Избор на кола

cmpax

Active Member
Здравейте.
Извинявайте, че тук търся мнение за това, но не всеки ден се купува кола и трябва да избирам мъдро.

Бюджет:10-12 000 лева
Трябва ми кола седан или комби, семеен тип тъй като съм женен и имам малко сладко орехче. Сега малко насоки...

1. Бензин
2. Не гледам марките, стига да върши работа
3. Годината няма значение
4. Повече врати задължително
5. Седан или комби

Благодаря на всички включили се по темата. Извинявам се ако има правописни грешки, но приспивам малкия и да пиша сега ми е трудно.
 
От: Избор на кола

Айдеееее петъчната дойде! Е ся гледай кво става.... иначе в подписа имаш сервиз и консултация при покупка пък тук да питаш 8) Ама нищо де, колкото повече толкова повече. Иначе по темата - БМВ 530 !!! Ако намериш Е60 бензинка за тия пари се смятай късметлия, ако ли не Е39 перфектна за тия пари.
 
От: Избор на кола

Горски тези са просто клиенти във фирмата, в която работя. Да си кажа на вас имам повече доверие отколкото на тях. Благодаря за предложението.
 
От: Избор на кола

Замисли се за ван, много повече обем от комби ... и много по-удобен ....
 
От: Избор на кола

В момента си записвам всяко ваше предложение и ще разглеждам тези дни. Не съм много запознат с колите, винаги съм искал просто да върши работа и да ме кара от точка А до точка Б. Благодаря на всички, които се включват в темата.
 
От: Избор на кола

Горски тези са просто клиенти във фирмата, в която работя. Да си кажа на вас имам повече доверие отколкото на тях. Благодаря за предложението.

Леле отначало помислих, че казваш че БМВ-тата са постоянни клиенти на сервиза и за малко да стане боя :lol: Иначе трудна работа тва с колата....даже да намериш жена е по-лесно.
 
От: Избор на кола

Сега... с риск да си навлека много критики ще ти кажа няколко думи. За да се предпазя ще напиша с големи букви "ЛИЧНО МНЕНИЕ"!

Една от най-големите ми страсти и това, за което си харча в голяма степен свободните пари са колите. Сменил съм доста автомобили от всякаква марка и ще ти давам насоки само за марките, с които имам опит. За да ме опознаеш в "автомобилен характер" ще ти кажа кое е най-важното за мен:

1. Когато се кача в един автомобил обичам да ми е удобно и широко. И по желание автоматик, да мога да си държа ръката на аверката, но това е друга тема.
2. Обичам когато дам газ на баир да изпреваря ТИР-аджия, (който слуша Тони 100раро и чопли семки "Клик Клик"), да се изстрелвам на момента, а не да мисля дали ще изпреваря или ще се забия в отсрещния автомобил, който едва виждам на километър напред...
3. Обожавам стабилността! Получавам душевни гъделичкания когато в завой не мисля за това дали ще изляза от него с половината мантинела...
4. Сигурността! Не на последно място, това е нещото, което обичам да усещам в един автомобил. Искам да знам, че когато натисна спирачката - автомобилът ми ще спире, а не да чувам на забавен кадър "Излел е дельо хайдутин", докато виждам как пешеходецът ми се качва на предния капак и лети... лети... лети и... кайма...
5. Над 150 коня задължително, иначе по-добре пеша...

Тъ...

Притежавал съм следните автомобилни марки: VW, Alfa Romeo, Renault, BMW, Opel, Mitsubishi, Citroen и KIA, както и съм шофирал доста често Chevrolet, Audi, Dacia, Mercedes, Toyota, Peugoet, Ford, Honda, Seat, Lambo, Fiat. автомобилът, който ми е дал всичко изброено по-горе, че и много повече е БА ДУМ ТСС (съспенс)... BMW.

Това е единствената марка, с която никога не съм се притеснявал не дали ще стигна някъде, а дали изобщо да тръгна или да си хвана влака за по-сигурно. Винаги когато съм се качвал в баварките си, съм се чувствам на място, спокоен, вдъхновен, стабилен и сигурен. За тези пари можеш да си вземеш добър баварец. Не искам да изпадам в модели, защото това е много индивидуално. Характеристиките на този автомобил са в марката му, не в модела. Избери си, намери, качи се, покарай и така...

Други автомобили, в които съм се чувствал подобно са Audi, Mercedes и в малки части Mitsubishi (от масовите)

Следва да си взема скоро Audi и след това Mercedes, защото съм мераклия да видя как ще се чувствам и в тях, когато са лично мои. Но от сега смея да кажа, че може би това са масовите марки, които си остават еталон - BMW, Mercedes и Audi. Скоро ще видя, но за момента BMW си остава марката за мен. Който, какво иска да казва, все ми е едно...

В момента марката за служебен автомобил на фирмата ми е Рено и честно да ти кажа, винаги когато се кача в него имам чувството, че ако се обградя с вестник и хукна по улиците, ще ми е по-сигурно.

Ти решаваш, това е моето мнение. Цунки на ореха! Да ти е жив и здрав! :)
 
От: Избор на кола

Тъй като до сега е много рядко в тема за коли, никой да не дава акъл на предния, да хули и да защитава яростно своите предпочитания и аз няма да го направя спрямо предните коментари. Продължавам напред със същото "ЛИЧНО МНЕНИЕ".

За мен автомобила е сигурност най-вече. А тази сигурност от българина е доста разтегливо понятие, та ако се обърнеш към официалните данни "TÜV reports" (линк), ще ти направи впечатление, че се откроява най-силно една марка - Toyota. Допреди няколко години изобщо не съм бройкал японските коли за нещо повече от чист мазохизъм. Е да, ама жената в момента кара Toyota Yaris, аз съм с Honda Civic, като в гаража допълваме със Suzuki Vitara и Huyndai Ascent. Както показват и самите статистики - това са надеждни машини, стига и ти да се грижиш за тях. Тук въпреки всичко ще кажа, че след 2002-3 година, колкото по-нагоре идваме, толкова повече електрониката и нервите се насъбират. Моторите на Honda и Toyota са пословично здрави, в България има във всеки по-голям град сервиз на Toyota, а на Honda в 5 града. Частите не са им значително по-скъпи от другите, както е общоприетото разбиране. Аз съм фен като теб на бензина, но тук може да направиш спокойно компромис и с дизелов мотор, защото са също толкова здрави и надеждни. Лично за сега съм доволен от тези колички/марки, ако някой ден се навия - следващото ще е Subaru, но там работата е дебела. Сега, до конкретни модели бих ти препоръчал тези:

1. Toyota RAV 4

2. Toyota Corolla Verso
3. Toyota Avensis
4. Honda CR-V
5. Honda FR-V
6. Honda Accord
7. Honda Civic
8. Subaru Outback
9. Subaru Legacy
 
От: Избор на кола

Bmw казвам аз 528 най-малко, ако е с газово ще се родиш. Иначе за 12к може да си вземеш и някое Subaru, ако говорим за комби. По-вдигнати са, 4х4 са и има модели с фабрични газови хубави са много. Но баварише моторише поне според мен не може да го бие никой по комфорт абе не само по комфорт просто супер много комплексни качества има БМВ-то, няма да сбъркаш.
 
От: Избор на кола

1. Бензин
2. Субаро, Митсубиши - това са марките
3. Годината няма значение
4. Повече врати задължително
5. Комби - задължително

Лично на мен голямата ми любов са ал-роуда и е-класата след 2003/2004, но не съм сигурен че бюджета ти е достатъчен за читав екземпляр.
В момента съм с Митсубиши Галант, комби естествено, страшно удобен и практичен автомобил.
 
От: Избор на кола

За коли в БГ всеки може да говори,но аз ти препоръчвам да погледнеш(както по-горе ти препоръча някой):
-Toyota Corolla Verso D4D-страхотен ван със железен двигател(обаче дизел-6/100 на дълго),здраво окачване и ходова част(виж 2007-2008)
-Honda CRV II ген. след фейслифта-2006(но ми се струва,че ще отиде вън от бюджета)
-Honda FRV - много готин ван и много често се продава с фабрична газ!Супер разход и пословично здрав!
-Alfa Romeo 159 комби 4х4 - има 2 двигателя-1.9 и 2.4:най-стилното комби със страхотна мощ и удоволствие!
Разгледай ги-това е на база личен опит-евтини,здрави,надеждни и икономични!
И-задължително за проверка в сервиз!
 
От: Избор на кола

за 4x4, Subaru, иначе Honda, Mercedes, BMW; виж къде как се чувстваш, пък и късмет да ти излезе. след време кажи каво взе и как вървят нещата. само да добавя че ако наистина си намериш точната кола, то тя няма да ти омръзне поне 10 години
 
От: Избор на кола

Аз горещо препоръчвам WV разбира се. И то за твоите изисквания пасат - http://m.cars.bg/c1181607 БМВ карах една година - зимата е мъка голяма, освен ако не са и 4те гуми нови зимни. Карал съм и ейтакова ауди, което ти препоръчвам също, а и е 4х4 зимата е като танк http://m.cars.bg/c1304120
 
От: Избор на кола

Ето ТОВА ми харесва на мен,като модел, като цена и като функционалност. Казват, че е като по-висока кола и няма нищо общо с джип, но личните ли експерименти показват точно обратното, сигурна е и масивна има място за количка и се чувстваш много стабилен и сигурен вътре.Понякога има проблем с ходовата част, но ремонтите не са много скъпи , няма проблем с легнали полицаи, дупки, сняг.
P.S.Аз съм вече с две орехчета :)
 
От: Избор на кола

Хората са казали "Аутомобил со Борче, со Мачка и со Пичка...не правим!"

Гледай бмв и мерц, евентуално и ауди ама там си яко в батака с тия облужвания за хиляди левове...

За 10 бона може да се вместиш в е46 и е39, е90 и е60 за тия пари читави НЯМА. При мерцовете от w211(е) класа бягаш, макар че има и за 10 щото не искаш докато возиш детето на магистралата извенъж да ти "свършат" спирачките. Но може да погледнеш w203(c класа) фейслифт :)

Вагените няма кво да ги хвалят, по добре шкода то същатата работа само дето е по евтино, а тия дяланите с тесла вътре не знам защо изобщо ги предлагат :)

Бензин дизел ти си решаваш, то ако колата е читава и 2те са ок. А и дизела гледай да е комон рейл задължително :)
 
БМВ и аз си мисля, че зимата ще е мъка с това задно. Ако имаш супер зимни гуми и рутина като шофер....не знам.
Виждал съм на квартална улица с 5 см сняг един пич да не може да вземе елементарен завой. Не става, просто заеба колата и си тръгна.

Иначе всяко комби ще ти свърши работа....с колите е на късмет - всеки модел и марка имат определени проблеми. Аз съм се насочил да купувам също комби, и аз не знам какво.

За сега съм с корола 2001 хечбек, за 7 години само масло доливам (гори 1л/1000мили - фабричен дефект) и една бобина на свещите съм сменил.
 
От: Избор на кола

Хонда cr-v идеалната семеина кола е...

В какъв смисъл? Някак си не мога да приема това недоразумение за кола камо ли пък семейна. Още повече, че е нещо между джип и кола с всички негативи от това! Какво има в нея повече от едно БМВ?
 
От: Избор на кола

WV passat 2003+ шестица. В една кола гледам да е стабилна,годината, сигурна и евнтуално да харчи нормално. Такива пассати започват от цени 8500 лв, така че спокойно можеш да намериш нещо запазено.
 

Горе