За какво се бориш niks?

takamato

Active Member
Темата е продукт на тази и ми е доста любопитно да прочета отговор на въпроса :)
ПС. С най-добри чувства!
 
От: За какво се бориш niks?

"За правда и за свобода." :)
 
От: За какво се бориш niks?

Забравих да допълня че има и награда за позналия верен отговор:


Apple iPod nano 5th Generation BLACK

Apple-iPod-nano-8-GB-Black.jpg






 
От: За какво се бориш niks?

Щом и тема за мен открихте скоро очаквам и кандидатурата ми за президент да издигнете, която аз разбира се ще отегля защото при сегашната политическа система, Конституция и Законодателство не мога да ви защитя интересите дори и на 5%.

А сега де се върнем към темата която доведе и до откриването на новото спамище(сборище) тук.

Ето и как завърши тя за да знаят тези които не са гледали предишната серия

=====================================
takamato

Специално за теб спирам но първо трябва да уточним някои неща.

1. Когато поставяш изисквания най-адекватното поведение е да кажеш и какво предлагаш(само с топъл офис не става)

2. .....това няма значение тук

3. Не бих се определил като перфектния работник или служител освен ако работата не е единствено и само върху мен и за мен а като перфектния съдружник за даден бизнес, но единствено и само при Ясни права и задължения на страните и Коректни отношения.

4. Ако понятията са ми объркани това е защото живея в объркана система при която 2+2 не е 4 а колкото каже Чорбаджията за да са доволни всички

5..... хайде стига толкова


В заключение ще кажа само че не бих започнал спаменето в тази тема ако човека пуснал обявата беше посочил не само изискванията но и заплащането за тези които отговарят на тези изисквания.

Другия вариант е да не посочваш нито изисквания нито възнаграждение каквато е и обичайната практика за подбор на нискоквалифициран персонал при който е налице и огромно текучество от което предполагам се е опасявал и нашия работодател на който му оспамих темата за което още веднъж му се извинявам, но вярвам моите ликции само му били от полза или поне се надявам.:mrgreen:
=========================================

PS

Пичове не съм толкова интересен но като ме хване музата мога да говоря и пиша часове за даден проблем и 100% способен да защитя тезата си и да отговоря на всеки зададен ми въпрос без значения от коя област.
 
От: За какво се бориш niks?

Тежки мисли за лека нощ:
-2+2 доста често не е равно на 4
-избийте си ги от главата тези простотии с "Лошите чорбаджии и бедния, отруден селянин, комуто съдират кожата"... такъв филм НЯМА! Колкото по-рано го разберете, толкова по-добре!
-този свят има нужда от теб, без значение дали искаш и съответно ставаш- изпълнител или създател... има нужда и от двата вида така че.... feel free to choose
-1 минута е доста променливо понятие, което може да бъде изключително дълго и протяжно, а същевременно може да бъде само кратък миг... единственото което определя дължината на тази минута е от коя страна на вратата на тоалетната се намираш....
 
Последно редактирано:
От: За какво се бориш niks?

Без да искам съм взел участие по точките. Само забравих да допълня 1-ва:
Ти сериозно ли си мислиш че "работа в топъл офис" е стоене от 8 до 5 в помещение с температурно-благоприятна за средностатистическия европеид температура???? :shock:

Топлият офис е страшно много! Това е среда, която инкубира индивиди с обща и ясна цел, които са един отбор... техните врагове не са във фирмата, човекът, който ги възмездява финансово не е "чорбаджията"...
Мястото успяло да събере в себе си такива хора е обречено... обречено е на УСПЕХ!
 
От: За какво се бориш niks?

За какво се боря ли ?

Не бих го нарекал точно борба, но нека и така да е "боря" се за отстояването на Истинските неща, харесвам Естествените хора и продукти такива каквито ги е създала природата или господ както вие прецените, а не такива кавито те са се превърнали в резултат на въздействието върху тях от страна на така наречената днешна "Цивилизация"

Не навиждам (но и не мразя) Позирането, Лъжата или Полуистината която е по долна и от лъжата

Една мъдрост гласи че цялата Истина можеш да чуеш само от ДЕТЕ, Смъртно болен или ИДИОТ.

Е аз харесвам (без да съм педофил) тези които се раждат деца, живеят като деца и умират с чистото и непредубедено мислене и дух на деца, готови всеки един момент да ти кажат какво мислят действително за теб или даден въпрос а не това което на теб ти се иска да мислят.


Лош или добър Чорбаджия няма така както няма и лош или добър Работник, има само Чорбаджия както има и само Работник. Това което каза за тоалетната е вярно, но за колектива не съвсем.

Силен Колектив е само този които се състои от Силни Индивиди, тоест Индивида прави Колектива а не обратнато, а доколко може да очакваш от един Работник на заплата да бъде Индивид ти ми кажи макар че въпроса е риторичен

Баща ми когато е на градус казва " Кой за нищо го не бива, той в Колектива влиза"

PS

Надявам се че съм ясен и сега мястото на тази тема е в Кофата, а ако искаш може да продължим на лични или и аз да отворя една тема за теб.
 
Последно редактирано:
От: За какво се бориш niks?

Това, че не искат да обяват заплатата и това, че те питат на интервюто каква очакваш да бъде може да го използваш срещу "чорбаджията". Казваш, че заплатата зависи от количеството и интензивността на работата и го караш да ти опише какво количество работа за колко време ще ти дава. Така в един момент от интервюиран се превръщаш в интервюиращ и след всичко това като си се издигнал на поста интервюиращ почваш да даваш заключения (кое колко струва и какви варианти могат да се разиграят). Има си трикове. Иначе и аз съм за по-равностойните права. Единият дава едно, другия друго и всички са доволни. Ако някой (чорбаджията) не уважава ръката която го храни (работника), то остава гладен. Ако работника не си върши качествено работата, няма храна нито за него, нито за чорбаджията.

П.П.:
Кой печели споменатата награда?:shock::lol:
 
От: За какво се бориш niks?

Темата е продукт на тази и ми е доста любопитно да прочета отговор на въпроса :)
ПС. С най-добри чувства!

само дано да не се бори за пролетарска диктатура че таман закърпихме дереджето и сега пак революция + втора национализация хич няма да е на добре!

а и с тая криза и тоя новия министър дето нали "не е редно толкова много богати българи с по 1-2 апартамента!" аааа как ми намирисва на преразпределение на богатствата тип "Граби Награбеното!" ай да чукна на дръво...
 
От: За какво се бориш niks?

Ама тъй като гледам, който е имал време за губене е срал, срал в темата...
Айде със здраве, че и мойто време е ценно и не ми се губи за вашите простотии.
takamoto, много интересна задачка зададе:
Задачка, за който иска да участва:
Получаваш премия от 1000 акции на компанията в която работиш.
Премията ти е в размер на 100К пари и ти я изплащат под формата на тези 1000 акции.
Да приемем че в момента акциите се търгуват на борсата за 120 пари.
Любопитен съм кой от двата избора ще предприемеш:
а)Ще продадеш акциите като реализиращ допълнителна печалба от 20%
б)Ще задържиш акциите

Задачката е доста ценна и има много в нея. niks естествено доказа че е егоцентрик с отговора си. Един работник, на който му се работи и е наясно със значението на "ЕКИП"-а във фирмата, който иска да се развива, да върви напред и заедно с него и вирмата, който се чувства като част от фирмата, колектива би избрал (Б).
Защото с избора на Б той става съсобственик на фирмата, има дялово участие, което му гарантира още доходи при успех на фирмата. Човек който би продал акциите не му пука за фирмата, той работи само и единствено за парите, на него морала му е чужд, при първа възможност ще прецака колектива, фирмата само и единствено за собствени облаги.
 
От: За какво се бориш niks?

От една, на пръв поглед скучна тема, направихте три :)
Браво на момчетата!
 
От: За какво се бориш niks?

Говорите така, а не виждате какво става по Българийката. :) Сумати земи влязоха в регулация и хората си разпродадаха земите за някави хиляди евро... било то и милион... Продаваш най - ценното си нещо, за което години наред родата ти се е трудила над него. Именно трябва да се уважава труда на човека, но както се казва "Една птичка пролет не прави" - затова не беше етично да нападнеш един работодател, на базата на цялата простотия в България....
niks - ще ти дам пример... и аз имам амбициите да направя бизнес от който ще печеля.. и аз искам да давам на служителите ми добри заплати с хиляди левове.. Но като гледам как бизнеса м/у фирми се развива и се циганят един друг за по евтино купуване и продаване на даден продукт, е кажи ми как да постигнеш добрия резултат... ти да си добре, служителите ти да са добре и бизнеспартьорите ти да са добре?
 

Горе