Как да изрежда долните 10пиксела от много картинки наведнъж?

toretic

Member
Имам едни досадни уотърмаркове от които искам да се отърва, долните 10 пиксела тряя да изчезнат, но са около 1600 картинки. Някой може ли да ми помогне със софтуер?
 
От: Как да изрежда долните 10пиксела от много картинки наведнъж?

Аз бих ползвала Photoshop. За 5 минути си правиш нов екшън и после 'сичко ти е автоматик. Само седиш, пиеш си кафето/бирата и гледаш как си зема самичко файла, реже си го и си го подрежда. :)


1. Window - Actions - Create New Action

2. записваш си действията по:
- отваряне
- изрязване на долните 10 пиксела
Ей тука е врътката: Image - Canvas Size - New Size. Цъкваш отметката на Relative, местиш средното квадратче в Аnchor да е най-горе, туряш height да е в пиксели и му задаваш стойност ''-10''. Т.е. както е на картинката:

2h4l17k.png

- съхранение на файла

3. File - Automate - Batch;
задаваш Source: Folder - тук си задаваш папката където са ти файловете

Натискаш ОКЕЙ и воала :)
 
Последно редактирано:
От: Как да изрежда долните 10пиксела от много картинки наведнъж?

Здравейте,
тео, твоето предложение не ми работи. Дава ми грешка при вкарване на картинка(снимки).
каприс, страхотно е, но има проблем с него. Картинките(снимки) които имам са от 640х480 до 1600х1200. като използвам твоя метод и вкарам примерно картина от 640х480 и задам директория, всички се режат с резолюцията на първото? Пробвах два/три варианта, но все до там стигам... нещо правя грешно, или трябва да са еднакви резолюции.

До този дето ми даде червен рейтинг, кради, кради, ама в случая не крада, а си махам грозните жълти дати от стари снимки... и да знам, че има подобен софтуер, но аз искам кропване, а не health табове...
 
От: Как да изрежда долните 10пиксела от много картинки наведнъж?

toretic, категорично не е нужно да са с еднаква резолюция. Тествах го с десетина произволни картинки - всичките с различни пропорции и ги реже перфектно.
Струва ми се, че си пропуснал да натиснеш отметката на relative /виж пак прикачената картинка по-горе/
 

Горе