Какво става и аз не знам... Посещенията играят много

DiDokal

Active Member
Здравейте хора!

Едно от сайтчетата които поддържам се държи леко казано странно спрямо посещенията му.

В началото на юни се качиха 3 интересни статии и това директно даде резултат като посещенията от 100-150 станаха на средно 500 в продължение на няколко седмици.
В края на юни, посещения почнаха да намаляват и най-странното е че изчезна от серпа с някой ключовите думи с които се класираше от 2 до 5 място. Това доведе до 50 посещения дневно в продължение на 2-3 седмици някъде....
През това време аз не съм правил абсолютно нищо и днеска отварям и гледам... Ключовите думи с които беше изчезнал, отново са се върнали по местата и посещенията днес са близо 300....

Ето ви аналитика...
g3xl.png


Басиии и гошото ... :cry:
 
Последно редактирано от модератор:
От: Какво става и аз не знам...

За съжаление, г не отчита хората, които ходят на море. :) И да ти кажа честно мързела през лятото, така ни налага, че сега съм свел сайтовете за посещения едва до 3. И моята графика е същата.
 
От: Какво става и аз не знам...

Последния месец нищичко не чета... някой ще даде ли някакви информация? Какво прави тоя гошо?....
 
От: Какво става и аз не знам...

Последния месец нищичко не чета... някой ще даде ли някакви информация? Какво прави тоя гошо?....

Препоръчвам ти да си търсиш и друг трафик освен от гугъл. За да не си зависим само от търсачката монополист, на която алгоритмите не са ясни и на създателите им.
Единият от сайтовете ми макар, че не се занимавам със "черно seo", не преоптимизирам сайта и пишем уникални статии като изоглавени, е постоянно в трета глуха и всички панди, манди и какво животно се сетиш го налазват. Е*ем ти и гугъла и алгоритмите им.
 
От: Какво става и аз не знам...

Според мен SEO-то е много променливо и сме прекалено зависими от Гугъл, както казва sunstorm , имат трески за дялане и между плявата попадат и качествени сайтове, които потъват някъде в небитието заради честите алгоритми, които уж са с цел подобряване на SERP-a. Дааа ама не, не че някога съм бил много добър в оптимизацията, но се занимавах почти две години, като от почти 6 месеца/ година не се занимавам, защото не виждам смисъл да наливам време и ресурс в нещо, което утре ще мине пандата/пингвина или чичо ти Гошо ще му дойде цикъла и ще ме пореже...или трябва да имаш много голям ресурс да наливаш в оптимизацията на даден сайт или въобще да не се захващаш. Не е каквото беше с някоя статийка и малко линкове на кило да избуташ в топ 10 в по-лесна ниша. Социалните мрежи са добър източник, но и Фейсбук с годините ще залезе, заради тоя Reach на страниците и алчността. Очаквам скоро да го омажат и с яко ADS навсякъде по сайта. Виж Google+ както всяка тяхна услуга или продукт ще достигне ранга на фейсбук дори и ще го задмине.
 

Горе