Ето моята идея за онлайн бизнес-изкажете Вашето виждане и помогнете с каквото можете

mmihaylov

New Member
Привет на всички. :neutral:
От доста време /може би повече от година/ чета великолепните неща из форума и скоро направих и аз "първата крачка" и се регистрирах. Пиша тази тема с надеждата да получа максимално добри и професионални отговори и помощ, а защо не и да си сътрудничим. Искам да споделя с Вас каква е моята идея.
Обмислям да направя уеб-сайт/блог на следната тематика - "All about weight loss" или казано иначе - "как да свалим килограми, как да се храним правилно, как правилно да тренираме коремната мускулатура и т.н". Като цяло се спрях на това, защото моите лични изследвания показват, че именно в тази ниша предлаганите услуги са много, но от друга страна и търсенето е огромно /дори смея да твърдя, че е повече от предлагането, което е добре за бизнес разбира се/. Уеб-сайта ми ще съдържа много разнообразни и интересни материали под всякаква форма, ще има и много "free stuffs and free gifts" /едно от нещата ще е книга от около 20 страници, лично която пиша в момента на тази тематика и други такива неща/. Разбира се, ще се надявам да изкарам и пари от цялата тази работа. За тази цел съм се насочил към уеб-сайта clickbank. Намерил съм точният продукт за мен и ще се включа в тяхната афилиейт програма /продукта, който разглеждам е на стойност $110, като при евентуалната му продажба ще печеля по 60% от стойността му/. Също така, мисля да насоча уеб-сайта си към US, UK, немски и френски пазари. Ще бъде на 3 езика - английски, немски и френски. До някаква степен имам идея и как точно се вкарва трафик в сайта и други такива неща, но не съм на "Вие" с всичко /все пак и аз не съм се родил научен и всеки ден уча по нещичко/.
Идеята ми е следната :
Искам да изкажете Вашето мнение, да видя и да чуя Вашите гледни точки, да споделите с мен Вашият опит с подобни проекти, да кажете дали съм се насочил в правилната посока или афилиейт бизнеса е вече отживелица, дали изборът ми на пазар е правилен и каквото още на Вас Ви дойде на ум. Общо взето - смело критикувайте /ако има нужда разбира се-аз обичам градивната критика/, изкажете си вижданията и споделяйте опит. Ще Ви бъда безкрайно задължен, ако отделите за мен от Вашето време /за някой то е пари!/.
Предварително искам да благодаря на всички хора, които ще се отзоват и ще помогнат с каквото могат.

P.S. : Аз имам и изграден план за точно постигане на всички цели в един такъв проект, но ще Ви бъда благодарен ако споделите и Вашите такива, за да мога да ги сравня и коментирам с Вас.

С уважение : Михайлов :beer:
 
Последно редактирано:
От: Ето моята идея за онлайн бизнес-изкажете Вашето виждане и помогнете с каквото мож

Много сериозно гледаш на нещата, като се поизпилиш след 1 година, ще разбереш какво имам предвид, то е хубаво че така си се надъхал, но с тия продукти, да ти кажа, не е толкова важен труда, колкото Know-how метода, важно е да си го правил и преди, да знаеш г/д какво ще оптимизираш, да разбираш от seo, от линкове, въобще не е толкова лесна тая работа.
Като начало : избери си думи, които ще оптимизираш главната страница - 4-5 за индекса. Избери и long tail думи и пиши статиите на тая тема, че да хващаш трафик от там, защото по weight lose няма да се класираш нагоре ( sad but true ).

И така както си тръгнал, много VIRAL ще трябва да се вкара> а вирал с лош английски, някак не върви. Та въпреки всичко подготви си > twitter и fb стратегия, предимно twitter, американците са луди по него. И много книги ще трябва да изчетеш за viral.



Има един метод за вирал трафик, но ще трябва да прежалиш книгата безплатно, и фактически да печелиш от блога с афилейт програми или адсенс. Метода е такъв > правиш страница "pay with TWEET or fb LIKE"> туитват или лайкват и теглят книгата> метода работи, не съм го тествал, но последните 2-3 месеца това е на мода, даже още не е влязло много в употреба, но из ен форумите много се хвалят, че обират много вирал трафик така, и то без seo.
 
От: Ето моята идея за онлайн бизнес-изкажете Вашето виждане и помогнете с каквото мож

Хм.. Благодаря ти, честно казано не знаех някои от тези неща, за които говориш. Да си призная - май съм се надъхал повече от необходимото. Нека да видим какво ще кажат и другите потребители на "Предприемач". Благодаря ти много.

P.S. : Може ли малко повече инфо за VIRAL.. линк или каквото и да е.. ?!
 
От: Ето моята идея за онлайн бизнес-изкажете Вашето виждане и помогнете с каквото мож

Ще ти пусна метода за вирал туитера, то ще ти стане ясно, а линк не давам ,че тоя форум е прекалено блек хат за тука

The method is simple:
1. Create a landing page (single page website)
2. Create some BS report/e-book stuffed with affiliate links.
3. Go to http://paywithatweet.com and create a button for your website with a link to download the e-book/report.
4. Put it on your site.
5. Do some Search Engine Optimization/social media.
6. ...
7. Profit!

Then rinse, repeat. It's really not that hard to get to at least 100 USD per day. The websites' traffic rises and they go viral.

Let me show you 1 of the websites: (it actually has an e-book with a
description of the method)

http://earn240perday.com
(I have created the website and the e-book in 3-4 hours.)

If you want to see which affiliate links I use, where do I buy my landing page designs for 8 USD etc., just go to the link above and pay with a tweet for my e-book :]]
 
От: Ето моята идея за онлайн бизнес-изкажете Вашето виждане и помогнете с каквото мож

Ще ти пусна метода за вирал туитера, то ще ти стане ясно, а линк не давам ,че тоя форум е прекалено блек хат за тука
Благодаря, много полезно :]]
 
От: Ето моята идея за онлайн бизнес-изкажете Вашето виждане и помогнете с каквото мож

Здравей и то мен. Добре си ни дошъл и се надявам да си прекараш добре тук.

Истината е, че пазара, към който си се насочил е силно конкурентен, но е факт, че ако захапеш даден % от пазара там, всички усилия ще ти се върнат в пъти. Като цяло е хубаво, че си подбрал и продукт вече, но аз ти препоръчвам да дадеш повечно опции, ако ще обхващаш толкова широк аспект от нишата. В интерес на истината даже може да задълбаеш леко в пазара, за да си гарантираш по-силни позиции и % от него. Ако си за All about weight loss, моле леко да се позакопаеш в: All about weight loss in men, или All about weight loss in men over 40 years, или All about weight loss men with diabetes...и т.н. Само предложение. Твоята идея е ОК, но малко ще видиш зор ако си за целия сегмент weight loss.

За мен в тази ниша най-добре би се печелило от аф. продукти и може би Адсенс по страницте, на които имаш инфо статии. Това говорим само ако нямаш някакви собствени продукти, като - хапчета за отслабване, упражнения (видеа), диети.
 

Горе