Какво печелят авторите

DomnK

New Member
Здравейте, попаднах на доста сайтове които предлагат да станеш техен АВТОР като( dama.bg, edna.bg и т.н). И се замислих какво печелиш ако пишеш за тях? Ако някой знае ще се радвам да сподели. :)
 
Голяма част от авторите в тези сайтове са авторитети в някаква област или популярни личности / Кобилкина например/. Публикуването на статия не се заплаща - печелиш престиж. Аз изпратих преди години статия в еднабг и не получих отговор. Пожелавам ти успех.
 
Печелят усмивка по радиото :)

Освен ако не смятат, че това ще им помогне в изграждането на някакво портфолио. Добра идея е ако си млад автор и искаш да имаш какво да покажеш, когато кандидатстваш за работа. Пари не очаквай обаче.
 
Не е точно така на авторитетите дават пари според мен . Всички останали са безплатни играчи. Не вярвам сексоложката да е седнала да пише там щото си няма работа... Иначе, ако си млад автор няма да ти обърнат кой знае какво внимание... По добре се популяризирай на блогер, там реално ще може да печелиш...
 
Аз винаги плащам на авторите, за другите не знам. Ако не си плащаш, рано или късно ще повлияе на качеството на статиите или ще почват да ти бълват статии на обща тематика без никаква добавена стойност.
 
Аз винаги плащам на авторите, за другите не знам. Ако не си плащаш, рано или късно ще повлияе на качеството на статиите или ще почват да ти бълват статии на обща тематика без никаква добавена стойност.

На големите и масови сайтове не им пука особено за качеството на статиите, което е видно от едно тяхно отваряне. За тях е важен принципът "колкото повече, толкова повече". Хич не ги ебе.
 
Праси се с трупане на рейтинг. Когато си изградил онлайн бранд, стигащ до голяма аудитория, то тогава възвръщането на отделеното време и старание за статията се изплаща под формата на това, че именно тази аудитория те чете и изгражда мнение за теб като експерт в тази област. От там вече ти си търсен като експерт за консултации, семинари, курсове, работа, съвети и каквото се сетиш. :)

Минават редакция, разбира се, но повечето, които достигат бял свят са на толкова добро експертно ниви, че няма коя медия да си позволи на пълна заплата или хонорар (поне в БГ, в чужбина е друго) да държат такива експерти, даващи такова съдържание на самите читатели на сайта.

Това, което го гледаме в Сексът и града е така. Там една добра писателка с добри познания в областта може да получава доста добри хонорари за статиите си, които тя предоставя на някаква база (месечна, седмица, дневна....). Тук нашата "Кари Брадшу" е именно Кобилкина. :) Колкото и забавно да изглежда от страни, то тя печели и е малко или много популярна. :)
 

Горе