Дървени играчки или пластмасова отрова за децата ни?

Дискусията в 'Кофа' стартирана от BellamieStore, Май 9, 2019.

?

Дървени играчки или пластмасови, кои бихте предпочли за вашето дете?

 1. Дървени играчки.

  50.0%
 2. Пластмасови играчки.

  0 глас(ове)
  0.0%
 3. Които са по- евтини.

  50.0%
 1. BellamieStore

  BellamieStore New Member

  Рег.:
  Май 9, 2019
  Съобщения:
  0
  Харесвания:
  0
  Точки:
  0
  Здравейте,
  "Bellamie Store" създава тази тема за да напомни на родителското тяло, че отглеждането на децата в максимално екологично-чиста среда е от изключително значение в днешното съвремие. Играчките са неизменна част от детството на всяко човешко същество и участвайки с пряк контакт на дететето е от съществено значение да потбираме и материалите от които са изработени. Известно е на всички че ПЛАСТМАСАТА е токсична, вредна и чуплива, като при една елементарна повреда може да доведе до нараняване на детето.
  Нашият съвет е помислете за алтернативен вариант, като дървени играчки!!!
  Съществува огромно изобилие от дървени играчки, от бебешки дрънкулки, проходилки до тематични от ежедневието детски дървени кухни, дървени инструменти, ролеви, пъзели и куп още. Дървените играчки освен, че са по- чисти от екологична гледна точка, те могат да бъдат и една добра инвестиция за следващо поколение, защото са изключително здрави.

  Дървени играчки от Bellamie Store
   
 2. rujel

  rujel Active Member

  Рег.:
  Февру 2, 2016
  Съобщения:
  175
  Харесвания:
  62
  Точки:
  28
  Да допълним малко. Когато говорим за дърво, то трябва да знаем, че талашитът, пдч-то не е дърво, а смесица от дървени стърготини и изкуствени смоли, които са по-токсични и от пластмасите. Подобно са нещата и с шперплата, но нямаме дървени стърготини, а тънки слоеве дървесина отново залепени с вероятно канцерогенни лепила.
  Друго важно нещо за дървените предмети, с което трябва да сме наясно е това, че те никога не се предлагат в натурална форма. Оцветяването им става с изкуствени бои, които също по-лесно вредят на здравето например от твърдите пластмаси. Подобно стоят нещата и с лаковите покрития. Съществуват бои и лакиращи смеси на естествена основа, но те са толкова скъпи и сложни за получаване в големи количества, че не се използват в масова употреба.
   
 3. BellamieStore

  BellamieStore New Member

  Рег.:
  Май 9, 2019
  Съобщения:
  0
  Харесвания:
  0
  Точки:
  0
  От исказаното, искате да ми кажете, че една пласт маса се разлага много по бързо от дървото :D?
  Защо слагате всички производители под общ знаменател? Има си стандарти които се спазват изключително строго от производители, особено в европейските страни, когато става въпрос за деца. Ясно е, че винаги има продукция на пазара която използва нещо не редно, въпросът е да се потбира, да се чете и да се информираме!!! Не всички хора разсъждават като типичния българин "Давай да мажа с канцерогенните бои, че да ми излезне по- ефтино"
   
 4. rujel

  rujel Active Member

  Рег.:
  Февру 2, 2016
  Съобщения:
  175
  Харесвания:
  62
  Точки:
  28
  То общо взето всички бои са карциногенни като тези за яйца и тези за сладкарски изделия. Но става въпрос за едни много ниски нива, което ги прави годни за хранителна употреба. Това, обаче, не ги прави 100% безвредни. Същото е и с пластмасите - има такива, които са толкова изключително слабо вредни, че боядисана дървесина със законна синтетична боя е по-вредна от тях. И тук не говорим за околната среда, така че разлагането на въпросните играчки не се разглежда. Нещо повече - ако пластмасата се разгражда много бавно, а боядисаното дърво заедно със съдържаната в него боя доста по-бързо... Тогава кое от двете е по-вредно при употреба?

  Допълнението което направих беше единствено, за да може читателят да има малко по-обективна представа за нещата. Също така НЕ коментирам престъпните производители, които боядисват даже не със силно карциногенни, а направо с отровни бои. Разглеждам нещата в тяхната напълно регламентирана законова форма на употреба.
   
 5. petrov321

  petrov321 Well-Known Member

  Рег.:
  Дек 27, 2009
  Съобщения:
  1,140
  Харесвания:
  38
  Точки:
  48
  Продуктите ви са хубави.. В България ли ги произвеждате?
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice