Дропшипинг към САЩ - проблем с документи

Здравейте,

Това е първата ми тема тук. Може да бъркам понятията, за което предварително се извинявам. От скоро се занимавам с производство на керамични продукти в България, като вече имам и клиенти в САЩ. Отскоро с тях работя на принципа на дропшипинг. Те са качили снимки на мои продукти в сайтовете си, а когато клиент поръча на тях, аз директно изпращам стоката до крайния клиент. Реших да повиша стойността на стоките си на около 270 Евро и вече е нужно да минават митница, а и така ме посъветва счетоводителя. Работя с FedEx, като ползвам митническо представителство при тях.

Понеже дропшипинга е нещо ново за мен като начин на работа, възникнаха доста въпроси.

От една страна документите, които изпращам с FedEx, които са нужни за митница са :
- Фактура към краен клиент с номер от товарителницата;
- Товарителница с адрес на краен клиент;
- Заявка за митническо посредничество;
- Придобивна фактура (тоест от къде съм закупил стоката);

Проблема идва от това, че реално парите вече са платени на търговеца(човека със сайта), а аз съм издал фактура към крайния клиент, която трябва да пътува задължително с пратката( няма как да мине митница ако няма фактура) и реално не е правилно да издам втора фактура към търговеца за моята търговска цена към него. Така фактурата към крайния клиент от мен остава неплатена.

Счетоводителят ми ме съветва задължително да сключа някакъв тип договор (за посредничество или комисионна) с търговеца и той да ми издава фактура за удържана комисионна, всеки път когато клиент му поръча мой продукт, след което да ми изплаща търговската цена.

От друга страна обаче, търговците твърдят, че до момента не са сключвали договори с други доставчици и отказват да сключат договор с мен (твърдят, че такъв не е необходим).

Моля, за съдействие и простете ако съм сбъркал тотално концепцията за дропшипинг, просто нещо ново за мен.

Благодаря ви!
 

Горе