Задължителни модули в онлайн магазин?

Ivo_

Well-Known Member
Кои са задължителните модули в един онлайн магазин според Вас?
Искам да чуя малко всеобщи мнения. :)

И най-вече как мислите - регистрацията задължителна ли трябва да бъде или по-лесно се стига до поръчка без регистрация? :)
 
От: Задължителни модули в онлайн магазин?

нови продукти, категории, марки, търсачка, някакси да ги разграничиш по цени нещата, ако са силно типизирани нещата (примерно онлайн магазини само за лаптопи, само за парфюми и подобни). Най-продавани продукти също може да добавиш.
Ако ще имаш редовни клиенти, които смяташ, че ще поръчват много често, е хубаво да има и възможност за регистрация, но не е задължително. Просто с формичка с необходимите данни ти е напълно достатъчна вместо регистрация.
 
От: Задължителни модули в онлайн магазин?

Аз бих направил silent регистрация. Тоест потребителя се регистрира, но без да го разбира и просто му изпращаш парола след поръчката.
 
От: Задължителни модули в онлайн магазин?

Аха, идейно наистина.
Благодаря.
Още някой друг да изкаже мнение?
Особено ми е интересно дали някой има наблюдение над потребителите 'с' и 'без' регистрация? :)
 
От: Задължителни модули в онлайн магазин?

Ами трябва бутончето регистрация да е на много видимо място, че аз съм имал много случаи - потребители не могат да намерят откъде да се регистрират.... тъпичко :)
 
От: Задължителни модули в онлайн магазин?

много се пренебрегва стойността на доставката. потребителят трябва да знае предварително колко ще му струва доставката и кога ще си получи стоката. в много магазини, трябва да загубиш маса време, докато разбереш тези подробности, ако изобщо ги отриеш.
 

Горе