Как да "забодем" в Pinterest една снимка от уеб страница, когато са повече?

Как да "заковем" (забодем) на стената в Pinterest една снимка от уеб страница, когато картините са повече?

Pinterst внесе революция при споделянето на изображения. Подобно на "големите" социални мрежи - като Facebook, Google+ и Twitter, и тази социална платформа предлага собствена система на споделяне.

Но за разлика от другите, Pinterst споделя само изображения - "забожда" снимки. Кратките, или по-дълги коментари, се въвеждат при споделяне на снимката. Не може текст да се сподели. И, може да забодем САМО една снимка. Без да може да се избира коя снимка да бъде. За разлика от Facebook, където наред с част от текста, може да се избира кое изображение от страницата да представя съдържанието и.

* Какво искаме?
Много хора искат да имат на сайта си бутон за споделяне в Pinterst. И много го правят. Но също така много хора искат да могат да изберат кое точно изображение да се сподели. На мен ми харесва за споделяне бистрото лазурно море, на друг човек му харесват топлите цветове на есенните листа. А трети харесва суровия изглед на зимна буря.
Съществуват решения, при които край всяко изображение се поставя бутон “Pin it”, в чийто код ръчно е вграден уеб адреса на изображението. Но това е много работа - да пишете код за всяко изображение. Отделно, ако уеб страницата има много изображения, тя става много грозна с бутона “Pin it” край всяка картинка.

* Вече има решение на този проблем - как да забодем една снимка от много.
Това е кратък код за вашата уеб страница, който намерих при Jeremy Mansfield. Вече можете да сложите само един бутон с “Pin it” на всяка ваша уеб страница и вашите посетители ще могат да избират кое точно изображение да “забождат”. По този начин повече изображения от вашата уеб страница ще бъдат “заковани” на нечия стена в Pinterst.
Това, което е по-долу, е производно от обичайната “Pin it” технология. Но то пълзи по цялата уеб страница, обхожда всичко, и автоматично открива и представя за избор всичките изображения от страницата.

<a href='[sanitised]javas##xss##cript:[/sanitised]void((function(){var e=document.createElement('script');e.setAttribute ('type','text/javascript')
;e.setAttribute('charset','UTF-8');e.setAttribute('src','http://assets.pinterest.com/js/pinmarklet.js?r='+Math.random()*99999999);document.body.appendChild(e)})());'> <img src='http://xn--80aahfu4ar.xn--b1amgyd9f.com//Images/Pinit_if_no_GMO.png' border="1"/></a>

Няма пълно щастие! И тук е така. Този код работи само с няколко модерни браузъри: FireFox , Safari, IE9 +, Chrome.

* Как да го направим?
Много просто! Преписвате и вграждате във вашата уеб страница този код, който е по-горе, и сте готови. И всичко работи страхотно!
Нищо повече. Бутона в кода е 40/40 пиксела.
Ако имате желание, можете да променяте каквото и както искате по този код. Всичко е свободно. Стига да не е ГМО! ;)
Успех на всички, които се интересуват как да си сложат Пинтерест бутон в своя сайт, така че да може да се избира кое изображение да се забоде!
 

Горе