Как да си направя doorway page

komshiqta

New Member
Доста попрочетох за doorway но все още немога да разбера как да е направя ? Има разни скриптове не всички са с пари а незнам дали работят свястно ? Някой да има някаква идея или да е ползвал някакъв скрипт ? Съгласен съм да си го купя но стига да знам че работи :)
 
От: Как да си направя doorway page

А какво е doorway page?
http://en.wikipedia.org/wiki/Doorway_page
Казано накратко, правиш си страница с ключови думи, така че да привлича трафик, т.е. страница специално направена за търсачките. Когато те наберат страницата я набират, иначе се появява друго съдържание или се прави redirect към реалното съдържание. Официално тази техника е забранена, но и аз съм я ползвал (признавам си без бой).

За да ти помогна, напълно безплатно ти пиша един прост код, който не гарантирам, че е идеален, но си работи. На мястото на "http://spam_page_with_good_keywords" сам се сети какво да сложиш. Този код се слага в началото на index.php или както там се води главната страница.

<?php
#Init
$ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$ip_spl=preg_split("/\./", $ip);
$klient=getenv("HTTP_USER_AGENT");
$bot=0;

#If bot
if ((($ip_spl[0]=="66")&&($ip_spl[1]=="249"))&&(($ip_spl[2]>63)&&($ip_spl[2]<96))) //Google
$bot=1;
if (($ip_spl[0]==65)&&(($ip_spl[1]>51)&&($ip_spl[1]<56))) //MSN
$bot=1;
if (preg_match("/(bot|crawl|google|yahoo|msn|bing|yandex)/i",$klient)) //More
$bot=1;

#Doorway redirect
if ($bot==1)
{
header("location: http://spam_page_with_good_keywords");
exit();
}
... //тук остава останалия код;
?>
 
Последно редактирано:
От: Как да си направя doorway page

По принцип всяка страница, която е оптимизирана за определена ключова дума може да се разглежда като doorway page. Не е задължително да има някакъв особен код за пренасочване или подобни глупости.

Например, ако регистрираш домейн евтин-мед.бг, сложиш съдържание, в което често се срещат думите "евтин" и "мед" и добавиш посочените по-долу тагове, това ще бъде doorway page.

HTML:
<title>Евтин мед</title>
<meta name="description" content="Сайтът за евтин мед! От тук можете да купите евтин мед. При нас медът е евтин!">

Пример за подобна страница: http://doorwaypage.com/

По принцип Google забранява такива страници. Ако направите подобно нещо в конкурентна ниша, ще се намерят злобни конкуренти, които имат страница за същата ключова фраза и ще докладват на Google (особено ако са българи). Разбира се и техните страници ще бъдат докладвани.

Нали се сещате за онзи виц с българите, попаднали в ада, които се варят в казана. Казанът им нямал нужда от охрана, защото ако някой се опитвал да излезе - другите го дърпали обратно.

Според други вицове, българите, които се занимават с черна оптимизация били най-активни с безплатната борба с черните сайтове - бачкат за Google без пари само за да прецакат "другарчетата" си.
 
Последно редактирано:
От: Как да си направя doorway page

Всъщност леко съм се заблудил. Това, което предлагам е вариация на doorway, която наподобява cloack.
 
От: Как да си направя doorway page

Всеки с предпояитанията си.
В някои случаи традиционните методи не са най-подходящите.
 
От: Как да си направя doorway page

има сайтове и сайтове .... на мен ми трябва просто трафик без значение за какви keywords няма да продавам продукти нито искам някой да чете нещо , трябва ми просто трафик :)
 
От: Как да си направя doorway page

В зависимост от целите (това за какво ползваш трафика) мога да ти препоръчам да си купиш "евтин трафик". Не става за продажби, даже не знам дали хора виждат сайта, на който се прави трафик.
 
От: Как да си направя doorway page

Doorway е сайт пълен с ключови думи във високо процентно съдържание, но не от конкурентна ниша, защото ще се наложи да се закупят и доста дебели връзки, което няма да излезе икономично. По-добрият вариант е в дора да се съдържат ключови думи, които са ниско конкурентни, но в голямо количество и определено да са таргетни. В такъв случай ако използваш добър скрипт и добра база с думи сайта ти ще излезе на добри позиции в серапа. Ако решиш да правиш такива сайтове не очаквай те да живеят дълго, дори и да не бъдеш издаден от конкуренцията google ги хваща бързо! Лично при мен е имало случаи, при които от 20 създадени дора никой да не попадне в индекса, а е имало и други случай, когато благодарение на траста на ресура, върху който съм работила да попадам в индекса за около 30 мин и да се задържа в серпа около 2 месеца :) Всичко е въпрос на експерименти!
 
Последно редактирано:
От: От: Как да си направя doorway page

:D е тогава какъв е смисъла от него приятел

има си смисъл ;)
 
От: Как да си направя doorway page

а случайно някой да знае и ботски трафик как да си пращам ? има ли такава програма с мноооого прокси IP-та дори и платена да е нямам претенции ?
 

Горе