Интегриране на виртуален пос терминал

Дискусията в 'Банки - Банкови Карти' стартирана от Svetliooo, Ноем 7, 2017.

 1. Svetliooo

  Svetliooo Active Member

  Рег.:
  Окт 30, 2017
  Съобщения:
  187
  Харесвания:
  104
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Здравейте,
  От няколко дни проучвам няколко банки за това кой може да ми предложи най-подходящия виртуален пос терминал. Проблемът при мен е че се нуждая от доста функции, които повечето нямат.
  Реших да споделя натрупаното know-how.

  Дефинирам нещата, които търся от доставчиците на услугата:
  * Отложено плащане / Блокиране на сума по сметка - Това е опцията когато клиента иска да закупи продукт, който е в очакване да бъде доставен, но все още го няма. Парите биват блокирани по сметка, но не и изтеглени от сметката му. Така ако реши да се откаже може да го направи без да минават банкови транзакции. Спестява време и пари.

  * Абонаментно / Рекърентно плащане - Когато парите биват взимани от сметката на клиента автоматично. На принципа на абонамента на Spotify - всеки месец си дърпат от сметката 5€

  * Запазване на картата - Това е опция картата да бъде запазена при пазаруване и следващия път клиента да не я въвежда на ново, а просто да избере последно използваната. Спестява много време на клиентите, което прави пазаруването по-бързо и удобно. За мен е от висока важност.

  Търговец Epay Bulbank FiBank DSK BAKB
  Такса 160 лв 200 лв 0 лв NaN 160 лв
  Комисионни 1.2% NaN 2.5% NaN 2.5%
  Отложено НЕ ДА НЕ NaN НЕ
  плащане
  Абонаментно ДА НЕ НЕ NaN НЕ
  плащане
  Запазване на ДА НЕ НЕ НЕ НЕ
  картата

  NaN - няма информация

  Като искам да добавя и коментар за всеки ред по отделно:
  Такса - Това са парите, които се заплащат на година за използване на услугата. За да се използва услугата на някоя от банките е нужно клиeнта да има сметка в тях. В случая на FiBank това означава 120 лв / година.

  Комисионни - при Epay е твърд процента, докато при FiBank и Бакб е 1% за Маестро и 2.5% за виза. Използвам цифрата за цените на Виза, тъй като е по-разпространена у нас.

  Отложено плащане - FiBank го нямат, но не взимат такса при връщането на парите. Все едно не се е случила транзакцията. Epay също могат да върнат парите ( само ръчно, без автоматичен скрипт ), но си запазват таксата за транзакция.
  Запазване на картата - FiBank твърдят, че го нямат, но има работеща версия в bgmenu com на техния скрипт. Но по телефона продължаваха да твърдят, че нямат такава функция.

  Когато регистрирах сметката на фирмата бързах и се набутах на Булбанк. Освен, че не поддържат почти никакви функционалности на виртуалния пос, освен че имат най-високата такса, чаках месец и малко докато ми дадат изобщо отговор. Така че, ако смятате да имате виртуален пос, вземете го под внимание като избор на банка за фирмената сметка.

  И още една добавка за epay - освен тези 160 лв, имат и разни скрити такси като минимално потребление на месец, минимална комисионна за превод на сума. Но пък при тях нещата се случват значително бързо.
  Сега сме началото на Ноември, от ДСК ми казаха, че тази година със сигурност няма да успеят да интегрират услугата ( въпреки факта, че аз ще си напиша кода и ще направя всичко, тяхната част щяла да отнеме повече ). Така че по-високите такси на Epay може и да се изплатят с времето.

  Други банки, които предлагат виртуален пос, доколкото прочетох в една статия са: Сосиете женерал и Райфайзен. Но тях не съм ги проучвал.
   
  Rebecca, jair и bobbydigital харесват това.
 2. bobbydigital

  bobbydigital Active Member

  Рег.:
  Септ 24, 2009
  Съобщения:
  778
  Харесвания:
  130
  Точки:
  43
  Не знам виж stripe, но трябва сметка в чужбина. Май и фирма искат да не е бг. Това за напомнянето на данните на картата не знам дали е проблем на терминала.
   
 3. Svetliooo

  Svetliooo Active Member

  Рег.:
  Окт 30, 2017
  Съобщения:
  187
  Харесвания:
  104
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Да, забравих да уточня. Става на въпрос за плащания само в България.
  В този случай stripe е неподходящ.

  За запомнянето на картите е в терминала. Ако беше в самия сайт това означава да се пази информацията за картата, както и трите цифри от задната страна. А това изисква много високо ниво на сигурността. Не си струва да ги пазиш.
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice