Избор между BlueHost и CooliceHost

ExTended

Active Member
Здравейте,

Откъм програмиране, работа с кодове и програмни езици нищо не разбирам. Имал съм форуми, имам онлайн магазини на Shopify( защото са лесни са създаване и управление) и това е. Занимавам се с поддръжка на платена онлайн реклама( за клиенти) и дропшипинг( за себе си).

Но в момента започвам два нови WordPress проекта на Divi 3.0 и не мога да си избера хостинг за тях. Единият проект ще е сайт за ревюта, на английски и български език, като трафика ще е от цял свят, но може би най-вече от англоезичните страни и България. Но AdWords-а ще върви с world-wide таргетиране, ако това има някакво значение. Ревютата ше са главно текст, една-две снимки и афилиейт линкове. Без видеота и т.н.

Другият сайт ще е бизнес сайт свързан с фрийланс услугите, които предлагам. Главна страница, about, faq, blog, contact. Дотам.

Искаше ми се да са хоствани от WordPress.com обаче гадините искат по 300 евро на година на сайт, защото като им платиш 100 евро на година им е прекалено малко, че да можеш да си сложиш тема, която не е тяхна. Така че това отпада.

Трябва ми стабилен хостинг с шанс дългосрочно да са добре нещата откъм качество и т.н. тъй като ще давам пари за рекламирането на тези сайтове с платен трафик и не ми се иска да се стигне до момент, в който трябва да се местят сайтове към друга хостинг компания. Към момента са ми препоръчали два варианта:

https://www.bluehost.com/web-hosting/signup

https://coolicehost.com/web-hosting.html

На БлуХост съм си харесал Прайм планът заради БекЪп бонуса, който има спрямо Плюс планът им.

От КуулАйс съм си харесал третият план от 10 долара на месец.

Но нещо не мога да избера между двата варианта. Би ли имало съществена разлика при единият и другият план за мен, като човек, който иска максимално лесно да си пусне сайтовете и да не му се налага да научава повече от необходимото що се отнася до интегриране и поддръжка на Wordpress.org сайтове? А някакви предимства, които ще са осезаеми за крайният потребител?

Въобще - търся най-добрата комбинация от newbie-friendly и шанс дългосрочно услугата да запази своето качество и всички да са доволни - аз като клиент, потребители от сайтовете, и собствниеицте на хостовете от моите скромни месечни такси.

Та бих бил признателен на всеки, готов да се включи с мнение по въпроса с хостингите. :)
 
Точно между тези хостинги няма никакво съревнование. :D CooliceHost издухва BlueHost във всяко отношение. Ползвал съм услугите и на двата хостинга, включително за WordPress с Divi 3.

На CooliceHost обаче бих ти препоръчал VPS хибридните планове. Не че другите са лоши, но смятам, че тези ще ти свършат по-добра работа. Като гледам за какво ще го ползваш, дори и най-евтиният план (от 5 евро) би трябвало да ти свърши работа. От теб се изисква само да можеш да цъкаш из cPanel. :)
 
Coolice по простата причина че съм там от години и съм най-доволен за БГ компаниите.
Coolice отново по простата причина, че бях и на Блу Хост и са .... под всякакви критики особено от към Съпорт! А всеки хост има нужда от такъв рано или късно!
 
Между тези двата няма никакво сравнение.

Преди 3-4 години спасих едно дете от Блу. ВордПреса се зареждаше за 7+ секунди. А Админ панела всяка операция отнемаше около 20+. При това ако свършеше успешно. Щот на 30тата секунда сървъра спира всякаква активност.
 
Може да се отклонявам малко от въпроса ти, дали единия или другия. Вече ти го казаха кое да избереш. Не разбирам обаче, защо условието ти е непреместване? Трудно ти е, нямаш време да го правиш, да експериментираш? Пренасочване на DNS записи и прехвърляне на бекъп - ден до два + още ден за сработване, ако нещо се обърка. Никого не препоръчвам, нито имам нещо против, който и да е. Ако се съмняваш в дали, или ще ти стигнат ресурсите, значи все пак мислиш умерено, предвидливо и скептично към по-ниските тарифи, очакваш добри резултати, но имай предвид, че не се получава от първия път - не е само до реклама, която разбира се ще доведе до някакъв планиран трафик. Нещата варират - има бум, има спад, има нищо насреща, има нещо ей така, има връх. Има, според монетизацията - директна, афилиейт или реклама на клик, или друг вид доходност. Не се притеснявай да експериментираш, ми е мисълта. Това, че нещо ти докарва супер приход, не означава, че трябва да се заробиш с голям разход, което те задоволява, но би могло да те задоволява, и ако друг предложи необходимото качество на по-добра цена. Ако си на принципа, да избиеш инвестициите и да си отгоре без значение с колко и евентуална продажба на проекта - чист плюс допълнително, може би ще те разбера. Но една крава, докато пуска достатъчно мляко, не се прави на луканки. Въпреки, че всеки има принципи и ги следва, вярва в тях и е предначертал стратегията си.. Благодаря за лирическото отклонение :) Наздраве!
 
Кончита Вурс или Мила Кунис? Ти бате как обиди админите с това сравнение. В бъдеще не задавай подобен въпрос с Hostgator, iPage, Godaddy и подобни. Там масовката е яката работа. При малките - клиента е.
 

Горе