Как да правя пари от YouTube?

Blinky

Owner
[video=youtube;tYBPIW-AQ2Q]http://www.youtube.com/watch?v=tYBPIW-AQ2Q[/video]​

Едно клипче за AdSense-ърите, които искат да печелят то видеата си в YouTube. В последно време стана широка практика да се появяват рекламки в клипчетата на повечето клипчета с пирока популярност и голям набор от view-та. Искам да споделя малко от този метод, като ще се надявам някой с опит да се включи, тъй като чух за случай, в който някаква американка, която пеела фалшиво се изтипосала с клипче в YouTube, но милата не знаела за това и не направили, според изисления на маркетолози, около $100 000.

Днес като гледах клипа на Лейди Гага, видях, че има около 122 милиона разглеждания. Това не знам какъв доход от AdSense би докарало, но съм и дале от идеята, че може да се генрира толкова много разглеждания, ако не си с нещо много уникално и интересно за хората.

Искам да попитам на какво мнения са хората с опит в този тип промотиране. Сетих се за това и реших малко да дадем яснота по въпроса. От видеото става явно, че са необходими 100 000 views и може би поне 2-3 видеа, за да ти пратят съобщение, в което те канят да им станеш партньор. Интересно е и е допълнителен кеш флоу.

Ще очаквам включвания. Сигурен съм, че има някой, занимаващ се с това.
 
От: Как да правя пари от YouTube?

Това е интересна тема, само преди месец-два се ровех за това и се оказва, че България все още не фигурира в тази програма на Гугъл, има само два начина да се сложи Адсенс - да живееш в чужбина, в страна, одобрена от Гугъл или твой познат, роднина който живее там да го направи. Другия вариант е както казваш:
От видеото става явно, че са необходими 100 000 views и може би поне 2-3 видеа, за да ти пратят съобщение, в което те канят да им станеш партньор.
Но това не ограничава рекламата, има още много варианти - примерно да се сложи като информация под клипа съобщение / коментар със скрита реклама. Друг начин е да се вкара в самия клип преди, по време или накрая на клипа рекламата.
Обаче аз си задавам въпроса, дали Гугъл няма да се усетят за тази възможност - някой да прави пари и реклама на техен гръб и да почне да следи това и да изтрива, банва такива клипове?

Забравих да спомена - колкото и да е добра информацията в клипа, за мен е загубена, за съжаление, понеже не знам английски, та бих помолил някой да разкаже с едно-две изречения за какво се говори.
 
От: Как да правя пари от YouTube?

На един познат преди няколко месеца един от клиповете му стана viral (над 2 милиона гледания за 2 дни). За съжаление обаче, гугъл не му пратиха такова известие, а впоследствие дори изтриха клипа. Не е било заради авторски права, защото беше аматьорски клип от някакъв забутан руски сайт.
 
Било с висок CTR ето нещо по темата: blackhatworld.com/blackhat-seo/youtube/261045-what-your-click-through-rate-your-youtube-videos.html

@redrum, това са го направили, защото може би са установили, че не е авторско. Има начини га се разбере, защото сега да не ги подгонят и те за това. ;)

Някой друг да се включи с опит или случки, който е чувал.
 
От: Как да правя пари от YouTube?

YouTube е златна мина и хората с най-гледани клипове вече са милионери. Не говоря за Лейди Гага и други известни изпълнители, а за обикновени потребители, които са превърнали правенето на клипове в професия. Важно е да се запознаете с американските закони и правилата за "fair use" и няма да имате проблеми. Забравете за номерата, които минават във Vbox. България съвсем скоро ще бъде добавена към списъка с държави, от които приемат партньори. Не е нужно да се чака да ти пратят покана. Може и да се кандидатства, но страницата от която става това е блокирана за потребители с български IP адреси по разбираеми причини. Според мен до края на годината ще са готови с партньорската програма за България и ще я пуснат в действие.
 
Последно редактирано:
От: Как да правя пари от YouTube?

Както каза Тест направо си е професия. Мисля, че лятото бях попаднал на статия за 2 жени, които са имали няколко вирал клипа и в последствие са били наети да си публикуват клиповете.
 
От: Как да правя пари от YouTube?

Правя клиповете изцяло рекламни (към сайтове), като директно вписвам нужните текстове в самият клип и под видеото с описание и ключови думи.

Интересно в чужбина съм, но не успях да се добера до партньорската програма - редиректва ме към индекс страницaта на YouTube.
 
От: Как да правя пари от YouTube?

Трябва да се регистрира собствен канал, от там нататък е приблизително като с адсенса. Интересното е, че преди време в блога ми (на блогер) ми излизаше известие дали искам да си интегрирам адсенса с клипчетата, които качвам в тубата, ама не му обърнах внимание... пустото време не ми стига:cry: До утре трябва да предам един проект и после ще ви пиша подробности.
 
От голямо значение е качеството на клипчето, добрата му направа и самото му съдържание. Редакцията и всичко около монтажа може да се направи с определен софтуер, качественото вече може да се докара с HD камери. Остават това как ще се превлекат максимално повече хора, които да го споделят клипчето и да трупат коментари, както и идеята за самия клип. Има интересни видеа и осъзналите се хора вече си ги монитизират добре с тази партньорска програма.

Сигурно скоро ще е Ок за БГ да се постват. Просто тук сме с малко кофти имидж и е разбираемо. Както казаха по-доре, сега сей просле жъни. :) Абе какви софтуери могат да влезнат тук в употреба? Говоря за редакция на клип, защото не може да му плеснеш някакъв суров материал, който да му теглят Х-са след първите 10 сек. Както се вика, няма да е стигнало до часта с рекламките и вече го е затворил. Естестено, за максимални продажби слагаш и тънко-тъкно URL в клипчето. Да може да гушкаш от 2 места.
 
От: Как да правя пари от YouTube?

Който е решил да прави пари трябва да набере много абонати за канала си, да публикува редовно клипове и да не позволява качеството им да пада. Това е формулата, която използват големите в тая област. Най-добре е абонатите да знаят в кои дни от седмицата могат да очакват нов клип и ако графикът се спазва парите стават още повече. За монтажа има много програми и всички вършат работа. Коя ще се ползва е въпрос на лични предпочитания. Аз препоръчвам Premiere Elements. Това за мен е най-добрата комбинация между функционалност и цена.
 
От: Как да правя пари от YouTube?

"Абе какви софтуери могат да влезнат тук в употреба? Говоря за редакция на клип, защото не може да му плеснеш някакъв суров материал, който да му теглят Х-са след първите 10 сек"

Върши работа и CyberLink PowerDirector - редакция и изрязване на кадри, изключване на оригиналният звук и добавяне на собствен звуков запис, различни ефекти и екстри... Програмката е лесна за употреба и за непрофесионалисти. Удоволствието е да си любител... (не съм професионалист)
 
От: Как да правя пари от YouTube?

Аз имам няколко клипа в ютубата..
имам 1 с 120к гледания.. и още няколко с по 30-40к..
Та.. ако дам на 1 приятел да се логне през моя акаунт и да кандидаства, ще стане ли хавата?

П.С. клиповете ми са всички copy/paste
Някой са Matched 3 party content, някой не,
 
От: Как да правя пари от YouTube?

Аз като се логна с имейла ми в youtube и ми пише невалидна година на раждане (1880) . Пратих им, че има грешка в системата, защото принципно немога да дам даже подобна дата и да съм объркал нещо...вече 5 дена нямам отговор, има ли някакъв друг начин да се свържа с тях...лесно да направя нова регистрация, но адсенсе немога да свържа с youtube
 
От: Как да правя пари от YouTube?

Има форум на Google. Пиши там. Друг шанс за съпорт няма в тая компания.

П.С. клиповете ми са всички copy/paste
Има изисквания за качеството на съдържанието, качвано от партньорите. За copy/paste не плащат.
 
От: Как да правя пари от YouTube?

Монетизирането като партньор не е толкова просто. Повечето от viral клиповете стават такива неочаквано и повечето са доста тъпи. Всички партньор които познавам са станали такива с покана, даже не знаех, че се кандидатства. Основното изискване, разбира се е уникален контент. Ако ставаше с copy/paste досега да съм станал милионер, като се има предвид количествата клипове, които качвам за някои cpa кампании.

Хората, които изкарват сериозни пари с адсенса имат напълно легални канали с много последователи и постоянно наливащ се свеж, уникален контент. Клиповете са качествени, търсени и с професионална редакция. Това е основното им занимание, изисква време и не е нещо, което се прави е така, между другото. Повечето стават партньори на късмет и после почти нищо не изкарват. Тук има една интересна тема: http://www.blackhatworld.com/blackh...ou-adsense-my-first-50-day-success-story.html

Като цяло YT е много добър източник на трафик и може да се монетизира по най-различен начин. Добре върви с cpa и content locking, но има и хора, които ползват Amazon и Clikbank. По принцип характерна черта на YT трафикът е, че посетителите търсят предимно fun, продажби малко трудно се реализират, но не е невъзможно.

Отделно всяко видео има нужда от стартов шут и трябва да се инвестира малко в fake views/comments/subscribers/likes. Ама трябва да се от качествен провайдър, понеже повечето такива ползват остарели методи и ботове оставящи твърде забележими следи и рано или късно ядеш дървото. Откак G взе YT положението много се затегна. Казват, че преди това не е било много трудно да си докараш $1000-$2000 на ден.

Софтуер има много, за редакция може Sony Vegas и Camtasia. За download/upload - Mass Video Blaster, за research - Video Marketing Blaster. Може да се ползва YT keyword туула: https://ads.youtube.com/keyword_tool Наскоро пуснаха нов туул в bhw YouTube Genious, но все още го нямам.

А сега се сетих за един голям маняк. Ето едно видео от него: [video=youtube;hIk_-BUeozg]http://www.youtube.com/watch?v=hIk_-BUeozg[/video]
 
Re: От: Как да правя пари от YouTube?

Как да правиш пари от YouTube? Много просто - купи го :D
Google не е на това мнение. :)

Еми какво излиза, чакаме, събираме контент и момента ще дойде. :) Поне вече сме наясно, поне аз, как стават нещата.
 
От: Как да правя пари от YouTube?

Въпросът не е толкова до контент. FAIL Blog например е сред най-големите канали, на 24-то място по абонати, а разчитат само на чужди клипове, към които са добавили някакъв остроумен текстов коментар. Елементарно, но са се сетили първи и сега са направили от това една камара пари. Едва наскоро почнаха да представят нещо като истинско шоу, където един рунтав тип коментира клиповете, копирайки Ray William Johnson. Просто номерът е да ти хрумне идея за някакво седмично предавана, което да е интересно и да набере абонати. Съдържанието може и да не е изцяло уникално, но трябва да отговаря на условията за fair use.
 
От: Как да правя пари от YouTube?

За да се печели от видео в Тубата и за да им се стане партньор, както казват колегите по-горе не е лесно. Изискванията за кандидатстване са събрани в три точки, ето един бърз превод:
1. Създаване на оригинални видео материали, подходящи за стриминг онлайн.
2. Трябва да се собственици или изрично упълномощени не само да ползвате, но и да получавате доходи от цялостното аудио и видео съдържание, качено от вас, без изключения.
3. Да качвате видео, представляващо интерес за ползвателите или да публикувате вече популярни видео или такива с комерсиална цел ( като продажба на ДВД онлайн)

Ако ви одобрят, трябва да имате и активен адсенд акаунт.

За софтуера: в Тубата си има вграден такъв, но на мен лично не ми е удобен. Като всяко нещо, което ти дават безплатно си има своите недостатъци. :)
Не мога да препоръчам коя е най-добрата програма за видео едитинг - има ги с хиляди. Естествено идеалния вариант е да се ползват професионалните програми като Преимиер или Авид (която е най-сериозната за професионална работа, но тя е по-скоро за голямото кино и филми). Най-правилният избор, ако мислите че инвестицията си заслужава, а и защото ще можете да ползвате за още много, ама много неща е да се сдобиете с пълния пакет на Adobe CS5. Този суит е трасверсален и освен всичко друго в опциите за експорт на видео има отделна такава, спецялно за Тубата.

Имайте предвид, че обработката и създаването на качествено видео не е работа от типа "режи па яж", въпреки че термина изрязване се ползва често в този вид дейност. :)
 

Горе