Как да ти излезе снимка при търсене в гугъл

Беджев Стил

Well-Known Member
Според вас какви са критериите да ти излезе снимка при търсене в гугъл. Снимки при мобилно търсене излизат и при по задни позиции, не само първите три.

това е много голяма промяна за мен, чудя се как до сега никой не я е коментирал от гурутата, или и те са шок и паника, хаха


иначе голям резил за някой колеги- на пурва страница хвърлили хиляди левове за SEO и да ти излезе снимка на прани гащи, хаха
 
Последно редактирано:
това е много голяма промяна за мен, чудя се как до сега никой не я е коментирал от гурутата, или и те са шок и паника, хаха

Няма какво да се чудиш, "гурута" вече не коментират в този раздел, а единствено хора, които сами си "оптимизират" сайта. Единствения човек, който е наясно с нещата и от време на време се включва е @GeorgeG . Аз лично спрях с безплатните съвети, тъй като всеки е прекалено наясно с нещата, за да приема друго мнение ;)
 
Това не е ново, пуснаха го официално през септември 2016, като го тестват от доста време.

Тъй като през произволен период от време се появява и изчезва изображението на един и същ резултат по дадена фраза, бих заключил, че тестват CTR.
Разбира се, изображението трябва да бъде с достатъчно добро качество (изглежда, че снимките на бял фон са предпочитани от G). Други изисквания не виждам - нито определени размери, нито маркиране със schema.
 
Може би и лекота на отваряне. Да са оптимизирани в параметрите качество / големина. Да не е някакъв .jpg дето ще забие телефона, а е едва 600х800 пиксела, примерно. Сигурно и това се гледа тук на куп с другите при десктопа. ;)
 
Да, но интересното е, че на някои думи при търсене излизат, а на други не. Също така, то Гугъл сам си взема някоя снимка на бял фон и си я слага. Какво има да му се оптимизира? Аз нищо не съм правил и ми излиза снимка на продукт, обаче от примерно 25 продукта на страницата, що тая си е харесал никой не знае.
 
По-скоро следното е сравнително ново: когато влезеш през мобилно устройство в даден сайт, и след това излезеш от него с back, Google вади свързани ключови фрази (хората търсят също) директно под снипета на сайта, от който сте излезли.

 
в сърч конзолата отиваш на search appearance > datahighliter

там може да променяш изображенията дето се показват в сърпа и други неща, които те вълнуват за статиите. естествено, добре е да имаш читав маркъп, за да те разбере бота по-добре. иначе пак става, ама е огромно главоболие.

ето му я документацията, за който се интересува https://support.google.com/webmasters/answer/2692911?hl=en

PS. @dilyan_ostr мерси за кредита на доверие колега :D
 
@GeorgeG Аз вече спрях да пиша в тази секция, но си хвърлям по едно око от време на време ;)

Иначе по темата - официално, не се изисква маркъп , аз също като гледам сайтовете, на които им излизат тъмнейлите в серп - никакво маркиране. Това, което казваш е евентуално да дадеш предимство на дадено изображение да се показва в серпа (ако на страницата има повече от едно), но не означава че задължително ще се показва.
 

Горе