Държавни сайтове за милиони поставят на риск личните ни данни

Blinky

Owner
В случай, че сте пропуснали този репортаж: https://gospodari.com/ще-се-стигне-ли-до-нов-хакерски-скандал/

Толкова много добри IT-та и толкова слаба, да не кажа никакъв технологичен прогрес при нашите държавни институции. А ние си мислим, че едно пропаднало метро е най-страшното. :)
 
Проблема е друг там, реално за тия сайтове е платена малка част от тия пари, другите са прибрани надлежно в някое шкафче
 
Проблема е друг там, реално за тия сайтове е платена малка част от тия пари, другите са прибрани надлежно в някое шкафче
Да, за жалост до изпълнителят е стигнало "определена" сума, която не отговаря на действителността. Но и аз ще задам друг въпрос: Защо изпълнителят (този, в края на веригата) е поел проекта, след като след техническото задание е можел да даде оферта, която да е реалистична и на практика да е това, от което и компанията ще е доволна и проекта ще е на шест. Явно само така си го представям в главата си. :)

То е ясно ще по веригата ще се краде, но както и при ремонтите, явно се краденето е повече от качествената работа, ако въобще може да се вържат тия две думи "'качествена" и "работа", когато говорим за държавни поръчки и прочие. ;)
 
Ето и една чисто прясна новина:

Та щели да сложат 4 смарт кола за 180 хиляди лева, това се пада по 45 бона на кол, тоя кол колкото един електромобил баси!
Яко се краде, а изпълнението след това под всякаква критика!
 
Не знам как и за това са измислили начин да крадат, и в същото време да правят или неработещи неща, или тотално излишни. :) Кво беше онова чудо на природата, на някакво министерство беше, което имаше някакви смешни събскрайбъри в някоя социалка, а в същото време излязло 30+К, не се сещам в момента. :)

Човече, пълно е с абсурди. А най те боли като виждаш, че и в твоята сфера са намерили начин да се излагат, Говоря за IT. Но не е като да не са се подиграли с всички области. :) Като явно строителството (в което явно има най-далавера) им е водещо.
 
Да, за жалост държавната ни администрация е нагледен пример как не се правят нещата. Ако някой иска да си фалира бизнеса бързо, със срам и без много чести и слава, начина е да следва стъпка по стъпка техните действия. Пълна аматьорщина, в комбинация с корупционни схеми, крадене, и какво ли още не. И няма как резултата да е друг.
 
Едва ли някой ще седне в твоята мрежа да те снифи са. Е хубаво е да има сертификат ама... онези бастуни дето взимат заплата на щат толко знаят ... ама за какво да знаят той е отишъл там с намерението да се пенсионира и спира да мисли, знае си аз ще си трая и тук царски ще си живея, и без това нямам топки :). Ще си изкара простия животец там, и това е. А иначе за сайта на данс ...минава дори през cloudflare!
 
За това всеки частник гледа с друго око, когато някой от държавата администрация или друга държавна структура, реши да кандидатстват за работа при него. То като ги питаш къде им е била последната месторабота и отвориш сайта, нормално да не ги вземеш на работа. ;) Не е нужно да се питате сто неща, за да разбереш с два клика каква в свинщина е работил. :) Извинявам се много, но какви точно обществени поръчки, финанси и прочие са нужни, за да сложиш един ssl? :) Другото няма какво да го коментирам. Поне за сега.
 
Не знам дали това трябва да го плесна тук, но ето пак държавната администрация и паразитните й агенцийки на първа линия с ново:


Сега всеки ще захвърли мотиката, за да хване мишката и клавиатурата. И само ако някой има някакви съмнения, това ще са нашите пари, които сме си платили. Да бяха ги запалили, по нямаше да ме е яд, а като знам какво чудо на кътинг ейдж технологиите ще видим за тия пари, реве ми се.
 

Горе