Как да приемам плащания с кредитни карти?

Viknife

Member
Здравейте! Спешно се нуждая от опция за плащане с кредитна карта в моя онлайн магазин в Shopify. В момента ползвам Paypal Express Checkout, но там много е сложно докато клиента стигне до полето с кредитната карта. Интересно ми е за тези, които имат онлайн магазин в Shopify какъв метод на плащане ползват? Благодаря!
 

nsevimov

Active Member
Работя с 2checkout и за момента съм изключително позитивно настроен към тях.
 

denitob

New Member
Здравейте! Спешно се нуждая от опция за плащане с кредитна карта в моя онлайн магазин в Shopify. В момента ползвам Paypal Express Checkout, но там много е сложно докато клиента стигне до полето с кредитната карта. Интересно ми е за тези, които имат онлайн магазин в Shopify какъв метод на плащане ползват? Благодаря!
Здравей, имаме същия проблем, ако имаш някакво решение, моля пишете ни. Иначе ние опитахме в 2checout обаче те изискват поне 90 дни банково извлечение, а ние тъкмо започнахме.
 
Преди насочване към дадена cart платформа, както и payment gateway, изчитайте отзивите за тях, а НЕ след дъжд качулка.

https://www.merchantmaverick.com/reviews/2checkout-review/#comments

https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_shopping_cart_software – избор на платформа СЛЕД преглед на цени, addons prices, support, etc., както и възможни payment gateways, които да може да се използват + anti-fraud measures. Тонове work и работа общо взето.
 
Gateways от списъка са кофти, а Atlas опцията е по-кофти, поради функцията за двойно облагане, поради спецификата на фирмата, която се създава (C-Corp). Т.е. един път се плаща в US и 2-ри път в BG.

От там и цялата платформа (Closed Source Cart Software) се обезсмисля. Още от зародиш.

Най-зле откъм anti-fraud мерки Carts няма как да има, тъй като почти никоя от тях не изпълнява ролята на processor/gateway (ето над 500+ такива – някой да не каже, че нямало избор или варианти, а те ултра много), а винаги има 3rd party. Е, именно той се гледа. Обикновено всички са зле и винаги трябва отделен модул/функция/tool като следните.

Всичко си е до тестове и проверки практически и реално. Напр., ако се ползва Xsolla с техния най-пълен пакет (5% комис.) може да излезе, че ще се обезсмисли anti-fraud module. Който за каквото си плаща, общо взето…
 

cvetin

Member
Ползвам PaySera. Имат представителство в България и съм много доволен.
https://www.paysera.bg/v2/bg-BG/index
Колега, би ли споделил какви са таксите/комисионната, която си удържа paysera/
Имам в предвид, че бих искал да ги ползвам в електронен магазин, но ме вълнува какъв ще е процента при плащане, чрез тях и има ли годишна или месечна такса.
Благодаря.
Пиша тук, а не на лично в предвид, че би могло да представлява интерес и на други колеги.
Поздрави!
 

sstankov

Active Member
Няма месечни такси. Има % комисионна и такса за превода, която е смешна. При превеждане на парите, те са по сметката до 3 ЧАСА !!!
Всички такси са описани на сайта и няма скрити такива. Наистина горешо препоръчвам !
Разрови се ИЗ сайта, че откакто форума не е в Tapatalk, ми е зорно с линковете и все по-рядко влизам тук.
 
Тук и надолу. После тук. Картовите им fees: 1 / 2. Трябва добре да се направи сметката, тъй като PaySera предлага не само „шлюз“ за CCs, но и за доста други методи, дали те са от значение или не. тъй като за:

От банката ми дават оферта 1,20% за БГ карти и 1,80% за чуждестранни. Без месечна такса и др.
ама ми писна да ме щавят по 5% само за получаване и после най-нагло още 2% или 2 евро, за да си взема парите. Едни жалкари дори 15 дни ми бяха сложили ризърв.

Ае о лево!
За него 1.7% (EU карти) и 2.3% (out-of-EU карти) + % „резервация“ + fixed = са множко (както е при PaySera).

Иначе съм питал шефа на поделението на PS в BG множество въприс, той усилено продължава да ги избягва. Относно 180 days hold (1 / 2), написал в Policy-то им, относно едни космически глоби (26. точка), относно TrustPilot @ PaySera negatives, но не отговаря или „заобикаля“ въпросите, незнайно защо, пращайки директно към обикн. поддръжка пак.
 

webstil

Well-Known Member
Ще пиша тук, за да не отварям нова тема. И аз чета за 2checkout противоречиви неща, някои са много доволни, а други точно обратното. За момента обаче ми изглеждат като единствен вариант за мен. Защо?

Трябва ми payment gateway, който да работи с ФЛ и OpenCart, ще продавам физически продукти. Искам да пробвам 4-5 месеца да продавам като ФЛ, за да видя изобщо ще има ли интерес към него, както и в зависимост от оборотите да преценя, дали да създавам ново дружество или да го привържа този бизнес към фирмите, които вече имам, тъй като ще ми тряба ДДС рег. тук, касов, отделно рег. по ДДС в други държави и т.н. сложнотии. Но преди да почна с официално осчетоводяване и всичко това искам да видя изобщо дали ще има бизнес и продажби. И най-вече, ако има към кои държави трябва да се насоча, за да се регистрирам и там. Та за момента от това, което чета май само те приемат ФЛ, някъде четох и за Paypal, но не съм сигурен. Говорим за payment gateway, най-вероятно hosted като за начало. Някой ползвал ли е други такива като ФЛ?

Ако има бизнес изобщо, ще сменя задължително на интегриран payment gateway и най-вероятно ще се огледам за компания с по-добър съпорт, но за момента сякаш нямам други варианти, а е добре да имам в случай, че 2checkout не ме одобрят, има ли други с подобен опит?
 

Горе