Каква ви е конверсията?

the.rampage.rado

Well-Known Member
Здравейте.

Тъй като имам желание все повече да се задълбочавам в този (за сега "бизнес") бизнес всичко ми е интересно и имам няколко идеи в главата.

Кажете каква ви е конверсията и какво продавате (ако искате и в широки граници).


При мен за последния месец е 1.27% и продавам спортни аксесоари. :rolleyes:
 
От: Каква ви е конверсията?

Интересен въпрос. При мен наблюдавам влияние на много фактори като работни/почивни дни, време и тн, но средната е около 0,5-1%.
 
От: Каква ви е конверсията?

Понеже съм нов и тепърва събирам впечатления, моля хората с повече опит да споделят дали тези нива на онверсия от около 1% са нормални. Очаквах да е нещо повече, може би от порядъка на 5-10%. Ясно е, че конверсията зависи от много фактори, но въпроса е по-скоро ориентиран към типичните нива, които би трябвало да се гонят. Какво се смята за "нормално"?
 
От: Каква ви е конверсията?

Тук имаше една хубава статистика, на която попаднах, но не знам до колко е актуална. По спомен най-голяма беше от органичен - около 1,3-1,7, от платен 0,5,-1, от афилиати малко по-малко...
Все си мисля, че 10% би било страхотно, но твърде малко вероятно :)
 
От: Каква ви е конверсията?

Благодаря, lqllqlq. Отговора ти дава доста добра ориентация за типичните нива, които може да се очакват. Това май още веднъж налива вода в полза на това колко е важна рекламата, увеличаването на посещенията и т.н. :)
 
От: Каква ви е конверсията?

Зависи преди всичко от това което продаваш. А
Ако продаваш нови коли процента може и да е 0,02, ако са втора ръка 1%. Добрия резултат зависи главно от таргетирането на рекламната група. Не може да има средно ниво, защото продуктите са много различни с различно търсене и различна конкуренция на предлагане.

Говорейки за конверсията на продажбите, трябва да се замислиш и за тази на връщанията, хора които са се отказали да получат стоката от куриера и прочие...

Най-добрата конверсия е тази, която ти осигурява оптимална печалба!
 
От: Каква ви е конверсията?

Именно заради това съм помолил, който иска да казва и какво продава.

При мен е само от директен трафик, не се рекламирам никъде, което разбира се като му дойде времето ще се промени...

Сега се загледах, че процента ми е доста близък до този за година и 4 месеца назад, който е 1.23
 
Последно редактирано:
Аз съм на месец и половина и е трудно да се говори за процент на конверсия, не защото няма, ами защото не е достоверен.

Според мен е нормално от органик сърч да е малко по-висок отколкото от платена реклама(като изключим може би adwords), защото хората малко или много са заявили някакъв интерес към предлаганата стока със търсене в търсачката.

Смятам, че alabam4eto e прав. Конверсията зависи от правилния таргет. А това хич не е лесно, даже си е трудно. Дори и да успееш да го определиш правилно, пак има трудности свързани с възможностите за реклама под подобен таргет. При реклама много хора цъкат от любопитство, не от интерес към покупка.

Самото проследяване на конверсия отнакъде също е малко трудно. Виждат ти сайта по един или друг начин през работно време. Приберат се вкъщи, седнат на домашния, влязат директно в сайта, върви ги търси откъде са го научили. Или някой приятел им го каже, върви разбери тоя приятел откъде е научил за сайта.

Иначе статистиката си е готино нещо :)
 

Горе