До колко е законно заключването на телефони от операторите

StillMad

Active Member
Добре бе убаво, не че толкова ми дреме, ама що па трее да сме винаги една идея мошеници, две идеи терикати и наисе идеи използвачи?!!

Добре, да кажем примерно съм взел телефон, който струва 600лв, за 400лв, като разликата е отстъпка щото съм сключил 2г договор. Що тоя тел ми е заключен? После, хубаво, минал ми е целият договор, тела пак си остава заключен :) и се едно съм длъжен да остана абонат.. Не че нямам друга опция, ама що треве да е така. Излиза, че съм взел телефона под наем, а не, че съм го купил :eek:

Ква е тая мега БеГе Умрела тактика и "маркетингов" похват да си ебаваш клиентите??
Що па трее сме винаги да ни ебават!!
 
След като му изтече договора го отключват. Естествено след -n броя обаждания на звезда-тинтири-минтири и посещения на разни сайтове и офиси. :)
 
^ охоо обезателно ще опитам, n-брой обаждания, посещения и скандали, ич не ме притесняват :D
Сега януари изтича и ще пиша тук (обавезно) до колко има смисъл и дали изобщо е възможно "легално" отключване :D:D
 
Що тоя тел ми е заключен?

ЗЗД /Закон за задълженията и договорите/
Чл. 20а. Договорите имат сила на закон за тези, които са ги сключили.

Това е юридическото основание да ни е@@ват 2 години.

По-важното е, законите не са едни и същи за всички.
Който се е занимавал с внос, възстановяване на ДДС, разрешение за строеж и т.н. знае за какво говоря.
 
Да по самият договор - съгласен съм, но по отношение са самото действие от страна на оператора, дали? (точката позволяваща такова)
Ако се тълкува само смисъла по същността на ЗЗД, а не и самите разпоредби в конкретният договор, излиза, че всяка точка в него, била незаконна или неморална, трябва задължително да се изпълнява :eek:
 
Да по самият договор - съгласен съм, но по отношение са самото действие от страна на оператора, дали? (точката позволяваща такова)
Ако се тълкува само смисъла по същността на ЗЗД, а не и самите разпоредби в конкретният договор, излиза, че всяка точка в него, била незаконна или неморална, трябва задължително да се изпълнява :eek:
Навремето съборихме доста текстове от общите условия на застрахователи и мобилни оператори. Използвахме текстове от ЗЗП /тогава беше ЗЗППТ/. Ама сега се изхитриха - съгласуват си ги с Комисията и много трудно падат ОУ в съда. Даже някои от фирмите за бързи кредити умишлено махнаха ОУ и работят само с индивидуални договори, точно по тая причина.
А мобилните оператори имат съгласувани практики, ама иди го докажи.
Като падне роуминга в ЕС и влязат оператори от други страни, ще видим дали ще заключват телефони. Ще ги изтърпим още 1 година.
 
За МТел наскоро бях чел, че през сайта им става много бързо и лесно отключването на телефона. Вкарваш си IMEI-а, чакаш за обратен код, който въвеждаш някъде в инженерното меню или с код в dialer-a и работата е готова.
Това в случай, че е изтекъл договора.
 
Ще ги изтърпим още 1 година.

Не е въпроса в това, ние сме свикнали да си търпиме принципно :) а и ние самите можем да пържим, след като и нас ни пържат :D Така са ги свели нещата в тая държава - взаимопържене, гонене, постановки и тн - иначе си АУТ!
Въпроса е защо изобщо трябва да има такива тънки простотийки, като в крайна сметка всичко опира до ЛОЯЛНОСТ. Ти си иЗпържи клиента/пациента няколко пъти, па после оди се чуди що те хранат и що ти бегат същите :) В крайна сметка би трябвало да знаят, че мъжко дупе...един път нали ахаха е у беге мое и дваж понякога :D:D:p но при тоя умрел пазар от има-нема 2млн активни потребителя, ти да рискуваш хей така щото видиш ли смяташ, че ти специално моеш и триж :eek: значи просто или много яко си си повярвал или си си тъпо копеле по природа или целта на бизнеса ти е съвсем различна..
 
... Така са ги свели нещата в тая държава...
За съжаление не "са", а "сме" ги свели ... и себе си слагам в кюпа.
Докато всеки си мисли, че правилата са само за другите - все тъй ще е.

"На никой не му пука ... докато не го запукат" - Р. Р.
 
  • Like
Реакции: Sky
Не виждам що се вихри тази тема, като в последните години "нарушиха принципите си за" т.нар. кодиране на телефоните и сега можеш да си купиш телефон от МТел, а да си го ползваш с две карти - теленорска и вивакомска!
 
Що пък трябва да си взимате телефон от български оператор? Има си онлайн магазини, или пък от чужбина. Наистина това със заключването е голяма простотия, но да има работа и за сервизните майсторчета. :) 50-60 лв за отключване. Мислех си, че вече не ги заключват, ама неее. Иначе, ако си се забил да търсиш инфо как да отключиш дадения модел, няма да е проблем да го направиш. За повечето. :)
 
Не виждам що се вихри тази тема, като в последните години "нарушиха принципите си за" т.нар. кодиране на телефоните и сега можеш да си купиш телефон от МТел, а да си го ползваш с две карти - теленорска и вивакомска!

вихри :D се щото тела е заключен, а ти какви двусимови пръчки си виждал уж незаключени - нямам идея

пропет, то ясно, че ще си го откюча, ама знаеш ли какъв яд е, когато сложиш друга сим и разбереш, че пак, за пореден път се ебават с теб, нищо, че си клиент (явно просто овца за стригане) от години, които голяма част тук, дори не са живяли :)

ееебалсъм ги, сметки - клатене, телефони - клатене, отношение -клатене :) освен едно сбогом, може да намина и през св петка, тая до корекома :D:D:D
 
Що се излагаш така не мога да те разбера?

Кой те клати? За 15лв вземаш неограничени към всички + доста солиден трафик на 4G. Какво му е малкото? Искаш да ти дават по 10лв всеки месец щото си супер-мега-интергалактическо дупе и трябва да припадат, че си взел телефон от тях ли?! Аре малко да се осъзнаете, а?

Второ - като взе с 200лв по-евтино телефона не рева, ама ревеш, че е заключен? Що? Усещаш социалната несправедливост ти да си в играта и на далавера, ама не и да имаш ангажимент?

Трето - пълни глупости са това, че остава заключен след изтичане. Отнема едно ходене до офис и 10-тина мин за решаване на казуса. И не ми разтягай онова как ти си мега гъзар, времето е пари, а ти нямаш пари за пилеене и за това не можеш да си губиш времето да идеш, защото като е било да купиш с отстъпка не си бил междугалактически игральон, който е платил пълната стойност, а просто поредния мушморок ударил калема и намерил "по ефтенкото". Щом си имал време тогава, ще се наложи и за отключване да имаш.

И накрая, като се чувстваш толкова от обратната страна на луната и все от изклатената страна никой не те спира да си вдигнеш гълабарник и да се върнеш към системата с пощенски гълъби.

И за да не убивам тариката в теб - купи си от друг оператор, от друга държава. Ако не друго ще ти се разшири кръгозора, че нито е БГ патент, нито ти си уникален и само твоя телефон закупен с отстъпка е заключен.
 
ахахха лялялялялмялмял винаги си бил смешник, изобщо не захапваш за кво иде реч.. тук слепчо иде реч за взаимно уважение - такова няма, има само клатене и дране. бил съм по цяла европа, такова цицане долно като у нас няма и в албания вервай ми.
освен това става въпрос също дали това изобщо е законно, че не е редно вече се разбра, освен за теб, щото кесиш по цел ден май май да лъжеш подобни на мен пациенти.

а плана никак не ми е 10лв, последните ми сметки са по 150-200лв, но БЯХА, кой ебал ебал, сбогом казах :D

и тела си е купен, кат знам надценките ви, май и там бая вода съм глътнал :)
 
Че кой те е карал да даваш по 200 лв?
Имаше преди 2 години прИмоции за по 30-35 лв с неограничени минути към всички с 10 гб трафик, сега същият план е под 20 кинта - какви са тези сметки от по 200 лв не знам - на имупулсни телефони ли си звънял?
 
Ауе що за свиркаджиите сте - се търсите проблема У консуматора :D КонсуматУра е ток и жица, ама овчаря си е овчар и освен да стриже друго не мое, толко ли не захапвате :eek:

Плана си е 50 кинта, грешка няма, клатенето е в международните разговори, а там ходи доказвай, че немаш сестра. За разпечатка ми искаха 12лв :D:D:D, след дулги спорове - станаха 5лв. Накрая и разпечатка Уй и 5лв Уй :p:D:p

И пак - в момента изобщо не става въпрос за сметките (тях съм прежалил, че бой и е.ане не се връщат) :) са темата е дали е законно да ти заключат телефона, при положение, че си си го платил :rolleyes:
 
Пичу много и звънял на кобри по импулсни тилифони и ся ближи рани. Телекомите били виновни, реФФФФ. :eek:

ПС: Ноу лесно са засягаш ве... :mad: Дан та е резнала тая дет си плащаш, че не щеш обратно при нея да ти отключи тилифона?
 

Горе