Знаци, Подсказващи ви, че Трябва да Започнете Собствен Бизнес

$INeed$

Well-Known Member
Всеки предприемач може и успява да разчита знаците, възможностите и да се възползва от тях по възможно най-добрия начин.

Ако си зациклил на бюрото си, замечтал си се с отворени очи и мислиш за стартиране на собствен бизнес, мисля, че точно тази тема е за теб. Вече си стигнал до заключението, че да стартираш компания си е тегав момент - свързано е с много работа. И ти знаеш това. Самата идея, че ти е минало през ума да си имаш собствен бизнес означава, че си се отегчил от сегашната си работа и/или вярваш, че можеш повече и това ще ти даде освен свобода, така и добра възвращаемост. Може би сте си мислили за собствен магазин или консултантска фирма? Или искате да направите голямата промяна в живота си. Питайки се всичко това, нека ти дам няколко (не са никак няколко, доста са) знака, които ти "говоря" "Да, направи го, стартирай собствен бизнес." Почваме:

- Винаги искаш да правиш нещо, на което му се наслаждаваш искрено.
- Готов си да се отърсиш и да поемеш към нови висоти.
- Обичате да давате ценни съвети. Предприемачите винаги са слушани с интерес от околните.
- Използвате уличните си умения в професионалния си живот.
- Обичаш да се хвърляш през глава.
- Имаш лидерски качества.
- Писнало ти е да се чувстваш нон стоп подтиснат.
- Отнасяш се добре с хората.
- Виждаш директно резултатите си.
- Имаш чувството, че ако сега, то няма кога.
- Набор от умения, които си трупал те карат да ги използваш.
- Искаш сигурност, а къде е по-сигурно от нещо създадено от теб самия.
- Не се страхуваш от провал или подигравки.
- Не се плашиш от многото задачи наведнъж.
- Обичаш да учиш и го правиш непрекъснато.
- Имаш способност да решаваш проблеми.
- Виждаш възможности и предизвикателства навсякъде.
- Винаги си готов и за работа на по-бързи обороти.
- Не те плаши тежката работа.
- Искаш да останеш запомнен с нещо повече.
- Вдъхновяваш хората.
- Креативен си са ти го казвали много пъти вече.
- План-графикът ти е непоклатим всеки ден.
- Не понасяш да си в офис, на едно място.
- Имаш желание да създадеш услуга или продукт, който още го / я няма.
- Искаш да дадеш хляб на други хора, заслужаващи го.
- Мразиш да работиш за другите.
- Искаш да си част от екип.
- Не се плашите от повече работа.
- Винаги виждаш потенциал.
- Човек на място си и мрази несериозниците.
- Имаш желязна работна дисциплина и етика.
- Можеш да си позволиш да поемеш риск.
- Винаги си искал да си си сам шеф.
- Искаш да казваш какво работиш гордо на висок глас.
- Имаш чувството, че трябва да смените обстановката.
- Чувстваш за "заседнал" на сегашната си работа.
- Вярваш, че може да създадеш по-добра компания.
- Искаш да помагаш на хората.
- Доста организиран си.
- Силно мотивиран си всеки път, започвайки нещо.
- Независим си.
- Страстен си към нещата, които са важни за теб.
- Винаги мислиш за нещо.
 
Много добра тема и ще се запиша с нея. И все пак ще дам и аз моите мисли. :)

Знаците са много добре, аз ще дам няколко причини. В едно изречение ще ги изброя и тях: свободно време; ставате "легенда" за някои"; ще ви донесе самочувствие; ще оставите нещо след себе си за поколенията; ще сте финансово независим; ще сте в помощ на хората и света; ще промените няколко живота и света; давате работа на хората; създавате и помагате на прогреса.

Мисля, че няма какво да си говорим - стартирането на собствен бизнес не е нужно да се прави поради причини или знаци - просто си казваш Да и започваш. Четене, практика, провал, практика, успех. В повечето случаи това е вярната последователност на нещата.
 
От: Знаци, Подсказващи ви, че Трябва да Започнете Собствен Бизнес

Много добра тема.От известно време ми се набила в главата идеята за собствен бизнес и съм започнал да работя по въпроса, стигнал съм до бизнес плана и финансовата част, но темата ти ме мотивира още повече и имаш реп. от мен.
 
Wow, 4 репутации. Благодарско на всеки. Дано някои вземат пример как се трупа авторитет във форум за онлайн и отскоро за офлайн бизнес. :)

Личната ми препоръка е СТАРТИРАЙ. Независимо какво говорят другите, да знаеш, че едно 98% от хората около теб няма да го усещат така, както ти и съветите от тях в повече случаи няма нито да бъдат полезни, нито да ти помогнат. Няма училище, университет, школа, курсове или каквото и да, които да ти дадат опита, уменията и знанията, които само практиката може да ти даде. Колкото по-рано почнеш, толкова по от рано ще станеш добър и вече отигран в тази област. Всяко колебание те отдаличава от това, за което мечатеш и искаш.

Тази сутрин слушах един от гостите на сутрешния блок на БТВ - той каза така: "Парите са вторично, третично нещо в бинеса. Важно е това да влагаш цялата си страст и желание в начинанието ти (конкретно бизнеса), тогава си обречен на успех. @Blinky беше написал преди известно време в тази секция тема за провала и няма какво да се лъжем, той си е неизбежна част от постигането на успеха. ;)

Не се предвай, не поглеждай назад, освен ако не искаш да извлечеш ползи от минали събития, и никога не подхождай негативно към каквото и да е твое начинание. Вяра, търпени и страст са ключовите константи във формълата за успех.
 
Темата е Съвети как да продължите след провал и като цяло е много интересна. Препоръчвам я горещо на всеки, който иска да започне бизнес, започнал е бизнес и е претърпял поражение на фронта, или може да се разпознае с носталгия, четейки я.

Повечето от форума, да не кажа голяма дума, но над 1/3, са с бизнес мислене и тези описани по-горе неща се отнасят с пълна сила за тях. Дори някой би добавил още. А и вярвам, че много тук в този форум са различни от връстниците си по начин на мислене, възприятия, начин на реагиране на получената информация и много още. За жалост ще ми бъде интересно да чуя повече мнения и аз.
 
От: Знаци, Подсказващи ви, че Трябва да Започнете Собствен Бизнес

Да си предприемач, означава да умееш да виждаш възможност там, където другите виждат проблем! Мисълта я цитирам от книга, но не си спомням коя... ;)
 
Re: От: Знаци, Подсказващи ви, че Трябва да Започнете Собствен Бизнес

Да си предприемач, означава да умееш да виждаш възможност там, където другите виждат проблем! Мисълта я цитирам от книга, но не си спомням коя... ;)

Определено смятам, че предприемчивите хора се различават адски много от обикновените. Много ми е приятно дори като видя такива. Наскоро едно приятелче ме попита някои неща, от които бях много доволен, че си ги мисли. А именно как да си направи най-безболезнено за него дигитален каталог на някои дрехи, до които се е добрал да продава на добра търговска отстъпка. ;)

Има много неща, които на пръв поглед обикновен човек няма да ги забележи, но примерно вие като човек на бизнеса доста бързо ще се чатнете, когато някой е на вашите вълни. Един от тези знаци е именно и това - да се надушваме бързо. ;)
 
От: Знаци, Подсказващи ви, че Трябва да Започнете Собствен Бизнес

Чудесна тема за събуждане и мотивиране с неделното кафе ...
Репче и от мен

:D
 
Re: От: Знаци, Подсказващи ви, че Трябва да Започнете Собствен Бизнес

Чудесна тема за събуждане и мотивиране с неделното кафе ...
Репче и от мен

:D

Да, нядявам се да ти допада. Ще ми е и приятно, ако някой реши да изкаже и неговото мнение по въпроса. Дори и живи примери са добре дошли, даже още по-добре. Аз като обяснявам нещо и често давам примери, които хората асимилират добре. Ако се препознаят или препознаят чуджа ситуация, то те по-бързо асимилират и запомнят информацията. ;)


И тук е така, за това моя пример е обратен. Покрай кризата с банките един мой приятел тръгна да си тегли парите, а друг - купи акции. За един е проблем, за друг възможност. Въпрос на виждания. Познайте кой ще успее в живота. И моля без това къде живее и т.н., духа на темата е друг.
 
От: Знаци, Подсказващи ви, че Трябва да Започнете Собствен Бизнес

You must spread some Reputation around before giving it to $INeed$ again.

Доста добра тема, евала.
 
От: Знаци, Подсказващи ви, че Трябва да Започнете Собствен Бизнес

Мотивираща тема, може би няма човек, който да не притежава такива признаци... :) Тъй, че смело народе!
 

Горе