Искам да почна да продавам мед в Ebay или Amazon

Anton Pinbal

New Member
Искам да попитам някой запознат ли е със стъпките които трябва да направя за да започна да продавам в Ebay или Amazon пчелни продукти
 
Едно ще ти кажа: За да не стигне продуктът на смес от мед от стъкло с лепнеща опаковка ти трябват доста нерви...и ресурси. Мога да споделя от личен опит, че всички куриерски компании подхождат с изключително пренебрежение към надписа FRAGILE. Така че - успех ти пожелавам, колегите могат да дадат повече инфо, това е само като съвет от мет :)
 
Никак, не може да доставяш мед до някои от основните пазари като DE. Списък със забрани по държави. Провери сам и при останалите куриерски.

А за начинът на опаковане – то разбира се, че трябва да е в кутия кашонена със стиропор, балончета и още меки неща. Опаковаш тестово един буркан с вода. Като е готов и опакован, хвърляш го на някоя поляна, после по асвалт, третия път през терасата от 5 ет. нагоре някой етаж. Ако нищо му няма и при трите опита, тогава го пълниш с мед и тестваш пак. Ако и тогава всичко е наред, то значи можеш да изпращаш (когато изобщо/ако някога имаш такъв Order).

Но по-големите проблеми са: неразвит eBay профил без репутация, без превод на описание, без нищо на този етап, както и без проучване на забраните къде и в кои държави МОЖЕ и в кои не, както и куриери. Сайтовете на eB са 20 принципно, от които UK/DE/FR/ES/IT/AT/CH са за EU. Основните са първите два.
 

Горе