Конкурс за: Изработка на лого и фейсбук корица.

CODEXGIGAS

Active Member
Рейтинг - 100%
2   0   0
Здравейте на всички! Запознат съм с правилата!
1.Дати и Награда
Конкурса започва на : 03.09.2019
Краен срок : 09.09.2019
Обявяване на победител : 10.09.2019
Заплащане на победител : 11.09.2019
Награден фонд за победителя : 50.00 лева.
2.Цел
Конкурса е за изработване на Лого и Корица :
Лого в общ размер.
Корица в размер за Facebook Page.
Корица в размер за Facebook Group.
3. Насоки
Това е самоинициатива относно развитието на младежта в Карлово. Самоинициативата се казва "Форум за бъдеще Карлово". Във форума ще се обсъждат проблемите на младите хора и ще се изготвят планове за разрешаването им директно към общината спрямо нейните ресурси и т.н.
Логото е хубаво да се направи на background white и отделно да се приложи върху самата снимка, която ще е за корицата. Хубаво е да се използват светли цветове за корицата. Логото да е по средата или от страни на корицата. Хубаво е самия текст "Форум за бъдеще Карлово" да бъде на самата корица, а логото да си е отделно като изображение. За корицата можете да използвате това, което влече младите и нормални хора, спорт, изкуство, технологии и т.н.

Благодаря предварително.
 
Ъп. Някой заел ли се е да знам ?
 
Съвет - ако се надяваш на някакво адекватно включване, увеличи наградата на поне 100 - 150лв. и дай срок от поне 2 седмици. Никой дизайнер няма да си остави добре платената работа, за да бърза да се включи в конкурс за 50лв. Че и не само за лого, а и за корица.
 
Хората само хазарт ги интересува, не щат банери за Карлово да правят.
Предполагам.
Съвет - ако се надяваш на някакво адекватно включване, увеличи наградата на поне 100 - 150лв. и дай срок от поне 2 седмици. Никой дизайнер няма да си остави добре платената работа, за да бърза да се включи в конкурс за 50лв. Че и не само за лого, а и за корица.
Здравей, това е самоинициатива в която помагам. Това не е бизнес или т.н. За това съм предложил нещо символично. Когато беше за бизнес предложих 200.00 лева и после предоставих още 50.00 лева на едно момче, което се справи много добре, но не успя да спечели. Не е много, но това имах. :) Иначе можеш да разгледаш това относно цените. www.fiverr.com . Има цени от 4 до 10 евро и правят готини неща, но не ми се занимава. Предпочитам да дам 50.00 лева тук от колко 4 евро там. :)
 
Само да си знаеш, че логото ще го имат още доста хора. :)

 
Само да си знаеш, че логото ще го имат още доста хора.

Хахаха :D Няма нищо. Това е просто самоинициатива в която се опитваме да помогнем. Иначе логото не ми харесва, но другите неща ми харесаха в работата. Все пак и сумата явно си е малка :)
 
"Форум за бъдеще Карлово" - това ми звучи като "ЕДНА ГАШТА ПЛЯВА..."

След задълбочен лексикологичен анализ - или липсва една запетая/тире, или една буква е объркана.
Но и в двата случая продължава да звучи умерено дебилно.
 
К0 ПР@3 ТРЪМП ТУК@ Б3, Д3йб@ :/ Т03 Ф0РУМ 3 СТ@Н@Л МН0Г0 И3В3СТ3Н :O
100 т@й пр@ЙС 5@ д@Й 3дин @фт0гр@ф д@ т3 3б@ :mad:
 
Последно редактирано:
Само да си знаеш, че логото ще го имат още доста хора. :)

Хубава работа, ама българска. Ти какво очакваш - за шанс 1 към 5, 1 към 10 да спечели 50лв. някой да тръгне да рисува новата Мона Лиза на логата ли...

Получаваш това, за което си платиш.

Или ти беше важно да се изтъкнеш, че знаеш как се ползва reverse image search функцията на Google, може би? :) Поредното доказателство, че този форум е перфектното място, където предприемчеството среща селския манталитет.
 
g4JkdPw.jpg
 
Значи ниската цена на конкурса оправдава свалянето на нечия безплатна векторна графика и представянето ѝ за оригинално предложение, при ползването на която задължително се изисква препратка към автора? - "Free for personal and commercial purpose with attribution. "

Ако се използва за лого и след време бъде засечено, ще му искат лиценза за графиката. Той няма да го има и ще трябва поне да я свали, което ще му излезе по-скъпо от 15-те лева за абонамент в конкретния сайт. Аз също казах, че наградата е ниска, но това не оправдава плагиатство и този коментар за селския манталитет много наподобява също толкова селското "съсипаха я тая държава" :)

Сори че пак ще те свалям от бялото ти конче, но не - много си далеч от истината.

След бързо търсене на конкретното изображение ясно си личи, че е качено на 1 000 места, някои безплатни, други платени, трети със събскрипшън. Това дава две потенциални опции за реалността, що се отнася до чисто практически варианти:
1. Участника в конкурса е закупил или използвал ресурса от сайт, към който той има платен достъп до премиум ресурсите.
2. Свалил го е от безплатен сайт, който изисква attribution, но тъй като автора го продава и за пари без attribution, реално как ще познае дали тази специално употреба е била правомерна или не, че да си търси правата?

Далеч съм от мисълта, че трябва да се поощрява краденето на интелектуална собственост, но нито ти нито аз има как да знаем дали изображението е било свалено по правилата или не.

Разликата е, че аз приемам невинен до доказване на противното, а ти виновен без право на доказването на противното. Това при положение, че отворилият конкурса човек няма да пострада от никакви потенциални последствия сега или след 100 години, независимо дали участника е платили или не за ресурса, поради причини описани от мен по-рано.

Просто се дразня на тъпи парчета, които ей така от злоба се опитват да обърнат чуждата паничка. Дори участника да е виновен в нарушение на интелектуална собственост, ти си виновен в нарушение на чисто човешки отношения и това за мен винаги ще бъде по-грозната и достойна за презрение постъпка.

Нека селото бъде с теб! :)

Надявам се хората да запомнят постъпката ти тук и да преценят добре за в бъдеще дали искат да правят бизнес с човек, който е готов да изглежда малък и злобен само заради потенциала да навреди на нечий друг шанс за изкарване на филийка хляб, без да е сигурен и грам в обстоятелствата.

Нямам връзка нито с OP, нито с въпросния участник, нито със селяка, който се е из*рал в темата. Просто се дразня на хора, които със своята злоба и непознаване на законите вредят на трети лица ей така за удоволствието.

ЕДИТ: И главната причина да си 200%-тов селяк е, че всеки фонт]шрифт също си има авторски права, някои не са безплатни са комерсиална употреба, други изискват атрибюшън, трети изискват плащане и спазване на определени правила, а четвърти изискват да си платиш за операционната система, която ти ги предоставя като безплатни. Така че освен ако не си решил да провериш всички шрифтове, които този и другите участници са ползвали, няма голям смисъл във включването ти като селяк на бял кон, защото всяко лого използващо общодостъпни ресурси като вектори, илюстрции, фонтове и т.н. е потенциална бомба със закъснител, независимо дали някой селяк се направи на интересен да постне че е ползван вектор от не-знам-си-къде.

Аз лично се надявам да участваш в тукашни конкурси за в бъдеще, защото с радост ще reverse search-вам всяко изображение, фонт, кръгче и т.н. което е ползвано в тях, за да ти стане и на теб хубаво. Така че бъди готов да отговаряш отново и отново на въпоса "А от къде имаш този фонт и дали имаш права да правиш комерсиално-ориентирано неща с него?" :)
 
Последно редактирано:
Ползването на картинки за ЛОГА обикновено вървят със специални рестрикции. Включително и в конкретния случай - ако погледнеш най-долу на въпросния събскрипшън сайт, откъдето можело ЕВЕНТУАЛНО да е свалено с нужните ПРАВА, пише:

"Please be aware that all usage of vector icons as company logo is prohibited."

ЕВЕНТУАЛНО плащащият има ПОНЕ правото да знае за това.

Извод:
недей да злобееш по въпроси, по които не си съвсем в час!

Не че не е забавно да има сеири за четене, ама добре е въпросните сеири да се развиват в правилната посока...
 

Горе