Как да продам стоката ви с чужбина ( ЕС ) ?

EASYSURVIVOR

Well-Known Member
Имам следния въпрос..

Да кажем , внасям 500 чифта обувки . Искам да правя и тръгвам към Румъния или Гърция.. целта ми е да обикалям магазините и да предлагам своята продукция. Обаче какво става на границата ? Проверяват ли ме ? Или е възможно свободно да се търгува между страни от ЕС ? Ще ми изискват ли някакви документи? Ами хайде успешно минах границата , какво става ако ме спрат полицаи и ме питат какви са тези обувкИ? от къде ? как ? Ами Ако направим сделката, какви документи трябва да предоставя там ? Фактура от фирма тук? Или ще ми трябва фактура от фирма в тези страни?

Мога ли да продавам тези стоки на други страни с фирма създадена в България?
 
Ще те спрат на границата, ще те спре и полиция. Трябва да имаш доказателство за произход. Бройката не е малка. Помисли от тяхната перспектива -- "Тоя татарин току-що е обрал някой Европейски склад. Я да го приберем за доброто на всички и да получим бонус отгоре на всичко."

Трябват ти фактури, и да имаш добро обяснение къде отива тази стока!

А колкото до продажбата abroad, ако ще се ползваш с българска фирма -- трябва да имаш отворено представителство в съответната държава. Не можеш просто ей така да си продаваш. Всъщност можеш, но ще попаднеш в "сивата икономика".

tumblr_nigizegw5E1rnxn7co1_500.gif
 

Горе