята на отстъпката всъщност.
Евентуалната отстъпка, която ще ми предложат от Еконт е не повече от 6% за обема пратки, който правя на месец. С кооперирането с още някой този процент може да стане доста повече (и да мине 10-те процента предлагани от платформите за обяви). Предпочитам групата да бъде с хора, използващи друг офис на Еконт и за това не искам служителите от офиса, който ползвам да ме свързват с други техни клиенти. Хората в една група са независими един от друг и никой не може да вижда кой какво, кога и как праща- всеки си ползва собствения акаунт в Еконт, просто отстъпката е на база общата сума на цената за доставка.
Все си мисля, че тук има достатъчно хора, които правят по поне 70-80 пратки месечно и все още нямат договор за групова отстъпка.
 
Не се надявайте много на възможността да се присъедините към някоя група. Няма ли юридическа свързаност между фирмата Ви и другите членове на групата, няма да Ви одобрят. Говори се че Еконт са си променили схемата откакто започнали да се създават групи само с цел печелене от отстъпките, които достигат до 30% при месечен оборот от 10000+ лв. Няма инфо никъде и няма как да знае човек дали е така, кое е позволено и кое-не. Ако някой се е занимавал и има по-скорошна информация, нека да сподели и да ни светне!
 
Докато чакате Русия, САЩ или Вануато да ви освободят, все така ще е.
За чий *** ползвате трета страна?
 
kakatisisi- това с юридическата свързаност между лицата е някакъв слух, както и "Говори се че Еконт са си променили схемата откакто започнали да се създават групи само с цел печелене от отстъпките". Вчера говорих със служител на Еконт.
Идеята не е да се стигнат 30%, а 10% за да не се ползват други платформи, даващи отстъпка, а да си ползваш собствения акаунт в Еконт.
 
Уроди несретни! Имах да вземам повече от 200лв. Това трябва да е подсъдимо! Не е възможно подобно безобразие!
 
Последно редактирано:
Монопол какво да се прави..
 

Прикачени файлове

  • portfeil.jpg
    portfeil.jpg
    22.1 KB · Преглеждания: 37
Ужас! Не знам да се радвам ли, да плача ли ... добре, че научих за услугата им едва преди 2 3 месеца ... Няма ли някой компетентен юрист тук да заведем едно групово дело и да ги осъдим?
 

Горе