ИНТЕРНЕТ И ЕС

apostol

New Member
ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ И ОТВОРЕНИЯТ КОД

Европейската комисия е изготвила доклад за софтуера с отворен код, който дава основа за изграждането на по-голямо доверие към използването на Linux, стана ясно преди време.
Оценъчният документ се базира на едно проучване, което анализира редица бизнес-внедрявания на софтуер с отворен код. Според доклада, в „почти всички случаи“ ще се постигне известно спестяване на разходи, ако се премине от собственически към open-source софтуер.
„Откритията ни показват, че почти винаги при прехода към отворен код е налице спестяване в дългосрочен план“, казват академиците от ООН-университета в Маастрихт.

Тези изводи са в остър контраст с твърденията на Microsoft, че спестяванията при внедряване на Linux са само мит. Компанията е повела кампания за убеждаване на ИТ професионалистите, че Windows може да е по-евтин от Linux.
Изготвено е дори проучване, което доказва, че софтуерът на Microsoft е с ценово предимство пред който е да е продукт с отворен код.

В доклада на Еврокомисията има и две интересни предупреждения. Първото от тях е, че в краткосрочен план внедряването на платформа с отворен код може да се окаже доста скъпо, основно заради първоначалните разходи за обучение.
Второто е, че някои служители могат да се почувстват „подценени“, ако от тях се изисква да работят със софтуер с отворен код.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
 
аз смятам също, че засега внедряване не системи с отворен код е доста по-скъпо. Обемното лицензиране на Майкрософт може да излезе доста евтино. Да не забравяме, че когато Linux се използва на разни сървър много от добрите дистрибуции са платени
 
Последно редактирано:
А защо не ползват кракнат софтуер :d:d:d:d:d най-евтино е ;) да не казвам безплатно, знам гадно е, но кой ще разбере
 

Горе