Изкарване на пари от сайт с опция за СМС-и?

Bokrael

Member
Здравейте, от доста време проучвам как може да се вади по някой лев допълнително от сайтове ( не става въпрос за издръжка само от това или забогатяване ), обаче се оказва, че от реклами почти не се печели освен ако сайта не е международен и има невероятно много посещения. Та си мислех нещо от сорта на сайт за запознанства или за обяви в конкретна тематика, където хората да могат да гласуват за конкретна обява или човек ( зависи от сайта ). Трудно ли е вграждането на такава система в сайт и как се калкулират печалбите от нея?
 
От: Изкарване на пари от сайт с опция за СМС-и?

Не се вгражда трудно, но процента печалба е малък и за да печелиш, ще ти трябват още пвече посещения.
 
От: Изкарване на пари от сайт с опция за СМС-и?

Освен Мобио ,има ли друга система за плащане на ВИП обяви например?
 
От: Изкарване на пари от сайт с опция за СМС-и?

В България на пазара за SMS разплащания лидерите са:
Wisdom - http://wisdom.bg
Mobio - http://mobio.bg
SMSPAY - http://smspay.bg

Правилно си се насочил сайтовете за обяви и запознанства лесно се монетизират с разплащания чрез SMS защото е лесно и гъвкаво и най-вече практично защото вече почти не познавам човек който да не е на сметка освен възрастните хора и децата. Но трябва да си наясно с факта че този метод има и своите минуси.

Които са:

- Получаваш 50% от стойността на SMS-а.
- Рискуваш да си създадеш напразна илюзия за печалба т.е има тарикати които купуват регистрирани карти на друго лице и ги използват за подобни цели като пример купуване на точки и т.н. След като дойде време за плащане на сметката никой не я плаща защото картата е регистриран на бездомника от чародейка и мобилния оператор не може да изплати на компанията без да е получила плащане за предоставените услуги и съответно ти няма да получиш и стотинка от тези пари.
 
От: Изкарване на пари от сайт с опция за СМС-и?

Благодаря ти за изчерпателната информация,супер полезно ми беше.
 

Горе