Изпадане на сайт от 1-ви позиции

rtx

Member
Здравейте, искам да попитам да няма някой ъпдейт нещо отново на google... Сайта ми беше на 1-ва страница по основна ключова дума, а сега е на 7-ма. :( Гледам, че и на конкурентите им "танцуват" резултатите. Някой да е забелязал нещо?
 
И преди имаше "танци" нагоре - надолу, но беше за кратко.
Сега вече няколко седмици всеки ден сайтовете си сменят позициите.
Дали в един момент ще се закрепят, как мислите?

И аз това се питам... кога ли ще спре. :) Сега гледам, че още 5 сайта са ми заминали... :(
 
Забелязвам от доста време насам, че има фрази, по които постоянно има Google dance, а други си стоят като позиции доста по-стабилно. Разбира се, че ако правиш правилно SEO се катериш, но имам предвид, че по някои резултатите са супер променливи - сайтове от 1 позиция падат на 7, други от 15 идват на 6, пак падат, качват се и така постоянно...Шашава работа.
 
Сайтовете ти свързали ли са с частни блог мрежи, имаш ли линкове от такива мрежи към сайтовете?
 
Сайтовете ти свързали ли са с частни блог мрежи, имаш ли линкове от такива мрежи към сайтовете?
Не, в блог мрежи няма, но има в големи сайтове за оферти и booking, което трябва да е в плюс. Сега гледам, че на основна кл. дума е на 2-ра страница, но само на една. На другите по които излизаше в момента го няма. Все още продължават сайтовете да са нагоре-надолу.... :)
 
Има нещо, аз лично имам подобен проблем с определени ключови фрази, по които бях 3-ти - 5-ти резултат, от няколко дни въобще не се намирам в резултатите. Хората си звъняха доскоро да питат и поръчват тези продукти, но от 10 дни за същите пълна тишина. Така схванах че има нещо, понеже за тези неща разчитам на органичен трафик.
 
При мен всички сайтове са си на място даже имам класиране на по-предни позиции тези 1-2 седмици.
 
Да. Танцуването определено не значи спад в позициите. С просто движение. Вече от това какво сте сътворявайки преди това ще стане ясно и къде ще попаднете след края на танца.
Досега, дано да греша, винаги след танца, резултатът е ясен ..... както се пее в народната песен "Назад, назад, моме Калино". Ще минат напред, някакви зарязани сайтове и пак ще се почне едно добавяне, оправяне и рекламиране...
което е крайта цел.
 
Хм, не винаги. Но за жалост на по-голямата част се случва точно поради изброените от теб причини, обобщени в една - наливане на пари за реклама. Има една врътка до която големите успяват да стигнат съм забелязал, освен ако не си голям още в началото. А именно - правиш SEO, оптимизираш, гониш първи позиции, някак се закрепваш и след като влезнат и от там пари почваш да наливаш в реклама, брандинг и офлайн, за да може да се "закове" въпросния сайт. Примерът, който мога да дам и е най-подходящ е hippoland.net - там е бетон от няколко години. :)

Според мен това е натуралния начин на нещата. От към маркетинг гледна точка, а реално онлайна е си е просто в целия миск, да не кажа последно време и задължителен, а скоро и основен. :)
 
И моите сайтове паднаха надолу, от 1-2 седмици, сега леко започват да се изкачват по ключови думи, но не съм убеден, че ще се върнат до старите нива... много бавно става нещо.
 
Аз съм доволен от тези танци, тъй като сайтовете, върху които работя започнаха да си възвръщат позициите от преди години по основните ключови думи. Разбира се, това може да е временно явление, но дано не е така :)
 

Горе