Как да вдигнем CTR-то а от там и печалбите при Adsense

Petko Voivoda

Well-Known Member
Здравейте доста теми изчетох в интернет за повишаване на печалбите от адсенс сега ще напиша най-важните неща за да увеличите печалбата си с адсенс.

Винаги е добре рекламите да са в тон със сайта може би се чудите за какво говоря? Говоря Ви затова, че трябва да избирате подходящ цвят за фона на рекламите и текста.
Например ако фонът на сайта Ви е в бял цвят Фон-а на рекламата също трябва да е в бял цвят за да се слива със сайта. Така има по голяма вероятност някой да кликне на рекламите Ви.

Ако имате сайт за новини може да направите шрифта на текста на новината по-малък от този на рекламата така потребителите ще обръщат първо внимание на рекламите а след това на съдържанието в сайта Ви.
Съответно ще имате повече кликове по рекламите а от там и повече доходи.

Експериментирайте с типовете на рекламите например тази седмица слагате само текстови реклами и печалбата е 10 евро за 1 седмица. Другата седмица слагате само графични реклами и ако печалбата е по голяма ще останете с тях ако е по малка оставате с текстови реклами.
Препоръчително е да използвате следните рекламни размери при adsense - 300x250, 336x280, 728x90, 160x600, 320x50.

Добре е също така като намерите места на рекламите, където CTR-то е добро да намерите примерно още 2-3 и така да ги сменяте местата например тази седмица рекламите ще са на позиция 1 другата седмица ще са на позиция 2 третата седмица на позиция 1 имам в предвид като намерите добро място за рекламите да намерите още 1 или 2, защото след време може CTR-то да спадне и затова аз бих ги сменял през 1 седмица всеки път да са на различно място.

Надявам се да съм Ви бил полезен :)
 

Горе