Едно предложение от мен...

Съгласни ли сте?

  • Да

    Votes: 17 85.0%
  • Не

    Votes: 3 15.0%

  • Общо гласове
    20

Sammy

Well-Known Member
Предлагам да се инсталира система за предупреждения, която да се използва при всяко нарушение, дори и при махане на линк без предупреждение при размяна на линкове, при 3 предупреждения - бан поне за 2 седмици!!! :oops::oops::oops:
 
От: Едно предложение от мен...

Sammy много си лош ...няма смисъл според мен чак от такива мерки ...... има си рейтенг система за потребителите на форума
 
Последно редактирано:
От: Едно предложение от мен...

Еми много просто, ако някъде има доказано нарушение, се пуска репорт до модераторите, те преглеждат и дават предупреждение :)
ади, знаеш ли на повечето потребители през кое му е за системата за рейтинг? Да позна, през половия орган.. ;) Мисля, че това със предупрежденията ще работи доста по добре ;)
 
От: Едно предложение от мен...

То и сега може да репортваш дадено мнение и да слагаш червени точки на някого без проблем :)
 
От: Едно предложение от мен...

Еми то наистина си бачка това с рипортването на пост или тема. Все пак, никога не е имало рипортната тема и да не е имало отговор от страна на админите. ;) Стоя зад отговора си... :)

А ако не и на лично може да се пише за какво става дума и да се реши проблема и така. Има много опции. Но може да се измисли нещо, за да се задоволи мераците на потребителите, и да отговаряме на изискванията. Но мисля, че анкетат ще реши. ;)
 
От: Едно предложение от мен...

Но мисля, че анкетат ще реши.

пък аз все си мислих досега, че тия неща се решават от тоя дето има достъп до mySQL-а
wasntme.gif
 
От: Едно предложение от мен...

на мен ми харесва форума и така както си е в момента ......
не съм привърженик на това да се дебнем кой какво нарушение е направил и защо ...но щом анкетета ще решава значи какъвто го направим такъв ще е този форум.
 
От: Едно предложение от мен...

Еми анкетите са направени с цел да може да се прецени и види какво се желае и да отговоря на изискванията на потребителите, а щом принципно % е голям, е хубаво да се направи. Защото форума сте Вие, и Вие го правите такъв. Ако не се съобразяваме с това, значи е един обикновен сайт, на който влизат хора и си драскат някакви неща. А не искаме да е така, трябва да е максимално насочен към потребителя. :)

Но, Радев - определено се решава от нас, но ние се опитваме да отразяваме желанията Ви. Я сега кажи, ти какво мислиш по въпроса? И ти, като останалите си голям мерител тук. ;)

Ади, мерси че мислиш така. И аз съм на това мнение. По-важното е да има активност тук, както и да се задържи добрия статус на форума, а това кой какво е направил (лошо), ще се вземат мерки, вчера пак чисти 2-3 мнения на едно момче с ....как да се изразя...нечисти миси. :)
 
От: Едно предложение от мен...

Сега ще си кажа какво мисли радев :)
Това е много хубаво като идея, а ето какво ще стане:

Слага се система за репорт и...

Иван репортва Пешо и се оплаква, че му е махнал линка, за които се пазарили предварително чрез форума. Модератора какво , ще го банне ли?
Пешо ще каже, че естествено не го е направил нарочно много ясно, защото е сменял темплейта а линка е бил в HTML-а на старата тема. Просто не го е довършил.
Модератора на репортите ще трябва да проявява Соломоновска премъдрост и да реши какво да прави.
Ти кво би направил в случая.

После Пешо ще репортне Иван, че всъщност му е дал по-малко пари за линка, не колкото са се разбрали. Иван си е дал 3 EU за линка през PayPal, обаче на Пешо са му одържали 4 цента и ще мрънка, защото е очаквал точно 3 EU.
Иван ще мрънка, защото е изпратил 3 ЕУ и не го ебе, защо да праща още и кво го е грижа че на някои са му одържали нещо.

Модератора ще зацикли пак малко..

После Драган ще репортне радев, щото се е почуствал засегнат от нещо.. Не може да обясни какво точно, но му е криво.

После Стоян ще изпатка и ще репортва за някакви измислени неща защото му е криво.

Модератора?


:)
 
От: Едно предложение от мен...

хаха не ща да съм на мястото на модератора ако се реализира идеята...едва ли тези които репортнат някого ще си помислят и за миг за модератора а няма да го направят щото им е криво /както каза Радев/ или поради каквито и да е други лични съображения .........и в крайна сметка модератора ще излезе лошия :)

п.п. не може да се угоди на всички
 
Последно редактирано:
От: Едно предложение от мен...

Мисля и аз да се включа - от доста време чета какво се пише,макар и не винаги да вземам участие и съм забелязал че наистина липсват сериозни наказателни мерки.Какво имам в предвид - иамше една тема от 5-6 страници където имаше много псувни,нападки и прсототии,но в крайна сметка нямаше бан макар че някой си го заслужаваше на 101%.Разбирам че админите и модераторите искат да не прибързват с реакциите,всички да се разбират и да няма банове и т.н. но това е нож с две остриета.Трябва потревбителите да бъдат предпазвани от други некоректни потребители с не толкова добри намерения.

Аз лично гласувах с Да.Както и да - въпроса е че има нужда от промяна в тази насока.И за да не съм голословен ще си позволя да предложа няколко промени.

1) Направете рейтинга по-явен,нека под мненията или някъде другаде да се вижда репутацията на дадения потребител.Ако не бях потребител на други големи чуждестранни Vbulletin форуми никога нямаше да се сетя да дам репутация на някой който заслужава - било то отрицателна или положителна.Ако искате мога и линкове да дам за да видите какво точно е направено в тази насока,няма да правим реклама в момента.Ползвах тези дни тази функция и все още не мога да видя какво се промени след използването й - дори след влизането ми в профила на съответния потребител.

2) Затегнете контрола над пазара - нека се въведат наказания при неспазване на сделката.При груби нарушения да следва временен бан.Да има някакъв образ как да се пуска тема както и да се запознаят потребителите с последствията ако не спазват правилата.С един search в гугъл идват всякакви хора и пускат тема в пазар,не всеки може да се опази от недобранамерени потребители.Мисля че форума може да помогне в тази насока.

На всеки е ясно че няма как всички да са доволни,различни хора - различни интереси.Сценария на радев не е лош,но аз лично след такава проява на пешо и бай иван бих ги предупредил да не злоупотребяват с функциите на форума,а ако продължават и двамата ще си вземат малка ваканция за да имат време да поразмишляват над проблема.

Нека се въведат екстра секции със по-засектретени бонус материали.Ще бъде предизвикан интерес за по-амбициозните уебмастъри и мисля че повече хора ще почнат да се замислят преди да напишат някоя глупост.

На приказки всички сме силни и лошото е че всички виждат само пречките по пътя за реазлизирането на идеята а не как самата идея може да бъде оформена по най-добрия начин и да се реализира.

Имам и още предложения, но няма да злоупотребявам с времето и търпението ви ;)
Надявам се да съм бил полезен ...
 
Последно редактирано:
От: Едно предложение от мен...

Хахаха, ако това не е добро обяснение на цялата ситуация - евалта Радев. Направо ме разби, аз мисхех да кажа нещо такова по случая, ни не знаех как щеше да се възприеме от останалите. Твоийто мнение е по-обективно от гледна точка на това че си узър тук. Но определено не си обикновен. Мерси за мнението и се надявам пак да се преосмисли това, което се задава като идея. Все пак найстина е гадно ние да сме хората взимащи страна между драмите на останалите. ;)

Аз лично като си решаваш пробмите, гледам да го правя сам. А ако форума или модераторите-админите имат прако отношение с това - тогава е друго. И определено всеки гледа да си има някой "вътрешен" на своя страна. :)

Браво, Радев....направо ме разби...толкова добре го сложи. ;)
 
За съжаление няма решение на този проблем. Радев е обяснил защо. Модераторите само ще губят време в безсмислени спорове. За да избягвам проблеми, правя бизнес само с хора, които познавам или имам поглед върху тях и са ми направили добро впечатление. Всичко останало е лотария.
 
От: Едно предложение от мен...

Просто като за начало направете репутацията малко по-явна пък от там нататък каквото стане.И въпроса е не толкова модераторите да се месят в сделките и да се правят на съдии отколкото да се вземат малко по-сериозни наказания ако има доказана измама...Днес те лъже с линкове,утре ти продава warez скриптове,в другиден не знам какво ще му хрумне пък не дай си боже да му се върже някой...
 
От: Едно предложение от мен...

Ясно ми е вече че няма да се въведе така система, но нека модераторите да започнат да трият поне теми за ptc и прочие, да баннват потребителите, когато е очевидна измамата или опита за измама... До сега единственото наказание наложено в този форум е забраняването на апостола до повечето раздели :/
И не ми е проблема онзи хеадшот, ами и много друго (витко5 и компания)
 
От: Едно предложение от мен...

Кво ми пречи да си цъкам кофти репутация наляво и на дясно и да цъкам яка на моите партиики?
Че ти и в момента можеш да си я цъкаш като искаш ;) За какво я има като не се вижда,поне да я махнат тогава ... Не разбирам само защо всички са опозиция на идеите за някакви нововъведения.Както каза Sammy аз досега бан тук не съм видял тук.Каквото и да се предложи само негативните страни се намират и се търси начин как да се отхвърли,а не да се реализра ... жалко.Форуми с над 20-30 к човека я имат,а тук да не може да се въведе просто не вярвам.Дори и един форум като DP да вземем пак си има репутации,простотии и контрол над раздел Пазар,както и сериозни наказания.

Само не разбирам защо пък трябва да се трият темите за PTC след като и това е начин за изкарване на пари.Колко и с цената на какъв труд е отделен въпрос,но е факт,че може да се изкарат пари и от там.Спамерските постове с реферални линкове няма смисъл да се коментират,но ако се отвори тема за дискусия на ptc сайт трябва да бъде затрита ли ?
 
Последно редактирано:
От: Едно предложение от мен...

mantodeus не може всички да са на едно и също мнение нали , но като гледам на мнозинството им е безразлично ... в анкетата са гласували само 9 юзъра на форума тъй че и до безкрай да си обсъждаме все тая


Sammy всеки дори и най- големия измамник да е един ден ще си намери майстора както се казва


radev на теб пък кой ти е цъкал кофти репутация ...
 
Последно редактирано:

Горе