Застраховка на магазин и скалд?

AMOUN

Well-Known Member
Мисля тези дни да си направя застраховка на скалда и магазина, че в тази люта зима много пожари и чусдесии.
Има ли опит някой със застрахователна компания за подобно застраховане,
защото като четох на армеец условията, те са така написани че винаги могат да се измъкнат.
Искам пълна застраховка да направя, ако изгори магазин примерно да е застрахована стоката вътре
за пожари там всякакви бедствия кражби и всичко...
 
От: Застраховка на магазин и скалд?

Дзи на два пъти мъжа ми има застрахователно събитие при тях и двата пъти се мъчат да се измъкнат с ловки методи. Първия път ги заплаши със съд и му си дадоха полагаемото- Ето сега отново има застрахователно събитие и работата е на трета жалба и ако не искат да му изплатят застраховката, ще трябва да ги съди. Най-интересното е, че по същото събитие му е изплатена служебна застраховка, сключена пак при тях, а частната, му отказват да я изплатят, смешници. Чети всичко, даже между редовете. Всички са мошенници. Най-много мразят да се спомене съд и адвокат - щото все гледат да минат метър. На една позната и изгоря цялата къща, надлежно застрахована, платиха и пари колкото да си купи едни обувки.
 
От: Застраховка на магазин и скалд?

аз затов апитам, някой който си е патил да препоръча... те всички са мошеници :) ама поне по малката злина да изберем...
 
Re: От: Застраховка на магазин и скалд?

При имуществено застраховане не е нужно да се насочиш към фирмите които се целят в автонишата... Булстрад ... имат някаква за офиси и магазини

http://www.bulstrad.bg/bg/Products/PropertyInsurance/default.htm


за плащането по една бонус дом която върви с клаузи за злополука знам че са платили за счупен пръст на крака ...
 
Последно редактирано от модератор:
От: Застраховка на магазин и скалд?

Имам познат, който се занимава със застраховки и той ми е казал да избягвам БГ-тата. Армеец и всички бул гледат да минат тънко. Провери Интерамерикан или Алианц. От доста време не съм го чувал, но мисля, че ще мога да ти уредя -10% - 15%. Ако нямаш човек и ти се занимава пиши ЛС да ти дам инфо.
 
От: Застраховка на магазин и скалд?

Предполагам на повечето бизнеса им се основава на това, как да не ти дадат парите. Бях гледал научно-популярен филм в щатите как протакат изплащането на здравни застраховки, че човека като си отиде и да се измъкнат, вместо да му дадат пари да се лекува навреме. Всички са бандити. Предполагам най-добрия вариант е да застраховаш всичко, а след това да заделиш и една сумичка да имаш подготвена да се съдите ако се правят на интересни после. Работата е там, че като видят някой, че им се опъва бързо влизат в пътя, а като видят бедняк дето няма пари да се защити го ограбват още повече...Това всичкото по филми където съм гледал. Иначе на колата ми се е налагало 2 пъти да ми плащат щети, и аз очаквах отпор, обаче всичко си получих до стотинка, че и отгоре..., а всички ме плашеха, нямало да ми признаят щетите...не знам късмет ли изкарах..какво...
 
От: Застраховка на магазин и скалд?

За дребни щети по колите си плащат, но знам случай в който нова купена на лизинг кола се запалва и изгоря и от каското и казват че няма застраховка срещу пожар :)

и го преебаха човека си плаща после лизнинга, а няма кола.
 
От: Застраховка на магазин и скалд?

За дребни щети по колите си плащат, но знам случай в който нова купена на лизинг кола се запалва и изгоря и от каското и казват че няма застраховка срещу пожар :)

и го преебаха човека си плаща после лизнинга, а няма кола.
Не могат да те преебат за нещо което го пише в договора/полицата. Ако там пише, че не покриват пожар - не покриват.
 
От: Застраховка на магазин и скалд?

Верно е ама като си правиш пълно каско не четеш, щото то е пълно каско и покрива всичко... освен пожар :)

аз оня ден като се зачетох в на армеец условията и ме заболя главата... то така е написано в четри голееееми листа сбит текст... с такива опции и вмъквания, че каквото и да стане има вратичка да не ти платят.
 
От: Застраховка на магазин и скалд?

Каското на колата застраховам само в ДЖЕНЕРАЛИ може малко да са скъпи, но имахме един инцидент с наш Тир и платиха без проблем и от тогава не ползвам друга фирма, последно застраховах къщата на село(аз така викам на малките градове нали съм вече гражданин :lol: ) в Алианц и те питат за колко искаш да я застраховаш самата къща, имуществото вътре, гараж и други постройки ако има и според това ти казват цена. Дават ти една таблица и има точки и условия,като за какви бедствия и други и ти сам си избираш, Ноо имаше една опция която вдигаше цената и то доста - това беше пожар причинен от трети лица и ако не платиш за нея и някои ти подпали имуществото вземаш от трите най големия ;)
За това трябва да питаш какво включва застраховката и кво ще признаят.
 
От: Застраховка на магазин и скалд?

Здравейте, част съм от екипа на сайт за онлайн застраховане и като най-добър вариант за избор на Имуществена застраховка препоръчвам да е чрез застрахователен брокер.
Освен избора и покупката на застраховка Имущество, изключително важен момент е и процеса по завеждане на щети. Особено при застраховките на магазини и складове, винаги е възможно да възникнат казуси и проблеми при предявяване на щети. Най-честите са при кражба на стоки и при чупене на стъкла и витрини (вандализъм). Най-добре е да се попълва по-подробно самата полица по този раздел - точна информация - какви точно са стоките, в какво се пазят, на каква стойност се складират в този магазин (склад), примерно до 50000 лв и т.н. За стъклата е важна квадратурата, за самия имот също квадратурата. Понякога самото местоположение е важно и е хубаво то да бъде уточнено в полица, дали е близо до река и др. Уточняват се и стандартните рискове по покритие - пожар, природни бедствия, ВиК аварии, вандализъм, земетресение (избираемо), късо съединение (избираемо), ДЗИ предлагат и покритие на пари в каса, но само през работно време и до определени лимити.
Всяка застраховка е индивидуална и в повечето случаи клиента описва какво има като имот, какво желае да застрахова при какви суми и рискове. А ние като застрахователен посредник, преглеждаме и предлагаме най-подходящия пакет, съобразен максимално както с нуждите му и желаните покрития, така и с най-добрата цена.
Ролята ни като застрахователния брокер е от голямо значение и при завеждане на щети, тъй като можем да ви осигурим навременна помощ и съдействие при настъпване на застрахователно събитие. Най-лесният и удобен начин в такъв момент е да разговаряте директно с нас, защото нашите специалисти са запознати най-добре с процедурите по завеждане на щети, оценката и изплащането им. На място в офиса, по телефона или дори по е-мейл, ще ви окажем пълно съдействие. Ще получите професионални съвети относно срокове, документи по уведомлението за щета за съответната компания. Ние имаме вече създадени контакти и ще поддържаме връзка със застрахователя по организиране на оглед, като можем да следим статуса на заведената щета и сроковете, за които ще получите финално становище.
Консултациите и съдействието е напълно безплатно и ще ви спести много време, нерви и средства.
Не искам да правя реклама или нещо друго - просто искам да изясня ползите от застрахователния брокер и че това не е някой който само взима една комисионна , но е и на твоя страна в случай на застрахователно събитие!
 

Горе