Еднолично продаване на реклама или фирма?

arcsales

Active Member
Здравейте,
Имам 2 уебсайта, които генерират дневно около 15000 импресии на страници и правят по 1.00 евро на ден. До скоро правеха по 2 евро, но гоогле понижи нещо ставките и прихода падна с 50%.
Питах дали не е по-добре ако започна еднолично да продавам реклама в сайтовете?

Единия е за видео, а другия е за текстове на песни. Не знам дали бих имал желаещи да рекламират там. Вие какво мислите?

Освен това днес разглеждах една система за управление на рекламни пространства Revive Adserver. Има ли някой, който да е ползвал системата и какви отзиви ще даде?
 
Здравей,

Не искам да кажа нищо, но ние изцяло на това разчитаме. Да, трудно падат реклами от директни рекламодатели или медия шопове, но идеята за няколко цента на ден никак не ни се вижда симпатична и за това сме решили да заложим на това, покрай него вървят често бартери, които малко или много допринасят за популяризирането на форума и другите ни проекти, както и се въртят наши проекти. Вече зависи и как ще обособиш и самия си бизнес модел. Но няма нищо по-готино от директната реклама. Да, не е лесно да се вземе такава, но е в пъти по-добре от друго. Също така, ако ще минаваш на такъв топ печелене от реклама, задължително си разпиши цените, отстъпките, позициите, трафика, показванията (генерираните импресии), аудиторията и всичко, което ти идва на ум и може да ти искат рекламодателя.

Колкото до системата. Много е добра, ние сме с нея. Управляват се много лесно кампаниите, може да се създават профили за рекламодателя, вадят се детайлни статистики. Като цяло е доста удобна. ;) Ако имаш въпроси, давай....ще се радвам да ти помогнем. И не само аз. Мисля, че има доста хора, които са на този метод на изкарване на пари. ;)
 
Благодаря много за информацията Blinky.
Все още не съм разглеждал в детайли системата, понеже не бях сигурен дали въобще ще я използвам, но щом и вие я ползвате явно е достатъчно развита.
Относно рекламодателите да, директните продажби си имат рискове. Не очаквам да завалят пари от небето, но както каза и ти е жалко за по няколко цента на ден да се работи.

А относно бартерите даже не се бях замислял. Звучи добре.
 
Да, вече са ъпдейтнали много. Дори ние я ползваме откакто носеше старото име OpenX. :)

Не си ли забелязал колко банери въртим на събития, други компании? Това са реално в повечето случаи бартери. И по този начин си правите взаимна услуга. Кой повече на далавера е вече спорно. Но и не търсиш кой знае какво - просто популярност на бранда си. ;)

Мога да ти кажа и друго - след като оформиш всичко технически при теб, виж да пообиколиш някои други рекламни агенции, медия шопове, медия групи, все някъде ще успееш да продадеш нещо....аз имах успех, но пак е тегаво....все пак не си блиц или днес.бг, но за всеки има място под слънцето. Примерно в нашата ниша големите са Хардуер.бг, Калдатата, но и пак не са толкова в нишата ни, просто спадаме дженерал към IT. :)
 
Блинки вчера го инсталирах, но нямах много време да си играя. Изглежда като за напреднали.
Като ми остане време ще си поиграя повечко, защото явно си изисква разучаване и тестване.

Да, и мен ме интересуват бартерите.
Благодаря за съвета за агенциите! Не се бях сетил за тях.
 
Аз не бих го ползвал.
Най-малкото адблокерите го засичат.
Виж си нуждите и дали не можеш да минеш с кустъм за да избегнеш момента с тях. Та дори и ще можеш да го изтъкваш като предимство пред евентуалните клиенти.
 
Да и това е добре да се има предвид.
Предполагам, че при желание може да се пипа по кода и да се избегнат блокиращите системи.
Все още съм далеч от реализацията на това начинание и за това бих приел всякакви препоръки, съвети и забележки.
 
Имаш ли познания по програмиране (специално PHP) и администриране (apache, mysql, etc). Ако нямаш забрави за php ads, openx или там както се казва в последно време.
 
Тия с адблокърите са хора, които не са ти нужни като трафик. ;) Там положението е на съвсем друго ниво. :)
Искаш да кажеш, че ако увеличиш показването в рекламната си мрежа с 10-20-30 или колкото са там процента е нищо?
 
Не, нямам познания по PHP, но пък познавам доста добри програмисти, а за администрацията съм сигурен, че ще се справя, когато му дойде времето.
Относно блокиращите програмки е малко спорно дали да се прави нещо по върпоса или не, понеже както каза Блинки такъв трафик не ти трябва, защото вероятно щом не искат да виждат рекламки и банерчета вероятно няма и да конвертират, но пък ще влияе на статистиката и ще се лъжат клиентите.
А дали е хубаво да се лъжат клиентите?
 
Искаш да кажеш, че ако увеличиш показването в рекламната си мрежа с 10-20-30 или колкото са там процента е нищо?
Искам да кажа, че измежду хората с адблокърите % на тия дето ще купят е нищожен, да не кажа никакъв. Така, че 10-20% от некупуващ и некликащ трафик е все тази. Аз лично ме бих се борил за такива потребители, освен ако по друг начин не се отблагодаряват. ;)
 

Горе