Как да монетизираме действията на феновете.

MaZaRa7

New Member
Здравейте приятели, от скоро създадохме едно сайтче + фб страничка в нея подаряваме разни награди за харесване и коментиране на поста, наградите са реални и феновете ни имат доверие защото реално излъваме всяко теглене НА ЖИВО и няма маниполация.
Идеята ни е обаче ,че вече се вътриме с над 100-200 долара а скоро сме подготвили и телефон като награда , но разбира се ще ги накараме да правят повече действия, въпроса е какви действия можем да ги накараме за да успеем да върнем поне половината от парите, защото така няма да издържим дълго а в същото време наистина искаме да подаряваме хубави награди и да се развием.
П.С. Става въпрос да накараме около 5000 хиляди души да направят някакво действие. :)
 
От: Как да монетизираме действията на феновете.

Да споделят някаква снимка , в която като описания си слагате страницата. Ако се съберат 10000 харесвания на снимката , всички харесали снимката участват в томбола за спечелване на еди какво си... така ще развиете страницата , тъй като всяко споделяне е реклама. За това как да си избиете после парите от наградите , трябва да почнете да правите трафик по някаккъв начин от тези фенове.
 
От: Как да монетизираме действията на феновете.

Предложението ти е много добро, ама е важно да се подбере правилна награда, която да стимулира хората да споделят. Освен това трябва да имат е поне 1000-2000 души, преди да пуснете подобна игра. Иначе ще трябва да вложите известни средства в реклама, за да популяризирате поста. Внимавайте обаче, тъй като подобен тип игри "уж" са забранени от фейсбук. Аз лично съм правил и имаше ефект. Страница от 1500 души нарасна на 3 500 за няколко дни.
 
От: Как да монетизираме действията на феновете.

Няма проблем , рекламираме публикацийте достига до 30-40 хиляди души и се харесва поста около 1500 пъти , сега ще пускаме голяма награда очакванията са над 5к харесвания, въпроса е какво да ги накрам да правят за да си върна парите. :)
 
От: Как да монетизираме действията на феновете.

Продавайте реклама.

Т.е. пускайте постове които да помагат на други страници или личности или сайтове.

Обаче тънкия момент е да намериш на кой му трябват такива. Примерно няма да пускате реклама на Ролс-Ройс или на Бентли щот разбираш ли публиката ви не може си го позволи. И хората дето карат такива нямат и фейс, но това е друга тема. Няма да пускате и реклама на царевични пръчици щото струват стотинки и може се закупят отвсякъде и нямате договорка със производителя.

Обаче за да може да се говори сериозно. Ама наистина сериозно. Ама МЕГА сериозно. Ще трябва да извадиш разбивка текуща на страницата на потребителите - възраст, пол, градове, как влизат във фейса (wifi, 3g), устройства и т.н. Така ще можеш да видиш каква ти е аудиторията И какво ще можеш да и предложиш. Примерно ако са предимно момичета няма да им предлагаш ударно-пробивни бормашини или моторни триони (бензинопили). Или ако са момчета няма да им предлагаш розови калъфки за телефони или любовни романи. Или ако живеят във Петрич няма да им предлагаш безплатна смяна на гумите във Силистра. И т.н. и т.н.

След като имаш анализа почваш да брейнстормваш със отбора си какво и как може да се получи при дадената аудитория. И почваш обиколка при фирмите които МОЖЕ да са заинтересувани от малко повечко реклама на база на дадената аудитория.
 
От: Как да монетизираме действията на феновете.

Доколкото знам тези игри/томболи/конкурси са забранени от ФБ. Можеш да правиш такива, но не можеш да караш хората да харесват/споделят/коментират, за да участват в томболата.

http://ivosiliev.com/социални-мрежи...ike-gate-за-фейсбук-игри-и-промоции_2904.html
 
От: Как да монетизираме действията на феновете.

Пишете ми на лично имам някой идеи как да монетизираме нещата и ми дайте и сайта и линк към фб.Пишете на лично.
 

Горе