Има ли полза от създаване на Image Sitemap?

Няма много информация по въпроса затова се налага да потърся допълнителни мнения.
Идеята ми е че съществува Image sitemap който се генерира и се изпраща за индексация от Google.
Някой има ли подобен опит и оказва ли влияние върху трафика генериран от GoogleImageSearch?
Сега GoogleWebmasterTools успешно разделя заявките спрямо типа на информация, така че ако има положителен ефект, то той лесно би се установил. Логиката предполагам е същата както и при стандартните sitemaps- не че търсачките не ги намират, но ако са им се помогне това няма как да не окаже влияние.
Съдейки по липсата на информация за тези sitemaps ми се струва като ненужна екстра, освен ако съдържанието на самият сайт не е основно от снимки.
Ще се радвам да чуя Вашите разсъждения по въпроса.
 
От: Има ли полза от създаване на Image Sitemap?

И аз мисля, че това е ненужна екстра. Не се оплаквам от липсва на трафик от снимки, и също така когато си поставя за цел лесно заемам първото място, без да имам и ползвам Image Sitemap. За в бъдеще не смятам да го ползвам, но ти вече както си прецениш.
 
От: Има ли полза от създаване на Image Sitemap?

Според мен ще има полза за по-малки и нови сайтове, които се индексират много бавно. Като пратиш информация на Google чрез сайтмапа нещата ти попадат по-бързо в индекса. И какво като са снимки, пак има шанс някой да попадне случайно на тях.
 
От: Има ли полза от създаване на Image Sitemap?

Ами ще тествам с неважен сайт и ще споделя резултата в тази тема. Сайта е добре индексиран което ще е е реален тест за сайта за който искам да добавя въпросния image sitemap-a.
 

Горе