Законно ли е?

От: Законно ли е?

На кого? Ако иска да предава мача Катар-Конго, едва ли ще намери на кого да плати правата.
Какви спортни събития искаш да предаваш? А група, ШЛ, Лига Европа, Туркменистанско първенство?
 
От: Законно ли е?

Да гледаш онлайн ефирни телевизии по алтернативен начин (т.е. не от сайта на телевизията) е спорно дали е нарушение, тъй като по този начин допълнителният участник в излъчването на аванта им увеличава аудиторията. Той не ги ощетява, тъй като няма такса за излъчването. Реално по закон е незаконно, но го намирам за смешно някой да върви срещу интересите си.
Препредаването на платени канали вече е друг по-проблемен въпрос. Това дори е по-гадно от TVRip-овете. TVRip-овете винаги се появяват със закъснение и ако толкова те кефи филма/сериала ще бързаш да го гледаш на живо по телевизията. В такъв случай TVRip-овете дори са полезни, тъй като чрез тях зрителите наваксват изпуснатите серии (ако е сериал) и с кеф гледат идващите на живо (ако е филм наваксаш, за да знаеш какво губиш от дадената поредица филми или поредица на дадения продуцент). Проблем тук са рециклиращите продажби на права, т.е. когато филм от 2005 го продават за първи път официално на някой (да речем на българския) пазар. Права само за първо излъчване си струва да се взимат според мен. Иначе ако си телевизия трябва да заблуждаваш аудиторията си как пускаш новия супер велик филм направо от фурната излязал, но всъщност от преди минимум 5 години.

П.П.:
За предаване на футболните първенства на живо се плащат права на организаторите на тези първенства.
 
От: Законно ли е?

Трябва да видиш кой държи правата в България, за твоите предавания и да говориш с тях. Но предполагам, че ако се прави законно, финансовите ползи за теб май няма да са положителни.
 
От: Законно ли е?

В Славяно Мангалистан всичко е НЕЗАКОННО за славяно мангалите.

Както са казали умните хора Закона е За Кон, не за магаре..ако ме разбираш

В белите държави няма незаконни неща.

Аз от 2 години гледам онлайн почти целия Бразилски цифров пакет SKY BRASIL, само от време на време си сменя разширението на домейна иначе няма кой да го барне

ENJOY
 

Горе