Интегриране на форум в уебсайт

Georgi

Active Member
Имам уебсайт, на който му предстоят 2 нови функционалности:
- добавяне на няколко услуги за регистрирани потребители (до момента няма регистрация на потребители)
- пускане на форум

Тъй като искам да интегрирам форума както визуално, така и функционално (потребителя да не трябва да се логва 2 пъти) ми възникват следните чуденки:
- кой PHP форум се интегрира най лесно (без да се ползва IFRAME)?
- дали да направя таблица за логнатите потребители на сайта и да пиша плъгини за форума (за логване и регистрация)
- дали да използвам таблицата за потребителите на форума - това предполагам е по-лекия откъм разработка вариант. Потребителите ще се логват в сайта със юзъра/паролата за форума, а в отделна табличка да им пазя информацията за сайта.

Това което се сетих за момента е, че тъй като при общ юзър за 2-те функционалности ще се използва 1 cookie, форума трябва да е в поддиректория /forum примерно, а не на отделен домейн (cookie-тата за per-domain).

Въобще малко ми е неясно къде точно ще ударя на камък и ще ми бъде много полезно ако някой вече минал по този път сподели малко информация.
 
От: Интегриране на форум в уебсайт

ползвай phpbb3 форум в нета има много уроци за интеграция елементарно е ,и много лесно се редактират темите
 
От: Интегриране на форум в уебсайт

Да разбираме ли че системата ти е custom???

Ако е така най-добрия съвет който мога да ти дам е да я зарежеш и да минеш на някоя open source CMS.

Да поддържаш собствена система просто не е работа, при open source хората постоянно създават нови модули, интегрират нови библиотеки, оправят стари бъгове, добавят нови функции и т.н. а най-хубавото е че когато имаш проблем най-вероятно някой друг преди теб ще е имал същия или подобен проблем и е достатъчно само да потърсиш в интернет и ще намериш решението бързо и лесно. Със собствена система просто няма как да постигнеш нивото което са постигнали хилядите хора които работят по даден CMS.

Мога да кажа със сигурност че joomla и drupal имат модули за интеграция с форум системи, за wordpress не съм сигурен, но 99.9% и там имат.
 
От: Интегриране на форум в уебсайт

Точно така, системата ми е custom, но нямам никакви проблеми с нея, понеже мога да променя каквото си искам по нея. Всъщност колега, даваш ми добра идея - да разгледам phpBB bridge-овете за drupal и да видя там как са решили проблемите... :)
 
От: Интегриране на форум в уебсайт

Това едва ли ще ти свърши работа, ако не ползваш hooks в твоята, защото всички модули в drupal са базирани на hooks.

Но няма да навреди да хвърлиш едно око, може нещо да ти свърши работа.
 

Горе