Един добър уеб проект

fcolor.bg

New Member
Написах нещо в предната тема, по въпроса какво да се прави с домейна system.bg и както се казва "ми се отвори мисъл"... и понеже ми е приятно да пиша тук... почвам.

Защо да регистрирам уеб адрес (тоест домейн)?

Хареса ми какво казва Coolice. "Първо си избирам проекта и после домейна за него". Аз също правя така. Не купувам домейни, които не знам дали ще използвам, нито такива, които искам да продавам!

Всъщност домейнът е върха на една бизнес идея и трябва да я олицитворява по някакъв начин. Тоест да казва нещо за самия уеб сайт и за бизнеса... макар, че не е задължително.

Според мен, ако човек има ясна идея какво да прави в Интернет и как да развива един проект, домейни винаги се намират... което не значи че е лесно да намериш и избелеш хубав домейн :)

Поздрави
Димитър
 
Има домейни, които си плачат да бъдат купени. Попаднах на един такъв и сега изграждам проект около него. Домейна е изключително добър. Просто стария му собственик го държал с години, имал намерение да прави нещо, но нищо не направил и забравил да го поднови :) . Не е проблем първо да се намери хубав домейн, а после да се изгради проект около него.
 
Здравей, относно систем.бг...
Купил съм го, защото имам нещо напредвид.
Невиждам нищо странно в това да нямам какво да го правя или да го продам. И все пак мисля, че домейна е готин и въпреки желанието на някои засега няма да го продавам.
В предишната тема не те разбрах много какво имаш предвид за бизнес модела...
Дай да продължим дискусията тук :)

Поздрави, Александър
 
Здрасти,

Систем е домейн, който би могъл да бъде използван за Web 2.0 приложение, което предоставя поле за учене, обучение и предоставя техническа компетентност в някаква сфера. Това може да е системна администрация, може да е знанние за инженерни или мрежови процеси във всякакви области.

Предимството на хората, които са родени с английския едик при регистрацията на домейни е, че познават всички семантични значения на една дума. Това значи, че още като започват да мислят за уеб проект, съответните комбинации които мислят са свързани с внушението, което идва от уеб адреса.

Ние, от за които англиският не е роден език имаме много по-малко възможности да правим това, което не значи, че не трябва да се опитваме.

Според мен уеб адресът, трябва да има семантика, която да е свързана с предмета му на дейност... тоест с това, за което го използваш. При твоят има нещо много интересно... внушение за методология. Тоест можеш да направиш уеб сайт, който визуализира определени бизнес модели е обяснява как се постигат определени цели, това би го направило иключително важен бизнес ресурс.
 

Горе