Как да се развиете в онлайн сферата? За всички новаци в форума!

truestory

New Member
Пиша темата, макар и да има други, ми писна всеки, който влезне в форума (нов член) да пита как да се развива в онлайн сфера, дали да исбере С++ или онлайн бизнес. Вариантите да печелите от интернет са доста, но всичко зависи от вас, от това, което на вас ви допада повече.


Фрийланс работа

Това е един от най-лесните вариант да печелите от интернет. Нужно е да имате някакво умение, което е нужно на хората в интернет. Можете да пишете статии, ако знаете някой език да превеждате, да събмитвате в социалки и директории. Начините са доста, нужно е само да имате желание, както и умения. Можете веднага да напишете обявата си в фрийланс раздела на форума и да чакате някой да поиска работната ви ръка. Най-често се търсят програмисти, писатели и СЕО специалисти. Поне по мои наблюдения. Плюс е, ако имате опит.

Афилиейт маркетинг

Много хора от форума се занимават именно с това. Доста печеливш бранш, но се изисква търпение, както и трябва да прочетете СЕО книга. За да имате афилиейт бизнес, ви е нужен сайт или блог, в който да промотирате продукти на някоя фирма. Ако някой ваш посетител закупи продукт на фирмата, която промотирате, вие печелите комисионна, обикновенно 10%. Можете да видите най-добрите афилиейт програми в форума. Тук нещата не стават от днес за утре, както в фрийланса, а за да дойдат печалбите се изисква доста време. Ако сте от нетърпеливите, определено трудно ще успеете в афилиейт маркетинга. Също така избора на ниша и определяне на пазара са много важни.

Адсенсе и други подобни програми

Тук отново се изисква да имате сайт или блог, но вместо да рекламирате даден продук и да чакате продажбата и, вие въртите реклами по сайта/блога ви. Всеки път, когато някой ваш посетител кликне на рекламата, вие печелите от това, обикновенно 5 цента на клик, но цените са различни. Тук отново трябва да знаете как да докарвате посетители на сайта ви и разбира се да пълните сайта ви постоянно с свежо съдържание.

Дропшипинг

Не съм много наясно с дропшипинга, но определено е много печеливш бизнес. Трябва да се свържете с фирма, която предлага дропшипинг. Фирмата ви предлага дадени продукти на определена цена, а вие слагате надценка според вас и започвате да продавате продуктите си в сайта. Тук отново е много важно избора на ниша и да определите дали ще може да се изкачите на 1-во място в търсачките. Всеки път, когато някой ваш посетител си поръча продукт от вашия сайт, вие печелите надценката, която сте сложили (чиста печалба). За доставката и всичко останало се грижи дропшипинг фирмата, като изпраща продукта на купувача от името на сайта ви.

Избора е само ваш дали, ще изберете дропшипинг или афилиейт не е от голямо значение. Трябва само да имате желание и да работите упорито. Можете да прочетете по-подробно за всичко, което съм изброил по-горе в форума. Има необходимата информация за всичко свързано с онлайн бизнеса. Имате ли желание можете да постигнете всичко. В форума има хора, които на месец печелят огромни суми от интернет, защо вие да не можете?
 

Горе