ЗА РЕКЛАМАТА И ЛЪЖАТА

apostol

New Member
ПОДВЕЖДАЩА РЕКЛАМА В МРЕЖАТА

Брюкселската директива за защита на потребителите от подвеждаща реклама е факт. Тя важи за територията на целия Европейски съюз. Досега само 14 от държавите-членки са приложили на практика тази директива. Между тях е и България.

Забраните, включени в директивата, се отнасят не само за рекламата в електронните медии и печата. Те важат и за рекламата в Интернет.
В списъка със забрани фигурират близо 30 рекламни практики. В това число влизат например и лъжливите обещания за безплатни оферти.
Останалите непозволени практики, включени в черния списък, са следните:

• Замаскирани рекламни статии в медиите.
• Лъжливи твърдения за лечебните свойства на даден продукт.
• Реклама на много евтини продукти, от които фирмата, която ги рекламира, няма достатъчно в наличност.

Към порочните търговски похвати спадат също така и пирамидалните схеми, при които за популяризиране на продукти или услуги се дава някакъв вид награда за привличането на други клиенти към схемата.
Само преди месец бе проведено разследване за спазването на тези правила в Интернет. Основната категория сайтове, които са били проучвани, са тези, които предлагат продажба на самолетни билети. В разследването са участвали националните правозащитни органи на Австрия, Белгия, България, Гърция, Дания, Естония, Испания, Италия, Кипър, Литва, Малта, Португалия, Финландия, Франция, Швеция и Норвегия.

В периода между 24 и 28 септември са проверени над 400 сайта. Като ключови думи за търсене са използвани „самолетен билет, евтин полет, пътуване, резервации в последния момент, летете евтино".
Резултатите показват, че близо 50% от проверените сайтове прилагат непозволени рекламни практики! При това най-голям е процентът в Белгия. В Гърция, Кипър и Австрия не са открити нарушители, но в България при 58 проверени сайта са открити цели 18 нередности в 18 отделни сайта.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
 
Генбъкс не ги засяга, те са на остров Мавриции, някой да знае Епаспорт къде са?
 
Че те епаспорт да не продават билети или кремове?
 
епаса са на карибите :D

А тази новина не е за нас които се занимаваме с афилиейт маркетинг. Афилиейтите не продаваме нищо само показваме реклама на съответния търговец на сайтовете си. Говорим си за продажби, защото вместо на клик или на импресия тези търговци ни плащат за релкамата като процент от продажбите...

Ако дадена афилиейт програма се държи безотговрно и има някакъв проблем ще ги сменим с друга, защото искаме да показваме реклами на качествени неща на сайтовете си...
 
сега мисля да си взема домейнче и да пробвам CJ гледах в DP форума
много хора ги ползват
 

Горе