Как да си взема изтичащ домейн?

Attacker

Well-Known Member
Здравейте. Има един .org домейн, който искам да взема. Изтича след седмица и вероятно няма да бъде подновен. Не е някакъв страхотен домейн, пък и е .org, но е много добър за бранд, така че има някаква вероятност домейн акули да се опитат да го вземат. Въпросът ми е какво да направя, че да го взема преди тях. Като за начало мисля да пусна backorder през регистрара ми и през pool.com. Какво още мога да направя, за да се подсигуря, че аз ще спечеля домейна, когато изтече?
 
Да пишеш какво е станало, че рядко успява човек да надцака тия копелта.
 
Да, ще пиша дали се е получило след около 2 месеца - тогава домейнът ще е преминал през 30-тина дни гратисен и 30 дни редемпшън период, и ще може да бъде взет.

Да, може да се наложи да наддавам, ако акулите надушат домейна. Попаднах на някаква статия с най-добрите сайтове, където мога да пусна backorder, и мисля да се регистрирам в 5 от тях, като се надявам някой от тези 5 да успее да запази домейна веднага след като стане наличен. Това, изглежда, е най-добрият вариант да бъда сравнително сигурен, че ще мога да взема домейна или поне ще участвам в наддаването.
 
Имаше една програмка, която следи кои домейни са влезнали в glance, но не мога да се сетя коя беше. Колегите занимаващи се с домейни могат да дадат актуална информация.
 
Преди домейна реално да се дропи минава на търг в NameJet, SnapNames и т.н. Това зависи от registrar-a - различните регистратори на различно място пускат домейните. Ако някой бидне взима домейна, но има минимум бид от сорта на $69. Ако няколко човека биднат, се наддава пак на private auction.

Ако никой не го вземе, се дропи. И тогава влизат бекордърите ... Ако прибегнеш до тоя вариант, действай през DropCatch - в последно време гледам че обират всичките читави дропени домейни.

До тук ако домейна ти е все още наличен или никой няма интерес към него или е ценен само за теб и може да си го вземеш на стандартната цена :)
 
Сега разбрах, че настоящият регистрар има уговорка с NameJet изтеклите домейни да ги листват там. За щастие няма да има нужда да се регистрирам на няколко места, за да съм сигурен, че ще участвам в наддаването, а само в NameJet е достатъчно.

Мерси, че ме насочи към DropCatch. След 2 месеца изтича още един домейн, който искам да взема, само че този е регистриран през някакъв измислен японски регистрар. В този случай вече ще се регистрирам и пусна бекордър през няколко места.
 

Горе