За електронното образование

daskal.eu

New Member
Времената, в които живеем, провокират появата на алтернативни методи за по-лесно постигане на цели, които в миналото са изглеждали недостижими. Онлайн медията и социалните мрежи подпомагат развитието ни като личности – интернет съдържа всякаква информация, нужна на съвременния човек. При това, където и да се намираме. Образованието също постепенно върви към електронизация, което значително би улеснило живота на всеки, желаещ да се учи.

Стандартното образование вече показва първите признаци на старост – много от нас не са доволни от него, независимо дали по отношение на себе си или на своите деца. Квалификациите стават все по-ниски, а нужният стандарт в много институции и фирми – висок. Именно осъзнаването на това явление предопределя образуването на онлайн платформи за обучение. Една от тях е daskal.eu – образователна програма, еднакво специализирана в обучението на деца и възрастни. Тук можете да получите частни или групови уроци, касаещи различни полета на развитие: от наука и езици до психологически тренинг за добро представяне на работното място.

Електронното образование скоро ще се превърне от лукс в необходимост - към него трябва да се стремим за свое собствено улеснение и по-големи ползи в професионален и академичен план. С daskal.eu този стремеж е оправдан – всеки може да получи обучението, от което се нуждае, дори без да напуска дома си.
 
От: За електронното образование

С този домейн цялата работа лъха на несериозност.
Разгледах страницата с вашите "даскали" - някои са се снимали сами в кухнята, а една от даскалиците дори е показала презрамка на сутиен пред хладилника у тях....това ли е бъдещето на радното образование, пък било то и електронно се питам.
 
Re: От: За електронното образование

Чи ко:
https://daskal.eu/daskal/teachers/25/

тая си е много shaggable.
15 лв/ч, ако си хитър и от нейния град си е оферта да боднеш младо.
 
От: За електронното образование

Колега, без да се обиждаш, но това не е електронно образование, а просто сайт за обяви за частни уроци. Ако наистина искаш да постигнеш нещо, изгради сайт за истинско онлайн образование, например с moodle. Може с такси за учещите и/или за даскалите. Имам изградени вече 9 такива системи за университети и колежи в Дания (разбира се като подизпълнител) и този тип обучение набира все по-голяма скорост и популярност.
Не си правя реклама, това ми е работа от преи 4-5 години. Занимавам се и сега инцидентно заради стар и редовен клиент. Работя в съвсем друга сфера от 4 години, ERPсистеми.
 
Последно редактирано:
От: За електронното образование

На мен ми харесва и одобрявам идеята.
Разгледах профилите на даскалите и моята критика е, че академичната форма на обръщение е преподавател.
Би било хубаво всички "преподаватели" да имат в резюмето си реабилитирана форма, защитни дисертациони трудове,студии, монографии и публикации. Това би било от полза при обхващането на контингента от обучаващи се.
 
От: За електронното образование

Встъпителните думи които правиш в тази тема изглеждат като политическо послание. Това не изглеждат думи от експерт в областта, което не е добре. Иначе въвеждането на електронно образование може да носи голяма вреда (вместо очакваната полза), ако се прави некомпетентно. Затова помисли доста над представянето на идеята и предлаганата функционалност (както вече споменаха все още сайтът не е за електронно образование, но явно тава е бъдещата цел).
 
От: От: За електронното образование

С този домейн цялата работа лъха на несериозност.
Разгледах страницата с вашите "даскали" - някои са се снимали сами в кухнята, а една от даскалиците дори е показала презрамка на сутиен пред хладилника у тях....това ли е бъдещето на радното образование, пък било то и електронно се питам.

https://daskal.eu/daskal/teachers/104/ - тая даскалица мога да я изпитам директно на дивана :lol:
 
От: За електронното образование

URL: socialevo.net/provazglasiha-daskal-eu-za-obrazovatelna-ideya-na-godinata-455123
 
От: За електронното образование

https://www.edx.org/ - Това е истината, има доста качествени програми, добре изготвени уроци, възможност да получиш лицензиран сертификат след завършване.
 
От: За електронното образование

Според мен за електронно образование може да се говори за някакво минимално сертифициране примерно, някаква степен в нещо примерно курсове по английски както и сега си ги има, но бих заменил думата образование с думата сертифициране или някаква подобна. Дайте да не си говорим глупости не може всичкото образование да е електронно глупости са това.
 
Да правят каквото ще правят, да издам малко инфо от "кухнята" - Наков ще прави Гимназия много скоро, работи се по проекта много сериозно.

Иначе по темата конкретно - ами не знам, видях инвестор отдясно и си викам много сериозен сайт ще е - ама като ви видях логото и директно ви затворих страницата, що така?
 
БГ образователна платформа влезе в програмата за стартъпи на Facebook
http://offnews.bg/news/Tehnologii_1...rogramata-za-startapi-na-Facebook_644601.html

https://developers.facebook.com/fbstart/tracks/bootstrap Тоест са и дали някоя от тея услуги? :D Ти разгледал ли си услугите, и въобще тая статия мирише на Press Release, щото най-много да са и отпуснали една година от някоя от тея услуги, което никак не е много. Но както и да е, както казах, Наковалнята се кове и за гимназия, като знам Наков какъв бачкатор е и с какви хора разполага покрай него, със сигурност ще отвее всякаква конкуренция ;)
 
На мен ми хареса, даже ще се регистрирам. Аз преподавам Информатика и правя малки образователни игрички на Планета 42. Въобще няма значение, че хората изглеждали така или инъче, ако имат знание което да дават. Толкова е лесно когато има някой когото да попитам за нещо което натрапчиво ме интересува. Ако знаят, какво като са пред хладилника!? :)
 

Горе