Има ли нужда от помощ с VPS - мога да напиша tutorial

glamluxy

New Member
Здравейте,

Виждам, че повечето хора пишат за споделен хостинг. От известно време онлайн магазините ни са на vps, тъй като е по-сигурно, по-бързо и в нашия случай - и по-евтино (трябват ни големи планове при споделен хостинг, който лесно се покриват от евтин vps с правилна конфигурация). Ако има желание мога да напиша кратък tutorial в общи линии колко време се изисква, за да може един сървър да бъде настроен и да работи добре.

При желание, драснете коментар - аз ще свърша останалото. Не искам да го пиша предварително, в случай че няма търсене.

Поздрави,
Л
 
В какъв смисъл да има търсене? Ако имаш желание да споделиш нещо полезно го правиш, иначе за какво тръбиш фанфарите.
 
В какъв смисъл да има търсене? Ако имаш желание да споделиш нещо полезно го правиш, иначе за какво тръбиш фанфарите.
Ще ми отнеме поне 30 минути, готов съм да ги пожертвам, ако ще са полезни, но не и ако ще бъдат загубени. Виждам, че в повечето теми хората се лудат и чудят между различни компании, предлагащи споделен хостинг - ако това е, което потребителите на форума искат - не мога да помогна. Но ако и 1 човек, който като мен мисли за нещо друго - съм готов да седна и да напиша за всичко подробно стъпките, през които преминахме, за да се прехвърлим на vps :)
 
Аз съм съгласен да го публикувам на https://www.ns1.bg/blog, ако е написано добре и ако разбира се имам вашето съгласие. Иначе има много такива статии в интернет, които могат да бъдат използвани, но има няколко проблема:

1. При възникване на проблем след това, човекът приложил стъпките в статията, не знае как да го разреши.
2. Има нужда от поне минимални технически познания за работа с конзола и основните команди.

По този начин човек, който не е технически запознат, може да се подлъже, че е лесно и ще се справи, а след като се появят първите проблеми, ще се откаже от сървъра и ще се върне към споделения хостинг.

Работейки със сървъри от 16 години съм виждал горното да се случва редица пъти и това е една от причините да разработим собствен контролен панел и да предложим сървърно решение с включено управление, контролен панел и бекъпи на достъпна цена близка до тази за споделен хостинг.

Купувате си от Digitalocean сървър за $10 без включено управление, без контролен панел и без бекъпи. Трябва да четете статии и да се опитвате да си настроите сървъра. При появата на първия по-сериозен проблем губите часове, за да разберете как да го поправите. Когато ви трябват 10GB повече дисково място трябва да преминете на следващия план, който струва двойно вместо просто да можете да платите само за още 10GB място. На всичкото отгоре няма висока надеждност и при хардуерен проблем прекъсването може да трае до няколко часа.
 
А как мислиш, дали нямаше да е по-добре да напишеш статията направо, без да четем как ще се жертваш и без да питаш дали би било полезно на някого... Holy shit...
 
  • Like
Реакции: jair
Най-добре напиши статия и я качи в поддомейн на сайта където са магазините ви. След това тук даваш просто линк. Дори и да не е полезна за никой тук, то в бъдеще същия този линк с полезна информация ще можеш да го пуснеш и в други форуми...
 

Горе