Импорт на .CSV към Prestashop или Zen Cart

a1b2

New Member
Започвам нов магазин и пробвам с Престашоп и Зенкарт. Имат си модули за импорт, но нещо не става...
Как да направя, че полетата които имам във файла да ги има и в базата данни. При инсталацията се създава база данни, например за продукта с полета цена, кратко описание, дълго описание, снимка. А във файла имам само едно описание, снимка 1, снимка 2 и т.н. и всяко си изисква определени параметри (текстово, цифрово, падащо меню и т.н.)
Успях да кача малко категории, но как да кача субкатегории с 2 и 3 нива?
Благодаря
 
От: Импорт на .CSV към Prestashop или Zen Cart

Заеби го тоя зенкарт. Работи с престата и изчакай да излезнат темите за новата версия.
Колко продукта/категории трябва да внесеш, та чак ще импортваш в новия магазин...
 
От: Импорт на .CSV към Prestashop или Zen Cart

И на мен ми харесва повече Преста. Имам вече 2 магазина с преста. Но сега става въпрос за дропшипинг.
 
От: Импорт на .CSV към Prestashop или Zen Cart

Не така с лошо за Zen Cart, това си е много добра система с много възможности, но иска учене. То е като да сравняваш Joomla с Wordpress.
А по въпроса ти - http://www.zen-cart.com/downloads.php?do=file&id=868
Иначе ти препоръчвам комбинацията Joomla+Virtuemart, разбира се и Zen Cart.
 
Последно редактирано:
Абе Зена не е лоша система за онлайн магазини, само нещо последния им ъпдейт ме издразни, но всичко друго си му е ОК като цяло. Няма база за сравнение с другата. Всяка си е индивидуална сама за себе си. Ако трябва да бъда честен всичко си е точно определено и последно време не се шерват или продават добри (разбирай съвременни) дизайни за тази система Zen Cart. Просто си поръчваш такъв. Ако не съм прав, нека някой неин потребител ме поправи. Но аз лично не съм виждал нещо, което да е да кажем в стила на последните WP теми.

А относно ин- и експорта, генерирай нещо в системата (един ред, максимум 2 е достатъчно), независимо каква е тя, извлечи го на компа си и добавяй. После до качи и трябва да се получи. Както се вика, трябва ти матрицата, за да изградиш нататък. Това е ако имаш проблем с правилната подредба и генерирането на правилен документ. Ако не стане, проблема е в системата и се търси решение на софтуерно ниво вече. А реално, това, което ти е пуснал колегата е решението, ако проблема е със самото генериране още на сървърно ниво там в системата или липсва такова. ;)

Успехи.
 
От: Импорт на .CSV към Prestashop или Zen Cart

Не казвам, че Зенкарт е кофти. Просто му липсват основни фукнционалности за всеки магазин, няма плъгини за тях също... Иначе е адски лесен и стана що годе популярен.

Но както някой по-горе каза - няма база за сравнение... :)
 
От: Импорт на .CSV към Prestashop или Zen Cart

Благодаря на всички
 
От: Импорт на .CSV към Prestashop или Zen Cart

@a1b2
Дали ще стане импорта зависи и от това каква е структурата на csv файла. Готовите импортери не работят със всякакви csv-та. Наскоро писах скрипт, който импортва продукти и обновява количествата от csv файл, в който опциите на продуктите са описани на отделни редове и съответно готовите импортери не можеха да различат опциите от родителските продукти, още по-малко да определят към кой продукт се отнасят.

Как да направя, че полетата които имам във файла да ги има и в базата данни.
Ако в базата данни няма отредено място за някоя стойност от csv таблицата, то няма какво да направиш. Естествено можеш да добавиш допълнителни колони в някоя таблица, но това няма да ти свърши работа. Имай предвид обаче, че стойностите от файла се записват в повече от една таблица в базата данни. Например, при импорт на един продукт с опции и снимки в OpenCart се добавят редове в 7-8 таблици. Тъйче за повечето неща си има място, къде е то вече зависи от системата.
 
От: Импорт на .CSV към Prestashop или Zen Cart

Здравейте колеги нов съм в тая тема и искам да ви попитам искам да си инсталирам модул в opencart за импорт на версия 1.4.9.3 значи слагам флайловете в указаните директорий и слагам отметка в top administrator и няма никакви признаци че съм извършил тия глупости никъде не се появява импорт експорт Благодаря предварително ако някой даде отфовор на въпроса ... Поздрави
 

Горе